Kommentarer på Dag 48: Goa Göteborgare


2014: Glatt återseende med svenskättlingen, 86-åriga Marilyn Carlson från Gothenburg, Nebraska. Hon förstod svenska bra och kunde också tala svenska ganska bra men vi pratade mest på engelska.

2010: Marilyn fyra år tidigare då jag träffade henne i en kyrka i Gothenburg, Nebraska.

Idag fick jag för första gången prata svenska under detta coast to coast. Jag återsåg två av de gamla svenskättlingarna jag träffade 2010 i Gothenburg, Nebraska.

Möjligen har jag bidragit till att göra staden Gothenburg i Nebraska lite mer känd bland svenskar. Men dom som verkligen kommer att sätta Gothenburg på kartan är två unga urgöteborgare, Johan Wennerberg och Johan Nerman- de är just nu i Gothenburg och gör research till sin kommande reportagebok Det andra Göteborg.

Grabbarna råkar bo på samma hotell som jag och åker nu runt i stan med reportageblock och kamera för att dokumentera intressanta personer och miljöer, främst vanliga amerikaner men också gamla svenskättlingar som t ex Marilyn.

 Johan Wennerberg och Johan Nerman träffar 82-årige Williard Pearson, som kunde tala lite svenska.

Motellfamiljen jag känner här i Gothenburg ordnade idag en trevlig middag för oss Göteborgare. Hedersgäster där var naturligtvis Marilyn och Williard. De var pigga och nyfikna och ställde många frågor om hur vi har det i Sverige, ett land de aldrig har besökt.

Löpningen går fortsatt bra men idag fick jag kämpa i vind och regn i en temperatur av 13 grader. Jag springer på hwy 30, en väg jag sprungit fyra gånger tidigare på. Roligt, inte minst för att en del människor känner igen mig.

Mitt ständiga bekymmer med punkteringar kan möjligtvis vara över. Det verkar som om den geggiga massa, slime, jag hällt i slangarna nu verkar fungera. Jag har haft Gothenburg som min bas under tre dagar och blivit utkörd på morgonen och hämtad kvällen men nu är det slut med dessa Stevar. Nu får jag klara mig på egen hand.

Imorgon kommer jag med en stor" nyhet om den fortsatta färden mot Atlanten. Halva löpet är nu genomfört.

Dagens distans 55 km.

Keep on running! 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas - 2014-06-10 11:59:38

Grattis till att första halvan är avklarad!
Den här bloggen är lite beroendeframkallande. Jag gillar blandningen av naturbilder och beskrivningarna av människorna/samhällena du stöter på.
Kämpa på!

#2 Ulf - 2014-06-10 12:41:54

Gissar att du lägger om rutten till New York istället.

#3 Jan Suneson - 2014-06-10 16:58:19

Jag vill bara säga att Björn och jag inte talade engelska under mina tjugo dar på touren.
Jag tror att Ulf "Sibylla" har rätt

#4 Björn - 2014-06-11 07:59:55

Bra gissat, Ulf!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg