Kommentarer på Dag 13: Träning 24 timmar om dygnet


Gymträning i Winnemucca. Specialträning behövs för musklerna runt knät eftersom jag har artros.

Träning, träning och åter träning. Det räcker inte med att springa drygt fem mil om dan. Nej, även specialträning behövs för en coast to coast-löpare med  artros i knälederna.

Som ni kanske vet har jag artros, mest i vänster knä. Det har inget med löpningen att göra utan är en åldersrelaterad sjukdom, enligt expertisen. Tack vare gymträning varje dag under två års tid har jag inga problem med artrosen. I USA är det dock svårare att hitta gym men idag blev det i alla fall träning. Den går ut på att stärka musklerna runt knäleden. Målet är att gymträna 1-2 gånger i veckan.

Gymmet här i Winnemucca hade ungefär samma redskap som Friskis  & Svettis hemma. Gymägaren kände direkt igen mig- vem missar en löpare med barnvagn på I80? Hon tog bild på mig och självklart fick hon ett av mina skrytsamma visitkort. Utdelningen av visitkort har fått effekt- jag får varje dag några vänförfrågningar på Facebook. Synd bara att jag inte skriver så mycket på FB, koncentrerar mig istället på bloggen. Men det är uppenbarligen FB som gäller i USA.

Ibland känns det nästan som jag tränar dygnet runt. Min fru brukar påpeka att jag alltid efter ett maratonlopp sparkar med benen i sömnen. Så det blir säkert också mycket sparkande i motellsängarna . . . 

"De gula plastflaskorna" är en vanlig syn längs I80. Långtradarchaufförerna har inte tid att stanna utan kissar i flaskor som kastas ut genom fönstret.

Dagens distans: 53 km

Keep on running! 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2016-05-03 12:26:09

Intressant iakttagelse det där med kissflaskorna. Konstigt att de inte kan ta dem med sig och kasta dem i en papperskorg istället?

Vägen och landskapet ser rätt platt och tråkigt ut. Hoppas att du kan njuta ändå.

Kör hårt!

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-05-03 12:31:19

Att kryssa bland "gula plastflaskor" på en lång platt tröstlös väg genom halvöken, kräver inte bara goda knän utan också en mental styrka, som säkert mår bra av din tid i träningsbänken. Tankarna på passagen genom de vackra backarna runt Strawberry, kan ge bra förutsättningar för att blicka framåt.
Keep on running

#3 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-05-03 21:51:46

Ibland har jag också den känslan. Att jag tränar dygnet runt. Inte konstigt tvättkorgen alltid är full. ;-)
Bra att du håller i styrketräningen. :-)

#4 sverker - 2016-05-04 12:40:31

men artros är väl en inflammation - inte en förslitning? omega-3 och glukosamin har du testat det? spökstäder hör till ett dynamiskt samhälle - dom grundades väl på lösa boliner också?

#5 Fredrik - 2016-05-04 20:11:37

Intressant med styrketräningen. Vilka övningar, vikter och antal repetitioner kör du?

#6 Björn - 2016-05-05 08:31:26

Jag kör sittande lårcurl, benlyft. och benpress, nära maxvikter på de två sista övningarna. 3x8 på båda benen och 3x8 på artrosknät brukar det bli 6-7 dagar i veckan när jag är hemma.

#7 Björn - 2016-05-05 08:36:32

@sverker Uppluckrat brosk. Jo, jag äter glukosamin men det finns inga vetenskapliga bevis för att glukosamin har någon effekt.

#8 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-05-05 21:42:19

Jo det finns vetenskapliga studier som visat att det hjälper vid vissa symtom och diagnoser liksom att det har bättre effekt på vissa människor än andra. :-)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg