Kommentarer på Dag 5: Bergsetapperna har börjat


Curtis Taylor blev min guide i bergen.

I fjärran ser jag bergskedjan Sierra Nevada med snöklädda toppar. Det är först nu själva touren börjar. Det går uppför hela tiden, jag krypkör i backarna och känner mig riktigt stark.

Jag har fått oväntad hjälp av en lokal tävlingscyklist, Curtis Taylorf från Folsom. Han dök upp från ingenstans och blir min vägvisare. Han cyklar intill mig och leder mig bort från de stora trafikstråken och lotsar mig in på vackra lummiga småvägar. Sträckan blev nu visserligen några kilometer längre än planerat men det här var en lyckd detour.

Genom att ha en cyklist intill sig går löpningen lättare. Så länge Curtis fanns vid sidan sprang jag faktiskt i varenda backe. När han lämnade mig efter två timmars trevligt samspråk tog plötsligt krafterna slut och jag börjde gå uppför. Men innan vi skiljdes för gott hade denne vägens riddare hunnit åka iväg för att skaffa en lunchmacka till mig.

Morgondagen lär bli ännu tuffare. Och på måndag når jag skidorterna Lake Tahoe där skidåkningen fortfarande är igång.

Dagens bergsetapp 46 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Erik - 2016-04-24 10:49:25

Starkt jobbat idag!

Keep on running!

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-04-24 11:16:20

Svenska Turistföreningen, Jönköping hade en vårvandring bland vit och blåsippor, från Sjöåkra till Tjyvanabbe, Bankeryd.
Jag var ombedd att berätta, men tankarna var hos en annan springande turist, långt borta i väster. Keep on running!

#3 sverker - 2016-04-24 13:05:25

nåt som kanske inte alla svenskar vet är amerikananas enorma öppenhet och gästfrihet? dom är ju trots allt flyktingar i botten de flesta?

#4 Torsten - 2016-04-24 18:47:54

Du är grym, håller tummarna för dig och hoppas bergen ger dig kraft. Spännande läsning varje dag. Du missade Kungsbacka loppet i går, det var behagligt. I dag fick vi några cm snö!

#5 P-O Forsman - 2016-04-24 22:20:13

Fattar inte att du också har en vagn med dig?Visa gärna vid tillfälle något foto hur du gör för att få med den! Det här är kul att följa!

#6 Bernt Hedlund - 2016-04-24 22:26:37

Vilken trevlig dag :-) Hälsa bergen, där sprang jag för fyra år sedan. (WS)
God Tur!

#7 Peter Malmqvist - 2016-04-24 23:58:45

Hej Björn! Tror inte jag sett dig lika stark tidigare. Din erfarenhet verkar ha gett dig ett enormt lugn i knepiga situationer. Härligt också att du behållit nyfikenheten. Att intervjua en "sandwich man" i ett gathörn, på väg genom USA, det är en äkta "Sunersonare"! Synd, däremot, att miljön hittills verkar ha varit bland de tråkigare av samtliga C to C. Det USA du beskriver upphör aldrig att förvåna. Keep up the good work! :-)

#8 Björn - 2016-04-25 09:43:02

@ P-O Forsman Javisst har jag en vagn, annars hade det inte gått. Ryggsäck är otänkbart för ensansamlöpare. Det kommer att bli många bilder pp vagnen framöver.
@ Ja herregud vilka backar. Western States går väl mest nerför men det blir nog inte lättare för det, gissar jag.
@ Peter Starkare är jag inte men jag har naturligtvis nytta av rutinen. Ja, att springa i utkanterna av stora städer som SF och Sacramento är ingen höjdare men just nu här i Sierra Nevada är naturen storslagen.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg