Kommentarer på Dag 19: Hon röjer upp efter jordbävning


Megan Yeardley, 21, jobbar som volontär inom AmeriCorps NCCC. Just nu ingår hon i en grupp på tio som reparerar trottoarerna i Wells.

För åtta år sedan drabbades staden Wells med 1 200 ivånare av en jordbävning, en av de värsta i Nevadas historia. Först nu återställs Wells helt och arbetet utförs av unga volontärer.

I USA finns ett federalt hjälpprogram, AmeriCorps NCCC, med 75 000 ungdomar i åldern 18-24 år. I uppgifterna ingår bland annat att hjälpa kommuner som drabbats av naturkatastrofer men också mycket annat, t ex att stödja självständigt boende för äldre och att minska barnfetman.

Utanför en McDonalds-restaurang i Elko träffar jag en av alla dessa hjälparbetare, 21-åriga Megan Yeardely från Laurel i Maryland.

-Jag älskar mitt jobb. Visst saknar jag mina föräldrar men vi är ett sådant härligt team och jag får massor av nyttig praktik, får besöka flera städer i Amerika under de tio månader jag är med i programmet. Vi får maten betald och tjänar 12 dollar per dag.

Jordbävningen hade en styrka av 6,0, förstörde 700 hus, flera historiska byggnader men märkligt nog omkom ingen i katastrofen eller skadades allvarligt. Imorgon kommer jag att springa till Wells där vi också kommer att bo (Super8).

Ja, naturens krafter är enorma. Lite fick jag känna av dem under dagens löpning, de sista 15 km var jag inne i ett av de värsta ösregn jag upplevt. Det mullrade och blixtrade från alla håll, jag vågade inte stanna för då skulle jag frysa ihjälp. Nog är det fantastsikt vad kroppen ändå klarar om man är 100-procentigt fokuserad på uppgiften.

Jans tredje video visar hur dagen var- först solsken och sedan regn. Klicka på länken för att se filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=7jvGsqi1yyA&feature=youtu.be

Dagens distans 52 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-05-09 15:39:17

52 km i sol, motvind, åska och regn. Det måste kännas väldigt bra, när kroppen svarar så bra, hur än vädret är. Du är stark!

Keep on running!

#2 Tommy wallentin - 2016-05-09 20:03:37

Hej Björn i dag fick jag inbjudan till veterankraftloppet. Det går onsdag 7 september start 13:00. Du vann det första loppet, nu har du nåt att se fram mot, så nu måste du börja träna. Ha det bra och ta det lugnt ð??ð??ð???

#3 Björn - 2016-05-09 23:43:02

@Klas-Peter: Ja, det kändes bra. Var så stark att jag t o m kunde låta bli att stanna till vid en mack för att ta en kaffe.
@Tommy: Veterankraftloppet är den enda tävling där jag varit förste löpare över mållinjen. Mycket möjligt att jag ställer upp i år igen. Här i USA springer jag förresten i den orange tröja vi fick efter loppet.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg