Kommentarer på Dag 11: Var är Jan?


Äntligen dök Jan upp med lunchen.

Jag står och väntar på Jan i en öde motorvägsavfart i det mest deprimerande landskap jag någonsin sett. Han borde vara här med lunchen för en timma sedan. Försöker ringa men telefon fungerar inte, fruktar att han missförstått var vi skulle träffas.

Lost i öknen, jag har varit med om det förr, hemskt. En och annan långtadare svänger av vid avfarten, chaufförerna går ut och kollar lasten, kissar och åker iväg. Ingen tar någon notis om den alltmer nervöse pensionären med barnvagnen. Jag är hungrig, trött efter 31 km löpning och behöver den där kycklingsalladen med tranbär från Denny´s.

Precis när jag är på väg att springa tillbaka till hotellet- fortsätta vidare vågar jag inte om Jan missförstått var vi skulle träffas- kommer pötsligt den röda Toyotan

-Mycket folk på Denny´s som låg inne i ett kasino, fick vänta i 45 minuter, urskuldar sig Jan.

Salladen måste ha innehållit rena dunderhonungen. De trötta benen kickar igång igen och jag springer de återståene 30 km med bara några kortare gångpauser. Den kraftiga medvinden gör också sitt, ibland är den så stark att jag måstenvända  handbromsen. Eftersom kärran är lätt lastad är den på väg att flyga bort i vindbyarna, det gäller att hålla den i ett stadigt grepp och ha säkerhetslinan runt handleden.

Halvöken, landskapet i den här delen av  Nevada är deprimerande. Det enda som piggade upp den ensamme svensken var alla Volvolastbilar.

Kallt, en och annan regnskur och absolut inget att se längs vägen. Raksträckorna är oändliga, det går svagt uppför, eller gör det verkligen det? Det är svårt att avgöra men vänder man sig om verkar det som att jag tar höjd hela tiden. Hur står jag ut? Roligt är det inte så jag börjar räkna alla lastbilar  som passerar, hur många är Volvo? Jag räknar 100 lastbilar och av dessa är 20 Volvo. En koll efteråt i Volvos årsredovisning visar att Volvos marknadsandel på på tuga lastbilar i Nordamerika är cirka 20 procent. Är inte statistik fantastiskt?

Dagens distans: 61 km (den hittills längsta)

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-04-30 08:55:00

Den som väntar på något gott, - väntar inte för länge!
Här hemma, sitter flaggorna för Carl XVI Gustav, 70 år! Kusin Magnus hälsar välkommen till Valborgsfirande på Bankeryds Hembygdsgård och kusin Birgitta kommer där att hälsa våren.
Keep on running!

#2 Per S - 2016-04-30 09:21:10

Björn - orkar du "vara i nuet" hela tiden och uppskatta omgivningarna oavsett hur trött du är eller hur tråkigt landskapet är? Eller sätter du upp delmål (typ lunch) och glömmer bort var du är för tillfället? När jag springer lopp själv så gör jag ofta så, åtminstone när jag blir trött, att jag bara fokuserar helt på nästa delmål och då känns det ibland som att jag inte alls "är i nuet".

Kämpa på!

#3 Tommy Nordlander - 2016-04-30 10:01:04

Det är väl precis så Volvo-statistiken blivit till ! (kanske) :)

#4 Jan Suneson - 2016-04-30 11:27:16

Efter den försenade lunchen körde jag till slutmålet en ful rastplats med ett tiotal dass som ända servis. När korsorden var slut började jag också att föra statistik, men inte över Volvo lastbilar utan antalet överviktiga personer. 40 % av de manliga toalett besökarna och 60 procent av de kvinnliga vägde minst 10 kilo för mycket. Skönt för en som nu nästan har normalvikt. Höjdpunkten var en familj där den 30 åriga sonen fick hjälpas in på toaletten av tjocka mamman och hans feta pappan. Han vägde säkert över 200 kilo. Fyra feta dvärgar i en risig bil hjälpte också åt att fördriva tiden och plötsligt knackade Björn på vindrutan och vi körde i väg till Mc Donalds i Fernley.
Jag vet att jag är hemsk och det är säkert sundare att räkna Volvo bilar. Björns prestation idag är verkligen beundransvärd och skall inte jämföras med mina futtiga 5 km på hotellets löpband.
Ps vi skall fixa telefonerna i morgon

#5 /ed. - 2016-04-30 12:41:58

Vilken utrustning har du med dig? Skulle vara kul att se en lista, gärna med kommentarer.
Hur använder du GPS? Tittar du även på data efteråt och ser hur du har sprungit (inkl hastighet, lutning etc)? Vilka program använder du för GPS:n?

#6 lelle - 2016-04-30 17:37:53

Jan, din statistiska beskrivning var verkligen kul, tragisk samtidigt, synd dom inte såg din fina form..!

#7 Toker - 2016-04-30 23:54:16

Jan. Fyra feta dvärgar i en risig bil...:-)......det är vanligt med hallucinationer i öknen....du såg inte Snövit också?

#8 Björn - 2016-05-01 01:09:09

@Per S För det mesta är jag nog "med i nuet" om jag inte är jättetrött. Min "uppgift" är ju inte bara att korsa USA, jag vill också se och uppleva en massa. Annars är det delmål som sätts upp; längtar efter lunchstoppet, för att inte tala om att löpdagen ska vara över och jag kan njuta av vilan, maten m.m
@led Jag har tre gps; cykel-gps som sitter på kärran och som jag mäter avståndet, en handhållen vattentät mc-gps, som jag slår på då och då för navigering, koll på restauranger och en löparklocka med gps men den använder jag bara som klocka.Cykel-gps:en tittar jag ständigt på och kul med uppgift om medelhastighet, "tävlar" ibland för att höja denna. Visst skulle jag kunna utnyttja löparklockan och få fram diverse data men är inte så intresserad. Det är främst uppgift om distans som är intressant. Det är Garmin jag har frånsett klockan (Tom Tom). All ruttplanering görs i datorn med google maps. Jag förstår inte hur jag tidigare klarade mig utan gps. Nu har jag i stort sett stenkoll på läget och felspringar är ovanliga.

@Tommy Nordlander Hoppas Volvo har lite bättre koll på marknadsandelarna. . . Annars har jag haft god lust att kontakta Volvo och för deras räkning göra denna typ av trafikräkningar i de delstater jag korsar. Skulle kunna bli en kul grej i någon personaltidning.

@Toker När Jan körde hem mig verkade han i alla fall helt normal . . .

#9 Jan sunespn - 2016-05-01 06:39:28

Det var snövitt på topparna


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg