Kommentarer på Dag 15: Dramatiskt på macken


Ägaren av Shell bensinstation i Valmy, Gayle Morrison, visar förödelsen efter en husbilsbrand som var nära att kosta två människor livet.

Sonen och den 80-åriga pappan skulle precis köra iväg från macken. En gnista från motorrummet i deras husbil fick bilen och nästan hela macken att brinna upp.

Ja, det händer dramatiska saker där jag drar fram i ödsliga Nevada. Idag stannade jag till för lunch på en bensinstation i Valmy längs I80. Valmy består egentligen bara av en Shellmack, ett postkontor, en husvagnscamping och en frivillig brandkår.

Lunchen såg ut att behöva ställas in. Macken hade nämligen brunnit.

-En gnista från den här husbilen orsakade en explosion och antände en av pumparna. Som tur var skadades ingen och vinden blåste för ovanlighetens skull i riktning bort från huvudbyggnaden, berättar ägaren Gayle Morrisson.

Hela händelseförloppet finns inspelat från mackens övervakningskameror. Närmast ett mirakel att den rollatorbundne 80-åringen hann sätta sig i säkerhet. Branden inträffade i lördags och det var brandkåren i Battle Mountain två mil bort som skötte släckningen. Annars fanns det en frivillig brandkår bara några hundra meter bort från stationen, konstaterade jag när jag fortssatter sista biten till Super8 i Battle Mountain. Lunchen då? Jodå,den kunde dom greja på macken.

Jag fick starta dagen med att laga en punktering, den andra hittills.

Värmen har kommit och idag var det minst 25 grader. Jag hade för lite vätska med mig och väl framme vid motellet bälgade jag i mig ett par liter. Trippmätaren stannade på exakt 42 km så det fick bli en "straffrunda" så jag i alla fall fick ihop en full maratondistans, 42 195 meter.

Dagens distans: 42 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2016-05-05 09:27:05

Skrattar gött åt att du kände dej "tvungen" till en straffrundaâ?»â?»â?».

Vardagsdramatiken upphör aldrig och det är fantastiska händelser som vi får läsa om. Hoppas dock att du enbart får vara med som åskådare.
Kuta_mera/b_å

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-05-05 10:30:34

Verkligheten är brutal. Att skildra/säga sanningen, kan vara värre än den största lögn! Nevada turistbyrå hade säkert valt ett annat motiv, än den du som realist publicerat.
Keep on running .

#3 Ingmarie/blog.nemonisimors.com - 2016-05-05 21:37:48

Vilken tur att du inte var precis där när det hände! :-O


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg