Kommentarer på Dag 82: Här tas inga segrar ut i förskott


Backarna har börjat och idag dök första varningsskylten upp. Värst är faktiskt nerförsbackarna, uppför går jag. Måste snart få bromsen justerad på kärran.

Många coast to coast löpare tror att de är i hamn när 50-100 mil återstår. Då har det glömt Appalacherna, den tuffaste utmaningen av alla.

Nej, det här löpet är defintivt inte i hamn förrän jag tagit mig över Appalacherna, en bergskedja betydligt jobbigare än Klippiga Bergen. I Appalacherna går det upp och ner hela tiden, man kan under en dag ha ett tiotal flera kilometer långa upp- och nerförsbackar. Lastbilarna måste stanna och kolla bromsarna och det gäller även mig. En fungerande handbroms på kärran är absolut nödvändigt, kan inte justera den själv utan får snart besöka en cykelverkstad.

Hittills har jag bara fått en liten förvarning om vad som väntar. Det är först i Pennsylvania bergsklättringen börjar. Tyvärr är det mycket svårt att på Google Maps få en uppfattning om hur det ser ut men enligt Jan ska Applacherna vara något lättare än under det första löpet då jag korsade bergskedjan i West Virginia.

Skavsåren under löparbyxorn fortsätter att plåga mig. Egentligen är inte skavsåren så svåra men när svett rinner ner i byxorna irriteras huden och det svider som eld, inte hela tiden men alltför ofta. På morgonen är det mesta läkt igen. Idag bytte jag och kramade ur svett hela tiden från löpartröjan, la svettarmband mellan byxa och mage och visst kunde jag hålla mig någorlunda torr. Jag har också smort in mig med massvis med vaselin och haft coritson på utsatta ställen. Ändå problem. Jag längtar efter att luftfuktigheten ska minska men det är en from förhoppning, det kan mycket väl bli etter värre.

Jessica meddelar att hon väntas gå i mål nu på tisdag. Följ henne på Facebook:

https://www.facebook.com/JessicaGoldmanForwardMotion

Dagens distans: 55 km

Keep on running!




Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 ed. - 2014-07-14 07:47:48

Du har drabbats av infanterield. Sök så skall du finna diverse lösningar på denna skavsårsproblematik.

#2 bureborn - 2014-07-14 08:01:44

Några tvivel om att du tar dig i hamn - backar och infanterield till trots - hyser jag definitivt inte. Men visst är det sant att det kan vara riskabelt att ta ut segrar i förskott.
Korta löpartajts som hindrar hud från kontakt med hud? Eller kanske barnpuder som håller huden torr?

#3 lelle - 2014-07-14 08:40:25

Vad har sportaffären att erbjuda. Byxor är ju olika sydda i olika material och beter sig olika.

#4 Johan - 2014-07-14 09:21:26

Är kortison verkligen bra i detta fall? Det är väl hudförtunnande?

#5 ed. - 2014-07-14 12:56:31

Kortison minskar inflammation i det korta perspektivet, långtidsanvändning kan ge tunnare hud. Man kan, men rekommenderas ej, smörja på bedövningssalva xylocain. Både kortison och xylocain stänger ned kroppens eget system för att signalera skada och reparera skadan. Vet man vad man pysslar med kan man smörja på, men då måste man vara aktsam på tecken som feber, bakterier i såret etc.
Försvaret är nog de som bäst vet hur man behandlar infanterield, googla runt så finner du efter ett tag några vettiga råd.

#6 ed. - 2014-07-14 13:02:08

Infanterield = chub rub

#7 Andre' - 2014-07-14 18:46:49

Rekommenderar att Du köper Sportslick, har bra anseende i ultrasammanhang. Förhindrar uppkomst av skav, blåsor mm och skyddar suveränt när skadan redan är skedd så att såret/ huden läker vid fortsatt springande.
Länkar till hemsida http://www.sportslick.com vet inte om Du kan få tag på det under Din färd.
Annat förslag på skydd är att använda (fet) salva som smörjs in för att skydda bebisstjärtar t ex Idomin-salva-vet ej om Idomin marknadsförs i USA. Avråder starkt både från kortison- & xylocainsalva eftersom Du fortsätter belasta hudområdet maximalt är risken för förvärrande sårkomplikationer överhängande se # 5 inom någon dag som riskerar omintetgöra fortsatt löpning. Barnpuder i kombination med rörelse kommer troligen leda till att pudret istället klumpar sig och ytterligare irriterar sårytan.
Lycka till med Din fantastiska framfart!!

#8 Jan Suneson - 2014-07-15 02:13:45

Tyvärr ger Sportslick inga träffar hos Walmart eller Walgreens. Dundersalvan kan bara beställas på nätet. Kanske till ett motell några dagar framåt. En liten tub kostar bara 5 dollar så du förlorar ingen förmögenhet

#9 Björn - 2014-07-15 06:19:27

Vilket gensvar! Tack för alla tips. Jag börjar med att byta ut löparbyxorna mot korta tajts och ta det försiktigt med kortisonsalvan. Infanterielden släktes nästan idag, lyckades hålla undan den mesta svetten.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg