Kommentarer på Dag 3: Detour var ordet för dagen


En skylt som ofta ställer till trubbel för en coast to coast-löpare.

Detour betyder omväg. Detour är också ofta liktydigt med problem. Men problem ska ju som bekant lösas och det gjorde jag verkligen idag.

Omvägen som jag berättade om i förra inlägget blev exakt 16 km. Men några 70 km totalt  blev det inte idag, bara 68. Efter att jag smält förtretligheterna och haft sen lunch bestämde jag direkt; Björn, det här är visserligen allvarligt fast det är inte första gången du haft dom här problemen men då har det alltid löst sig. Så varför skulle det inte gå denna gång?

Så med den peppningen kände jag mig stark. Faktiskt förvånad att jag också blev så effektiv, inga ondödiga stopp. Bytte också skor efter halva sträckan. Och när jag fick min första punktering, ja då skrattade jag. Det depåstoppet tog inte många minuter.

Första punkteringen, gissar att jag kommer att få minst 2-3 i varje delstat, alltså 20-30 stycken. Jag byter bara slang på plats, lagningen gör jag på motellet. Ska mina sju slangar räcka?

Taktiken var att inte springa en kilometer fortare än nödvändigt. Gps:en uppe på vagnen är då till ovärderlig hjälp. Jag låg nästan konstant på 10 km/timman. Men skulle jag hinna fram till Davis och motellet innan det blev mörkt? Jo, jag hann och kände mig mycket nöjd. Och gissa om jag njöt av duschen och maten på restaurangen? Davis verkade till skillnad från Fairfield vara en välmående stad, universitetsstäder står i en klass för sig. University of California hyser här 30 000 studenter, halva stadens folkmängd.

Min skugga blev allt längre. Frågan om jag skule hinna fram innan det blev mörkt upptog tankarna.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Martin Larsson - 2016-04-22 10:07:03

Starkt jobbat! Hoppas att det inte blir fler omvägar, bara raka vägen mot östkusten!

#2 Nisse - 2016-04-22 10:10:13

Starkt! Blev lite orolig igår när jag läste förra inlägget, men visste samtidigt att du skulle lösa det. Keep on running!

#3 b_å - 2016-04-22 11:05:42

Men det finns ju kevlarförstärkta däck som är "punkteringssäkra", eller finns de inte till din fälgstorlek.
Imponerad av din beslutsamhet i kombination av ett stoiskt lugn, det som gör dej till den Världsmästare du är :D

#4 Per S - 2016-04-22 14:23:55

Björn - tar du igen extrakilometrarna genom att gena på något sätt på senare etapper?

Starkt jobbat i värme och detour-motgångar!

#5 Klas-Peter Suneson - 2016-04-22 15:00:17

Bara 68 km! För mig, - är det inte så bara. Du är stark!!
Studenter lyfter sin omgivning! Jönköping har blivit en hel annan positiv stad, sedan Högskolan kom hit.. Keep on running!

#6 Jan Suneson - 2016-04-22 23:17:05

Just nu kämpar Björn i regn och kyla mot Folsom. Linda möter upp vid etappmålet med torra handdukar och varm bil.
Känns namnet Folsom igen? Ja det är fängelset där Johnny Cash 1968 sjöng för fångarna och spelade in det klassiska albumet At Folsom Prison. Tyvärr passerar Björn inte fängelset

#7 Björn - 2016-04-23 07:54:24

@b-å Vet inte som sådana däck finns till kärran. Däremot har jag inte haft någon framgång med att spruta in slime i slangarna.

@KlasPeter Ja, ett universitet kan lyfta en hel stad. Det märks särskilt tydligt i USA vilka städer som har ett universitet och vilka som inte har ett.

@Jan Jo, jag fick lite regn idag men så farligt var det inte. Hade turen med att det var stark medvind hela vägen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg