Kommentarer på Dag 7: En höjdardag


Jag är hög efter att ha nått den högsta höjden under löpturen i Kalifornien, Echo Summit på 7 382 ft (2 250 meter). Sveriges högsta fjäll, Kebnekaise, är 2 098 meter.

Snacka om backträning- först tre mil uppför och sedan två mil nerför. Dessutom i den mest storslagna natur man kan tänka sig. Så nog var det en riktig höjdardag idag.

Ja, allt gick förvånansvärt lätt i dag. Inte hela tiden men efter lunchstoppet i skidortenn Strawberry gick jag igång på alla cylindrar och sprang nästan hela vägen upp till toppen. Det var krypkörning i 6-7 km/tim men eftersom gånghastigheten bara är 5 är taktiken vägvinnande och man blir inte så mycket tröttare.

Uppför hwy 50 mötte jag den ena plogbilen efter den andra. Föraren av en bärgningbil berättade att det låg två decimeter snö på vägbanan.

-Du får sätta på snökedjor, skämtade han.

Nog blev jag lite orolig. Hur såg det egentligen ut där uppe? Jag frös dessutom, tunna tygvantar duger inte så två så kallade  handwarmers stoppades in i vantarna. Detta och måltiden fick fart på kroppen.

Bilar tutade och folk gjorde tummen upp. Jag fick höra att jag varit med i ett lokalt tv-inslag, dessutom i lokaltidningen och så på Facebook. Uppenbarligen hade jag blivit en kändis. Hur kunde detta ske utan att jag visste om det? Ingen reporter hade intervjuat mig. Jo, det var naturligtvis selfie-bilderna som Deputy Mike Edrige tagit igår. De hade spridits som en löpeld över fjällen via socila medier.

Det visade sig rätt snart att det där med snö på vägen inte var något bekymmer. Nej, resan upp till toppen blev behaglig. Ekorrar skuttade längs stammarna på de enormt stora tallarna, det porlade trevligt i bäckarna, solen sken och blåsten, ja den var som bortblåst.

Nu går det utför och då gäller dettt ha en fungernde handbroms. I bakgrunden Lake Tahoe.

Igår skrev jag att polisen måste ha gåttt en charmkurs. För hur ska man annars förklara att även idag blev jag stoppad av en polis som ville ta en selfie tillsammans med en "världssmästare". Jag börjar nu förstå att det kan var jobbigt att vara en kändis. . .

Dagens distans: 50 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 R - 2016-04-26 10:01:07

Roligt att du får så trevligt bemötande. Och bra med reflexer ser jag att du har också! :)

#2 b_å - 2016-04-26 11:31:53

Oj vilket höjdar inlägg ;)
Kul oxå med uppmärksamheten du så väl förtjänar !

Kuta_Mera / b_å

#3 Klas-Peter Suneson - 2016-04-26 12:41:40

2250 m över havet. Inte konstigt att där ligger snö. I fjällmassiven runt Kebnekaise ligger snön tjock! I Bankeryd har vi aprilväder. Kallt, med minus på nätterna. Magnoliaknopparna är brunbrända. Frosten sätter sina spår. . Då har Du avverkat samma sträcka som den mellan Bankeryd och Stockholm. Vi följer dig med beundran och välgångsönskning.

#4 sverker - 2016-04-26 13:04:27

det är väl bra att du får uppmärksamhet - har du nåt sätt att larma om hjälp behövs?
mobilen? väderprognoser? i lake Tahoe finns all bekvämlighet i alla fall...slarvigt att man inte håller efter skogsbränderna bättre och den där tallen borde avverkas - man skulle kunna leva ett år på den? du kör på väg 50 och det är en nationalpark omkring.. (Road 66 var västutvandrarnas stråk sen USA snott/köpt? Kalifornien av Mexico.)

#5 Johan - 2016-04-27 00:15:01

Du är frontpage news i the Placerville Newswire:

http://inedc.com/14/

http://inedc.com/14/kyburzs-not-exactly-metropolis-says-cross-nation-walker-sweden

#6 Bert and Shylo - 2016-04-27 02:11:26

Good luck on your journey! Your the real live Forest Gump! We were super excited to meet you! I hope you enjoy the fruit and water!! :)

#7 Björn - 2016-04-27 05:03:59

@ R:Ja, och när man tar bilder med blixt syns reflexerna bra. Reflexvästen är jag väldigt nöjd med, inte så stor och den har n liten ficka fram där jag har mina skrytsamma visitkort.
@Sverker: Visst är det bra med uppmärksamhet, jag skojade bara. Jag har en amerikansk kontantkortsmobil för främst nödsituationer. Sett många brandskadade träd men just det på bilden var nog oskadat.
@Johan: Fantastiskt att du hittade storyn. Man kallar mig för "walker" mennjag är ju en runner. Eller är jag Mr Walker, Fantomen alltså. . . .
@Burt and Shylo: THanks! When youbstopped I was so hungry and I ate at once 3 banans.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg