Kommentarer på Dag 6: "Vad cool du är!"


  

Deputy Mike Elledge från El Dorado County Sheriff's Dept gillade min kontinentlöpning. Han tyckte jag var "cool".

Har polisen i Amerika gått en charmkurs? Idag stoppades jag av en ung polisman som ville veta allt om min löpning. Inte en enda tillrättavisning, tvärtom- polisen tyckte jag var en cool kille.

Vid lunchtid idag utanför samhället Pollock Pines svänger en polisbil upp intill mig när jag springer på idylliska Pony Express Trail. Ut kliver en smal men muskulös konstapel och frågar i vänlig ton om han får ta en bild på oss tillsammans. Och visst får han det! Mike, som polisen heter, riggar upp sin iphone på bakluckan och ber mig titta in i kameran.

Mike bombarderar mig med frågor om löpet. Han verkar uppriktigt intresserad och utbrister:

-Cool!

En såda beundran måste naturligtvis bemötas. Jag räcker därför fram ett av mina visitkort där det på baksidan står att detta är mitt femte löp över USA och att  jag är en "world record holder". Beundran stegras ytterligare så jag passar på att fråga om han inte kan eposta mig bilden.

När jag senare når motellet i Kyburz och slår på datorn har Mike redan skickat mig två bilder. Och inte nog med det, polisen har dessutom lagt ut bilderna på Facebook. Så nu är jag i alla fall lokalt en kändis. Snart får jag väl också en fråga om vi inte kan bli vänner på Facebook. Hoppas nu att polisen i countyt El Dorado också läser bloggen, jag tror nog dom kommer att göra det, en sån cool kille vill man ju inte missa!

Kyburz är inte precis någon metropol. Här finns något enstaka hus och så motellet. Jag är dessutom den ende motellgästen.

Kyburz i ett nötskal.

Dagens etapp var vacker och mycket backig. Jag är nu uppe på exakt 4 000 feet (1 219 meter) men det kommer att stiga ytterlligare när jag i morgon når skidorterna uppe i Lake Tahoe som gränsar till Nevada. Herregud, snart är jag klar med Kalifornien. Löpningen går fortsatt bra men idag blev mycket gång, backarna är för branta och vagnen känns väldigt tung.

Vingårdarna ligger tätt och provsmknigar erbjuds, inget för en löpare. Jordgubbar köptes däremot.

Det är ett grönt Kalifornien som möter mig. Det var länge sedan det regnade så här mycket, vattenmgasinen är välfyllda. Stora skogsbränder hör till det normala men i år är rapporterna få. Själv har jag dessbättre sluppit regnet, bra eftersom regn och kyla är en dålig kombination. Idag åkte vantarna på och i morgon startar jag i tajts.

Dagens distans: 49 km

Veckans distans: 312 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2016-04-25 08:28:32

Otroligt!

Här är en video som jag â?gjordeâ? från Lake Taoe i går. Skidåkningen är i full gång. Tyvärr är liftarna stängda då Björn kommer upp till skidorten. Det lär också snöa
https://www.youtube.com/watch?v=R4eJCYO53bM
Nu drar jag till San Francisco för att eskortera Björn genom öknarna

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-04-25 08:28:49

Kul Björn! att du äntligen får möta den goda sidan av polismakten i USA.
Det är alltid den enskilde individens förmåga till empati som är grunden till hur man uppfattar kåren.
Med det leendet går det säkert mycket lättare upp för backarna!
Keep on running!

#3 Per S - 2016-04-25 09:25:23

Björn - blir det höjdrekord i år? Vilket är den högsta altitud du löpt på i dina samtliga CTC-löp?

Kämpa på!

#4 R - 2016-04-25 09:32:17

Imponerande klättring! Du började ju på exakt 0 möh så inget fusk där inte. Hoppas du får fortsatt tur med vädret!

#5 Lunkan - 2016-04-25 10:46:58

Heja Björn!
Börjar alltid dagen med att läsa din senaste rapport!

#6 Lunkan - 2016-04-25 10:50:10

Var det Sierra In du bodde på i natt? Det är kul att gå in och kolla på kartan var du är och hur ställena du sover på ser ut!
Vackert landskap!

#7 Mats - 2016-04-25 15:29:26

Följer dig varje dag. Kul med länken så man kan se var du befinner dig
Lycka till

#8 Björn - 2016-04-25 17:17:47

@ Klas-Peter: Ja bemötandet var trevligt men ändå korrekt, polisen är ju ändå en myndighet och kan inte vara hur flamsig som helst. Tror du att en svensk polis skulle ta en selfie på säg en tysk som springer från Nordkap till Italien och lägga ut den på Facebook?
@Lunkan: Ja, Sierra Inn, något annat ställe finns inte. Ingen katastrof men 78 dollar natten var inget fyndpris precis.
@Mats: Tack. Några löpare har med sig en gps som gör det mögligt för andra att i realtid följa löparen på en karta. Jag skulle bara känna mig övervakad och säkert också nervöst för andra när pricken på kartan inte rört sig på flera timmar.
@Per S :Nej, inget höjdrekord. Har inte så bra koll men när jag förra gången sprang i Colorado var jag vid högsta punkten, Eisenhower Tunnel, uppe på 1,158 ft (3,401 m. Lake Tahoe, som nu väntar, ligger på 6,225 ft (1,897 m). I Wyoming är det möjligt att jag nå den högst höjden på denna tour, cirka 2 000 meter.

#9 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-04-25 19:12:24

De kanske har gått samma kurs som tulltjänstemännen verkar ha gått för flera år sedan? ;-) Fast jag har alltid haft positiva möten med polisen när jag varit över. :-) Kanske för att det inte blivit så många. Möten alltså. :-)

#10 Björn - 2016-04-26 06:05:37

Dom är nog snällare mot kvinnor än mot buttra svenska pensionärer. Fast något har hänt, tro det eller ej, jag har för andra gången blivit stoppad av en polisman som tog en selfie.

#11 Helene - 2016-04-27 03:20:18

Jisses vilken stor polis

#12 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-04-28 23:07:06

Hihi. Polisen har väl insett att med charm och ett leende (och en selfie) så blir deras liv helt enkelt väldans mycket trevligare! Det tog sin lilla tid men bättre sent än aldrig som det heter. :-D


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg