Kommentarer på Dag 55: Allt går som på räls!


Idag måndag korsade jag gränsen till Iowa efter 55 dagar och 264 mil, ett dagssnitt på 48 km. Glädjande, men gruset på vägrenarna här i Iowa är inget att jubla över.

Det här löpet kan bli det bästa av alla. Men farorna lurar över allt, just nu är det tornados i närområdet och en liten svart fluga, som utgör hoten.

Jag är i Iowa! Det är tredje gången jag hoppar vid delstatsskylten. Och det är tredje gången jag äter på Burger King i Nebraska City, gränsstaden till Iowa. Allt känns så bekant. Bara bra för det ger en viss säkerhet. Men det gäller att inte känna sig för säker, man måste vara på sin vakt hela tiden och minsta incident kan stoppa löpet.

Men hittills har det gått överraskande  bra. Jag är helt skadefri, har inte den minsta "känning" någonstans, jag tycker fortfarande det är roligt och ser fram emot varje löpdag. Jag lever på rutinen, tror jag. Och jag tror att jag springer lite smartare nu än under de andra löpen- håller igen på farten och springer i ett jämnt, långsamt tempo- vägvinnande!

Jag har också haft tur, inte minst med vädret. Just nu är det dock väldigt förrädiskt; varmt, fuktigt, blåsigt och tornados härjar i närområdet. Bara 20 mil ifrån mig, i nordöstra Nebraska dödade två tornados intill varandra  (unikt fenomen) en människa och skadade ett tiotal. Här kan du se de unka bilderna från CNN:  http://www.cnn.com/video/data/2.0/video/us/2014/06/16/tsr-myers-tornadoes-hit-nebraska.cnn.html 

En som däremot haft otur med vädret och mycket annat är "världsrekordvinnan" Jessica Goldman. Hon försöker, eller rättare sagt försökte, slå hastighetsrekordet för kvinnor i coast to coast, 69 dagar. Hon har nu varit ute i 60 dagar, hunnit till Illinois och har 150 mil kvar att springa till New York. Utsiktslöst med andra ord.Jag tar in på henne med mina 49 km per dag i snitt jämfört med hennes ca 59 eftersom den distansen har hon inte gjort den senaste tiden.

Jag är förvånad att hon inte hunnit längre, ja jag trodde på ett världsrekord. Nu har hon dessutom blivit biten av insekten Buffalo gnat, fått en allergisk reaktion och bölder över hela kroppen. På den mycket knapphändiga bloggen visar hon bilder på bölderna och frågar om hon ska besöka läkare. Det ska visst vara högsäsong för denna lilla svarta fluga som kan döda husdjur, för de flesta andra blir det bara ett kliande insektsbett. Jag tror att jag har blivit biten ett par gånger.

Valet av Iowa framför Missouri var kanske ändå rätt. I cykelaffären i Nebraska City hörde jag att landskapet i Missouri är ännu mer kuperat.

Dagens distans: 38 km.

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Sigrid - 2014-06-17 12:18:14

Läskigt med vädret! Ta det försiktigt!!

#2 Ulf - 2014-06-17 13:10:20

Låter inte troligt att du tar in på henne eftersom hon enligt dig springer ca 1 mil längre per dag.

#3 Björn - 2014-06-17 15:01:15

Ulf: Kan vara så. Men den senaste tiden verkar det ha gått långsammare för henne varför jag faktiskt kan ta in. Dock oväsentligt eftersom det inte är någon tävling. I Iowa kommer jag också att minska distanserna av rent logistiska skäl.

#4 Ingmarie - 2014-06-17 22:42:47

naturen kan man inte rå på när den sätter in all sin kraft.
Be careful!

#5 Olle - 2014-06-18 00:01:22

Fantastiskt bra blogg med verkligen innehållsrika och intressanta inlägg! Även om jag är löpare tycker jag mest om dina möten med befolkningen och allas olika livsöden. Det är synd om inte bloggen länkas till någon annan större portal, exempelvis nyhetssidornas bloggar.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg