Kommentarer på Dag 8: Nevada!!


Delstatsgränsen gick mitt inne i staden South Lake Tahoe. Någon stor skylt som välkomnade till Nevada fanns inte varför det traditionella gränspasseringshoppet uteblev.

Bye, bye Kalifornien. Idag sprang jag in i Nevada och här kommer jag att springa i två veckor innnan det är dags för Utah.

Jag är i Carson City, huvudstad i Nevada. Jag hade nog räknat med att stan som är uppkallad efter västernhjälten Kit Carson (1808-1869) skulle vara lite mer anslående. Stan har bara 55 000 invånare, ger ett gansk fattigt intryck men eftersom det är Nevada vimlar det av Casinon, stora som små. Det enda som frestade mig där var väl de stora och billiga biffstekarna.

Lake Tahoe är liksom Vättern i Sverige en djupvattensjö men betydligt djupare, 501 meter mot Vätterns 120. Till skillnad från Vättern fryser dock aldrig sjön på vintern trots att vintrarna kn vara mycket hårda.

Jag fortsätter att springa längs tvåfiliga och ganska hårt trafikerade hwy 50. Backarna är milslånga och även nerförslöpningen är kämpig. Lutningen är 6 % så uppför blir det mycket gång. Helt klart är jag påverkad av den höga höjden, mjölksyra bildas vid minsta  ansträngning. Jag känner igen det här från tidigare löp men det kommer att bli bätrre frarmöver när kroppen vant sig.

Nevadapolisen har ännu inte reagerat på min ankomst och gjort propåer om att få fotografera sig tillsmnans med mig. Det gjorde däremot ungdomrna Bert och Schylo som stannade på hwy50, överräckte en stor påse med bananer, clementiner, energikakor och vatten. Och sedan frågade de.

-Får vi ta en selfie?

Det där med selfies är något nytt. Men hjälpsamheten, entusiasmen bland vanlligt folk- den känner jag igen från tidigare löp. I det avseendet är USA outstanding.

Dagens distans: 42 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2016-04-27 08:42:15

Idag var jag nog först här. Har ni inte vaknat upp ännu i Sverige? Själv är jag just hemkommen efter att tillsammans med kusin Linda ha sett San Francisco Giants vinna över San Diego. Imorgon blir det Alcatraz och mer baseball och på torsdag möter jag Björn
God natt
Ps
San Francisco är fantastiskt även om inte gillar baseball och Norwegian har billiga resor

#2 R - 2016-04-27 08:46:59

Hur gör du med din power nap när det är så kallt? Knappast lämpligt att lägga sig i gräset under ett träd?

#3 Bjön - 2016-04-27 10:50:00

@Jan: mejla mig ang din ankomstdag
@ R: Blev en powernap ändå men väl påpälsad idag . . .

#4 bureborn - 2016-04-27 20:35:36

Hej Björn!
Så ostratgeiskt av mig att ta en bloggpaus precis när du drar igång ditt USA-löp. Men å andra sidan fick jag nu nöjet att läsa om din resa genom Kalifornien i ett enda svep. Lyxläsning! Ã?nskar dig den trevlgaste av resor genom Nevada!
Lite mysko att selfietrenden inte nått USA förrän nu. :-) Jag spår att du kommer att få leva med att vara FB-kändis den här turen. Lite kul är det väl, eller?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg