Kommentarer på Dag 49: Till New York!


Snart ändras löprutten radikalt. Det blir ingen målgång i South Carolina och Myrtle Beach utan istället på Long Island, New York.

Varför detta lappkast? Jag har grunnat på saken rätt länge och tycker skälen är rätt starka:

* Det blir mycket enklare för mina barn att flyga till New York än till Myrtle Beach. Tre, möjligen fyra barn kommer och möter och kanske väljer jag att kasta mig i Atlanten i Long Beach på Long Island, inte långt från Kennedy Airport. Jag startade ju i Long Beach utanför Los Angeles så "Long Beach till Long Beach" låter ju bra!

* Det blir också billigare för mig eftersom jag lovat stå för barnens kostnader.

* Sedan tycker jag det vore rätt häftigt att krångla sig igenom ett brusande New York, springa  på broar och kanske också åka båt. Fast det senare tycker nog någon vore fusk?

Enda nackdelen som jag ser det är att jag missar Nashville, hade sett fram emot en konsert på Grand Ole Opry. Och så missar jag SC, en stat som inte ingår i min samling av delstater jag sprungit i.

Jan har arbetat som ett djur, dag och natt, med den nya rutten. Själv har jag rätt dunkla begrepp om den (jag har egentligen inte så mycket tid att ägna mig åt annat än själva löpningen). Räkneverket på bloggen måste nu ställas om men jag tror inte att den nya rutten blir så mycket längre varför det preliminärt handlar det om cirka 500 mil, 100 dagar och målgång runt 1 augusti. Jan får ge närmare besked om detta.

Mina däck/slangproblem kom idag ett steg närmare sin lösning. En nyfunnen vän i Kearny lyckades fixa fram ett nytt däck, dessutom gratis. Det är amerikanska takter! Dessutom vet jag nu vilken cykelbutik jag ska uppsöka på lördag i Lincoln för att få tag på nya slangar.

Idag gick löpningen mycket tungt, varmt var det dessutom och sista milen till ett sunkigt motell i Wood River, NE var nästan lika mycket gång som löpning. Mitt kreditkort drogs ett tiotal gånger i två kortläsare och det påstods inte fungera. Männen på motellet såg inte helt pålitliga ut så jag får nog kolla att jag inte betalat för tio rum.

Morgondagen blir lång och het, till staden Aurora där jag varit två gånger tidigare. Det var där på Pizza Hut servetrisen sommaren 2007 gav mig en lapp med följande text:

"God has given you a great talent. I hope you have a good and safe run to Virginia! I hope everything goes well. God bless! Karrah".

Lappen har jag sparat, en av de trevligaste minnen jag har från USA.

Dagens distans: 45 km.

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2014-06-11 07:10:57

Hur mycket längre eller kortare blir distansen genom omplaneringen? Du kanske hittar en bra konsert i NY istället?

#2 JonasM - 2014-06-11 08:43:03

Jag blir så glad när jag läser om din resa, allt du upplever och din positiva energi. Samtidigt ser jag det som en reportageserie om det vanliga USA. Lycka till!

#3 Rick - 2014-06-11 09:14:13

Ett ytterligare argument för New York är temperaturen. Rutten till MB skulle säkerligen bli mycket varmare.
Grand Ole Opry ska du besöka på vinterhalvåret när konserterna hålls i ursprungliga Ryman Auditorium - superhäftigt!

#4 Christer - 2014-06-11 09:50:43

Vad kul att du springer till N Y! Sprang själv igår för första gången med en Babyjogger 9 kg packning å det var jobbigt. Kämpa på i värmen/ Christer

#5 Tomas - 2014-06-11 11:21:34

jag hoppas innerligt att du får träffa servetrisen i Aurora.Finns goa människor som har ett djup större än andra på känsloplanet.Minns dessutom att det inträffat en gång senare vid löpet innan detta .Servetris som åkte ikapp dig.Ger positiva minnen på färden och för resten av livet

#6 Tomas - 2014-06-11 11:23:08

tidigare ska det stå

#7 Stefan v d B - 2014-06-11 17:12:49

Jag tycker det vore bättre med den mer kända Rockaway Beach på Long Island än Long Beach. Den sistnämnda stranden blandas lätt ihop med sin mer berömda namne vid Stilla Havet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rockaway_Beach,_Queens

Rockaway Beach har också en låtom sig som du kunde nynna på om det känns tungt på vägen någon dag!
http://www.youtube.com/watch?v=6siGKxcKol0

#8 ed. - 2014-06-11 18:16:18

Skönt att det löser sig med däck & slang. Luften kan ju gå ur en när det blir för många punkteringar. (Pun intended).

#9 Björn - 2014-06-12 07:25:35

Per S: Vet inte, Jan får svara på den frågan.
Rick: Ja, den höga luftfuktigheten är hemsk i södern. I Georgia var den nära att knäcka mig.
Stefan: Exakt målgångsplats är inte spikad.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg