Kommentarer på Dag 2: Här går det hett till


Bärsärkaren (i mitten på bilden) slog in fönster efter fönster innan polisen till sist grep honom.

En totalt händelselös dag, tyckte jag när jag trött på kvällen anlände till motellet i Fairfield. Men på andra sidan gatan hände grejer. En vettvilling gick lös och slog in en massa affärsfönster.

-Stop it! skrek jag. Personen, som verkade drogpåverkad gjorde då ett utfall mot mig och jag fick lägga benen på ryggen. Lite kusligt men samtidigt nyttig intervallträning. Innan hade jag försökt få några brottare på en träningsklubb intill att ingripa men klokt nog gjorde dom inte det utan ringde polisen.

Ja, det är en hel del knepiga människor man möter. Vid lunchstoppet idag slog en spritdoftande man sig i slang med mig. Efteråt satte han sig i bilen och körde iväg. Och utanför Fairfield gick vid sidan av cykelbann en yngling och betade i gräset, precis som en ko, även han troligen drogpåverkad.

Fairfield, en stad som på lite drygt ett halvt sekel vuxit från några tusen ivånare till över 100 000 hade gott om vinddrivna existenser. Tyvärr hade jag dålig kläm på var mitt motell låg och det var svårt att fråga någon. Men till sist såg jag ändå en respektabel herre som var ute och rastade hunden.  Jodå, han visste var hotellet låg. Men han visade totalt fel så dagens distans som skulle bli 46  km blev nu istället 53.

Dagens löpning blev ganska besvärlig. Temperaturen är nu uppe i runt 30 grader. Dessutom var etappen ganska backig men det blir betydligt tuffare om några dagar. Ultralöpare brukar tala om "ultrabackar". Med det menar dom backar man "får" gå i. Jag går också i backarna men idag sprang jag uppför de flesta. Jag har förstått att det handlar mycket om teknik. Springer man aningen fortare än man går, ja då är det mycket att vinna när backarna är fler kilometer långa. Så idag längtde jag nästan efter backarna. Helt sjukt!

Ännu en mäktig hängbro att passera- Al Zampa Memorial Bridge. Bron stod klar 2003 och är namngiven efter en av de anställda som också var med och byggde Golden Gate-bron. Han ramlade ner från Golden Gate-bron, fångades upp i ett skyddsnät, blev svårt skadad men kom mirakulöst tillbaka.

Keep on running!

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 JonasM - 2016-04-21 10:00:20

Intressant som vanligt, händelser som berör, intressant bakgrundsfakta.

#2 Peter Malmqvist - 2016-04-21 14:08:23

He, he.., du skall springa femhundra mil och längtar efter långa backar - hur galet är inte det :-) Och fortsätter du att agera ordningsman bland amerikanska knarkare, då tror jag du riskerar ett kort race :-) Fokus, Björn, fokus...

#3 Jimmy - 2016-04-21 15:20:13

Jag har också sprungit i Fairfield men inte till Fairfield :). Kämpa på!

#4 Klas-Peter Suneson - 2016-04-21 19:02:30

Bättre fly än illa fäkta! Droger gör människan mycket illa.
Flertalet drogade har förlorat allt vad spärrar heter. Så dessa individer är betydligt farligare än den värsta "ultra backe" Du får göra som man gör till sjös, - styr undan grynnan!

#5 Therése - 2016-04-21 19:11:49

Blev tipsad om din löpande resa av min pappa så nu blir det till att följa dig hela vägen. Gissar på att du kommer stöta på fler udda figurer på din resa, men håll dig undan så gott du kan! :)

#6 Anders Viberg - 2016-04-21 21:46:09

Håller med, "bättre fly än illa fäkta!"
Intressant och trevlig läsning!
Imponerad av din prestation.
Lycka till!

#7 sverker - 2016-04-22 11:00:33

i USA är det tydligen lagligt köra bil spritpåverkad om det inte händer något?
är det så?

#8 Björn - 2016-04-22 16:07:42

@Peter Mycket befogad varning. Och jag får lägga band på mig när jag blir stoppad av polisen.
@Sverker Så är det inte. Har sett berusade förare gripas utan att det hänt något.

#9 sverker - 2016-04-22 20:16:36

men jag har kollat - i vissa delstater får man ha 1,0 promille!!!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg