Kommentarer på Dag 99: New York, New York!


Jag tog färjan över Hudsonfloden till finanskvarteren på Manhattan. Biljetten kostade 7 dollar. Strax innan hade jag på tv hört om ett kraftigt börsfall. Aktiespekulant som jag är, blev jag lite muntrare när jag såg att Skanska bygger en ny tågstation där tvillingtornen stod före attacken den 11 september 2001.

Bräderna på Brooklyn Bridge klapprade under kärrans hjul. Jag hörde spridda applåder. Jag var i extas- så här fort har jag nog aldrig sprungit över en bro.

Ja, idag har jag lyckats ta mig igenom ett brusande New York. En pärs, men också kul. Utan en gps hade det aldrig gått.

En märklig dag; jag sprang från en flygplats till en annan (Newark i NJ till JFK i NY), passerade två farliga stålskrällen till broar där jag råkade hamna mitt ute i trafiken, åkte färja över Hudsonfloden, åt på finrestaurang i lyxkvarteren, var nära att köra över utslagna narkomaner på trottoarerna etc. Ja, allt verkade hända denna näst sista löpdag.

 

Jag gillar egentligen inte att springa i storstäder- för mycket trafik, farlig och dyrt. Men NYC är ändå ett måste. "Alla" coast to coast runners springer till New York City.

NYC är naturligtvis helt fantastsik stad och det är lätt att imponeras av fasaden i de mest centrala delarna. Men kommer du lite utanför affärs- och turiststråken är det en  sliten, skräpig och fattig stad. Det förvånar hur illa underhållna gatorna och trottoarerna är, hur mycket skräp som aldrig plockas upp och hur synliga de utslagna är. Ungefär som att man på Södermalm i Stockholm aldrig skulle städa gatorna och att där bara bodde fattiga medan stan satsade på övriga stadsdelar för rikemansfolket. Visst, vi har också segregation men den är ändå inte så påtaglig.

Imorgon är löpet Long Beach- Long Beach över. Inget sorgligt alls. Imorgon träffar jag också mina barn och sedan väntar några dagars turistande i NYC och Washington.

Dagens distans: 38 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Thorbjörn S - 2014-08-01 06:21:25

Grattis Björn
Trots kursfall på WS står du högt i kurs på löparbörsen. Lycka till med slutspurten ner i böljan

#2 Uhlie - 2014-08-01 07:53:09

Grattis stålmannen hälsningar från ystad !

#3 Per S - 2014-08-01 08:55:19

100 dagars löpning för dig Björn. 100 dagar av spännande och underhållande läsning för alla oss som följt dig. Jag ser fram emot läsningen under ditt femte CTC-löp, för det bli väl ett? Grattis Björn.

#4 bureborn - 2014-08-01 17:15:45

Helt fantastiskt! Varma grattishälsningar!
Men lite sorgesamt känns det allt att resan är över. För mig. Din blogg gillar jag natruligtvis alltid, men det är ändå extra spännande när man får haka på över USA.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg