Kommentarer på Dag 93: I Amishland


Jag får kryssa mellan all hästspillning på vägrenen.

Jag rullar fram i Amishland. Den ena hästdragna kärran efter den andra passerar. Amishfolket vinkar glatt och verkar lite nyfikna på min modernare fotdrivna kärra.

Pennsylvania hyser en stor del av de cirka 280 000 människor som tillhör den kristna gruppen Amish. Centrum är Lancaster, en stad cirka 15 mil söder om där jag befinner mig.

Hästarna kan lätt skrämmas så vid varje möte stannar jag till. Det verkar uppskattas av Amishfolket.

De små gårdarna jag passerar längs State hwy 46 mellan Millheim och Lewisburg ägs till stor del av Amish. Jag stannar till vid en gård för att köpa tomater. På gårdssplanen står några barfotabarn i ålderdomliga kläder, ingen kommer fram så jag lägger mina pengar på bordet och rullar vidare. Jag hade annars velat prata med dem men det verkar undvika sådana möten.

Löpningen går lätt idag och det är inte särskilt backigt. Efter 25 kilometer gör jag lunchuppehåll vid en "skjulrestaurang" Jan föreslagit. Han har spanat in nästan alla tänkbara matställen genom att gå med gula gubben på Google Maps.

"Skjulrestaurangen" bjöd inte på någon särskilt god hamburgare men flipperspelet var bra.

I en cykelaffär i Lewisburg  fick jag handbromsen justerad och däcken pumpade. Tyvärr exploderade en slang så nu har jag bara en reservslang kvar. Men nu är det endast en vecka kvar så jag lär väl klara mig.

Dagens distans: 53 km

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2014-07-25 22:25:47

Är alla på semester? Björn har fortfarande två ganska tuffa dagar i Appalacherna och behöver säkert allt stöd. På söndag kommer han till inkörs porten till New York bornas skidparadis Blue Mountain Ski Area På måndag tar han sig ner för slalombacken som ligger några kilometer öster om vägen. Sen är bergen över för den här gången.
Jag har idag i värmen planerat målgången på Long Beach den 1 augusti runt klockan 18 lokal tid (midnatt här). Det har varit stora problem med motell bokningarna I New York och logistiken för Björns fyra av fem ungar som landar på Newark 12.00. Kanske blir det ett månskensbad för Björn och frukost läsning för er.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg