Kommentarer på Dag 89: En nostalgitripp


I Sverige försvann Gulf  på 80-talet (återlansering på gång) men här ser man denna kedja ofta. Just den här macken i Strongstown, PA, hade Jan föreslagit som lunchställe. Men jag sprang värdshus förbi, att äta på bensinstationer gillar jag inte. Men imorgon går det nog inte att undvika mackmaten. 

Som tonåring på 50- och 60-talet var allt från Amerika nytt och spännande. Idag har mycket av det amerikanska försvunnit så därför blir den här joggingturen rena nostalgitrippen för mig. 

Jag får se vrålåken och bensinstationskedjorna som försvann i Sverige. Gamla grillbarer, glassbarer, bowlinghallar och skyltar med namnen Exxon (Esso), Gulf, Mobil och Texaco ger angenäma rysningar.

Glassbaren Krispy Kream på hwy 222 utanför Ebensburg är för mig "det gamla lyckliga Amerika". Här var det packat med kunder och min ice cream cone var den största jag sett.

Backarna blir värre och värre. Idag var jag uppe på 700 höjdmeter och klättrade 325 meter på en dag . Det känns som om jag tagit mycket mera höjd men efter varje uppförsbacke följer en nästan lika lång nerförsbacke. Det blir väldigt mycket gång, ganska tråkig löpning. Backarna kommer att bli ännu värre. Dessbättre har benen klarat nerförslöpningen, jag bromsar för fullt och krypkör.

Dagens distans: 47 km

Veckans distans: 332 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2014-07-21 22:28:50

Som i en film!
Fascinerande ändå att tiden fått stå still där så länge!
Kämpa på!

#2 Jonas Wincent - 2014-07-21 22:43:13

Heja Björn!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg