Kommentarer på Dag 93: Igen illa bemött av polisen


 

Vackert men detta var fel bro polisen rådde mig att springa över. I bakgrunden bergen jag tvingades besegra.

Idag gick jag in på en polisstation för att fråga om vägen till mitt motell. Det var ett stort misstag. Först blev jag illa bemött, sedan fick jag ett helt galet råd.

När jag sprang in i staden  Bloomsburg, PA, tvekade jag om hur jag på bästa sätt skulle korsa Susquehana River. Det fanns olika broalternativ och min gps gav lite olika besked. Så därför steg jag in på polisstationen för att få en råd. Poliskvinnan i luckan ville knappt lyssna på mig, betraktade mig som något katten släpat in och sedan gav hon ett tvärsäkert besked.

-Are you absolute sure? frågade jag.

-Yes!

Den manliga kollegan i luckan intill var lika tvärsäker och precis lika ointresserad. Jag t o m visade min gps, pekade på de olika broarna och förklarade att jag var en svensk långdistanslöpare som nu sprang tvärs över USA och att jag sökte den bästa vägen till motellet ca 15 km längre bort. Skulle jag ta den södra bron eller någon annan? Den södra blev beskedet eftersom det var förbjudet att springa på Interstatebron. Att det fanns ytterligare en bro intill som var öppen för cyklister och gångare upplyste han däremot inte om.

Kanske inte mycket att bråka om men tipset om att ta södra bron orsakade mig en försening på minst en timma och sög musten ur mig. Vägen visade sig vara enormt backig, hade jag däremot sprungit på andra sidan floden hade jag inte fått några backar alls.

Var det medvetet polisen lotsade mig fel? Ja, det är nästan så man undrar. Eller var det bara ren okunskap?

Mitt förtroende för polisen i USA är lågt- till skillnad från den svenska är den inte så serviceinriktad. Småstadspoliserna verkar heller inte ha mycket att göra vilket riskerar leda till en fastsättarmentalitet. Eftersom många poliser dessutom är tjocka tror jag man ser ner på joggarna.

Dagens distans: 57 km.

Keep on running!

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2014-07-26 07:22:52

Du vann visserligen 2 km på polisens väg. Goggles ritar också upp den, men om du följt den svenska polisens karta (Jan) så hade du fått en betydligt trevligare väg i civiliserade områden. Om du dessutom hade struntat i allt var poliser heter och korsat Suesquehanna River på motorvägsbron så hade du till och med vunnit någon kilometer.
Kanske var du väl elak mot närpoliserna.

#2 ed. - 2014-07-26 10:45:07

Min erfarenhet är att om du frågar en icke-löpare om råd så får du ett icke-löpare-svar. Det vill säga, idet här falket, nästan alltid värdelöst. Det spelar ingen roll om det är polisen, lokalbefolkning etc. Även om de kan varenda väg i området så har de endast kunskapen ur bilistens perspektiv, vilket kan vara väsenskilt från löparens perspektiv. För att få ett svar som är relevant för dig måste du fråga någon som har en relevant kunskap, det vill säga en annan löpare eller närbesläktad art (orienterare, mtb-åkare, ev landsvägscyklist).

#3 Björn - 2014-07-26 15:13:25

Jan: Bäst hade varit att jag tagit motorvägsbron. Överfarten hade tagit 5 minuter och även om jag hade blivit stoppad hade jag knappast tvingats tillbaka. Jag borde dessutom studerat ditt kartförslag bättre, du hade ju ritat rutten på cykelvägsbron.

Ed: Instämmer, det är min erfarenhet också. Ofta frågar jag därför cyklister, inte bilister. Och polisen ska jag ha så lite kontakt med som möjligt.

#4 Staffan - 2014-07-26 17:36:50

Björn, vad var det för sorts byxor du köpte senast som hjälpte dig mot infanterielden?

#5 Andre' - 2014-07-26 22:22:50

Fantastiskt!!!! mindre än 30 mil kvar. Lycka till imorgon!

#6 Björn - 2014-07-27 02:03:29

Staffan: Nike tights, korta (halvvägs till knät) och utan innerbyxa). Kalsonger i syntet. Vätan försvann direkt och med den infanterielden. Nu inte en tillstymmelse till skavsår.

André: Enligt Jan ska jag ha knäckt bergsetapperna när måndagens löpning är över. Ja, nu är det nära!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg