Kommentarer på Dag 90: Avstängda broar ett stort problem


Ännu en avstängd bro. Den här lyckades jag dock ta mig över och slapp därmed en omväg.

Pennsylvania har flest dåliga broar i hela USA. Som löpare drabbas jag extra hårt. Idag råkade jag ut för två broar som stängts av för reparation.

Broavstägningen häromdagen var alltså ingen engångshändelse. Jag anade att något var lurt här i Pennsylvania så jag googlade och tog reda på fakta. Jodå, vägmyndigheten (DOT) skriver på sin hemsida att man har störst problem i nationen. Vad man däremot inte skriver är att brounderhållet eftersatts under många, många år och att man nu åker "snålskjuts" på federala pengar. Efter ett antal broras med dödlig utgång gick president Obama tidigt ut med att den eftersatta infrakstrukturen, däribland broarna, skulle rustas upp.

I Pennsylvania finns det 25 000 delstatligt ägda broar. Genomsnittsåldern är 50 år. Är de i riktigtigt dåligt skick , vilket alltså många är, utgår federala medel.

Byggarbetsplatsen var obemannad så jag vågade trotsa avspärrningen. Tack vare att kärran har så stora hjul tar den sig fram över allt och jag fann en spång över vattendraget i bakgrunden.

Lyckligt över på andra sidan!

Idag följde jag heller inte  Jans lunchförslag om att äta på en bensinstation. Helt oväntat, dock lite väl tidigt, dök det upp en Mac Donalds och en sådan frestelse kan jag inte motstå. Jag valde 6:an, det vill säga de Luxe Meal large (extra mycket pommes frittes) och plussade på med en ice cream cone vanilla och en liten kopp svart kaffe. Det stod jag mig gott på de återstående 40 kilometrarna.

Idag besökte  jag en Best Buy (motsvarigheten till vår El Giganten) för att köpa en ny Nordamerikakarta till min gps. Min karta, ett litet chip, är ett par år gammalt varför bl a uppgifter om restauranger är opålitliga.

I butiken sa de att jag på Garmins hemsida själv kan uppdatera detta chip. Stämmer det? Jag trodde bara att det var den förinstallerade kartan, en Europakarta, som gick att uppdatera, inte den tillköpa Nordamerikakartan. Någon som vet?

Best Buy låg ute vid motorvägen. Den andra vägen ut till butiken fick heller inga fotgängare vara på, det fanns massvis med förbudsskyltar. Helt galet att en fotgängare inte ska kunna ta sig ut till ett köpcentrum. Det tyckte också mannen i informationsdisken på Best Buy. Fast jag misstänker att han var drillad att hålla med alla kunder och egentligen ansåg att jag var en idiot.

Slut på broeländet? Nej, vägen jag ska springa på imorgon är också avstängd på grund av broarbete. På hotellet hjälpte man mig dock med att finna en alternativväg.

Mitt hotell, Choice Suites, är bland de lyxigate jag bott på. Men det har byggts i rena ödemarken, här finns ingenting och heller ingen restaurang inne på hotellet. Uthungrad fick det därför bli tre portioner havregrynsgröt i micron, diverse "stulna" muffins från tidigare motell och annat hopplock. Jag äter som en häst men ser utmärglad ut och väger bara 129 pound. Hur mycket kan det vara?

Dagens distans: 55 km (skulle ha varit 50 om jag klarat bägge broarna).

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Axel - 2014-07-22 08:56:00

1 pound är ca 454 g

0.454*129=58.566 kg

#2 Andre' - 2014-07-22 13:02:51

Avstängda broar ett säkert sätt att d r a a a a ut på Coast till Coast-löpningen. Lycka till med dag 91!

#3 Jan Suneson - 2014-07-22 13:04:46

Jag vet absolut inget ting om uppdateringar av GPS kartor, men gör det när du kommer hem i lugn och ro. Normalt börjar en uppdatering med att den gamla informationen rensas och sedan läggs den nya in. Med kännedom om de dåliga motell Internet så avråder. Utan GPS i New York är du hjälplös. De lär inte bli några större problem med maten i fortsättningen

#4 ed. - 2014-07-22 18:43:47

Ett enkelt sätt att räkna pound -> kilogram är att ta hälften, och sedan dra av tio procent. Använd avrundade tal.
Ex: 130/2=65, dra av 10%=6,5 ger resultatet 58,5 kg.

#5 Björn - 2014-07-23 04:01:16

Jan: Hel rätt, jag gör inget med kartan. För riskabelt.

Ed: Du har lärt mig något nytt igen. Smart sätt att räkna pound. Jag verkar ha tappat 3-4 kilo, ingen katastrof men lite för mycket.

#6 ed. - 2014-07-23 11:29:12

Kul att kunna bidraga med något, som tack för att du varje dag lär oss alla mycket nytt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg