Kommentarer på Dag 50: Sökandet efter Karrah


Här på Pizza Hut i Aurora, Nebraska, arbetade Karrah sommaren 2007. Men vad hände henne sedan? Jag gick ut på nattlig jakt i stan med cirka 4 000 invånare.

Vad hände Karrah, den religiösa servitrisen, som skrev de vänliga orden till mig på en liten papperslapp. Jag beslöt att ta reda på det när jag idag anlände till Aurora där Karrah jobbade på Pizza Hut. Jag kom lite närmare gåtans lösning.

Underbara Aurora, här har jag varit tre gånger tidigare under mina fyra coast to coast. Som vanligt stegade jag in på Pizza Hut men nu i ett särskilt ärende. Det var inte maten som lockade utan Karrah, jag ville veta allt om henne och också gärna träffa henne och berätta hur mycket orden på papperslappen betytt för mig (vad Karrah skrev kan du läsa i mitt förra inlägg).

Efterforskningarna började på mitt hotell, som ligger granne med Pizza Hut. Kvinnan i receptionen, som bott i Aurora större delen av sitt liv kände idock inte till servitrisen.

Och det gjorde man inte heller på Pizza Hut där jag talade med en kvinna som jobbat på restaurangen i cirka tio år, även  samma år som Karrah var där.

-Vi har inte haft någon anställd med det namnet, förklarade hon bestämt.

Sedan blev hon tveksam när jag frågade om hon verkligen trodde att namnet på papperslappen var påhittat. Under löpet 2012 gjorde jag  också efterforskningar inne på Pizza Hut, även de resultatlösa.

Utan några förhoppningar stegade jag in på Runza, tvärs över hwy 34. Runza är en lokal snabbmatskedja här i Nebraska. Vid ett av borden satt en kvinna i 30-40-årsåldern tillsammans med några tonåringar. Dom kanske visste något? Karrah borde ju idag vara runt 30. Nej, inte heller där napp.

Nedstämd satt jag vid bordet och åt min hamburgare som sista gäst, man hade börjat svabba golvet och restaurangen var stängd. Personalen verkade ung men jag frågade ändå.

Napp! Jodå, man kände till Karrah. Och visst jobbade hon sommaren 2007 på Pizza Hut (jag åt min köttfärssås med spagetti där den 4 augusti).

-Hon flyttade från Aurora för två år sedan, fick jag veta. Men inga detaljer.

Imorgon ska jag äta frukost på en restaurang dit enbart lokalbefolkningen går. Så efterforskningarna fortsätter. Sista hoppet om att få veta "sanningen om Karrah" står till min amerikanska läsekrets. Den är i och för sig betydande men chansen är ändå mycket liten.

Korsar River Platte. En underbar dag då krafterna kom åter.

Nebraska är grönt, platt, lättsprunget och det är silor och vattentorn, som är riktmärken på de oändliga raksträckorna. Vete och majs är grödorna här, landskapet påminner en del om Sverige, tycker jag. Det trevliga för löparen är att städerna och samhällena ligger på 1-2 mils lucka. Vägarna är också mycket bra med breda vägrenar.

Det är märkligt; igår hur trött som helst, idag motsatsen. På tv var det ständiga varningar om "severe thunderstorms" i området, tur att jag hann in på motellet innan himlen öppnade sig.

Dagens distans: 61 km.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Axel - 2014-06-12 07:42:58

Kan vara vädret som spökar. Jag vet att jag känner mig seg när lufttrycket är lågt.

#2 Rick - 2014-06-12 09:10:54

Kan detta vara "din tjej""?

https://twitter.com/K_MILL90

#3 Ragnar Suneson - 2014-06-12 09:31:32

Du verkar inspirerad av filmen ?Searching for Sugarman?. Där hittade man ju den man letade efter. Skulle du nu mot förmodan hitta Karrah tror jag ändå inte det blir någon ?Acadamy Award? trots att reportaget är intressant.

#4 Stefan v d B - 2014-06-12 09:49:07

Här är kanske hon också
https://www.facebook.com/karrah.miller

#5 bureborn - 2014-06-12 20:10:59

Håller tummarna för att du kommer närmare lösningen till gåtan Karrah. Vem vet. Kanske bor hon nu i en annan ort som du starx passerar på din färd.
New York tycer jag låter superhäfitgt som slutmål för ditt kust-till-kust.

#6 Rich - 2014-06-13 10:12:37

Bara att inse att det var Jesus du träffade 2007.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg