Kommentarer på Dag 22: Ã?ntligen Utah!


Det traditionella hoppet vid välkomstskylten skedde i Wendover, alldeles utanför vårt motell Quality Inn.

Idag korsade jag gränsen till Utah. Därmed är jag inne på min tredje delstat och kan lägga Kalifornien och Nevada till handlingarna.

Från askan in i elden? Kalifornien med Sierra Nevada var tufft. Nevada var möjligen ännu tuffare och tycktes aldrig ta slut- cirka 75 mil på två veckor. Men Utah kan bli ännu besvärligare med sina saltöknar, höga berg och mycket ödebygd.

Salt, salt, salt. Från ödsliga Frontage Road utanför Wendover, Utah. I bakgrunden långtradarna på I80. Se Jans film när jag springer i saltöknen:

https://www.youtube.com/watch?v=rVt5wVUM85I&feature=youtu.be

Dagens distans: 44 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Staffan - 2016-05-12 09:58:14

Ser mer ut som sand på vägen.

#2 Ragnar Suneson - 2016-05-12 10:34:38

Från vårt just nu underbara Sverige kan man ju undra - Hur kan man frivilligt utsätta sig för något sådant? Salt ska ju finnas i havet och avnjutas med härliga bad. Igår var det utanför Göteborg kristallklart och hela 14 grader. Hur går det med din ömtåliga hud och med din älskade kärra? Sliter och fräter inte saltet och sanden mycket?

#3 Rick - 2016-05-12 10:48:31

Hej igen
När jag ser filmen ser det ut som kärran gör att du har en något mer framåtlutad ställning än "normalt", har du aldrig några ryggproblem?
Snart 70 år och 113 mil på 22 dagar - det är sjukt bra!!!
Rick
PS. Glöm inte hotellnamnen

#4 R - 2016-05-12 10:50:20

Tänkte på samma sak som Rick, inte den där stolta hållningen som jag själv får lära mig att man ska ha. Men med vagnen som stöd kanske det inte tar så mycket på ryggen ändå?

#5 Kari Elfvengren - 2016-05-12 12:17:40

Hej Björn! Jag beundrar och avundas dig. Härliga äventyr! Kämpa på. Jag tänker att jag vill träffa dig, när du är hemma igen för att ta del av dina erfarenheter. Tänker mig ungefär samma resa, fast på cykel.

Hälsningar Kari, Vallentuna Friidrott

#6 Erik - 2016-05-12 13:04:12

Strongt jobbat!!

#7 Klas-Peter Suneson - 2016-05-12 22:43:21

Om man skall säga något positivt. Spontant - det skulle kunna vara: Om Du har med några kokta ägg i proviantkassen, kunde du bara rulla dem i vägrenen, så slipper Du bära på den saltströaren.

Keep on running

#8 Björn - 2016-05-13 07:09:10

@Staffan: Jo, det är mest sand man ser på filmen men vid sidan av vägen finns långa stråk med salt, du ser dem tydligt på nedersta stillbilden. Trodde dock att saltytorna skulle vara mycket större. På nära håll ser det ut som snö, gnistrar i solen och eftersom det ofta är stråk av vatten får man känslan av snösmältning .

@Kari: Ja, ta gärna kontakt med mig. Att cykla över USA måste vara perfekt. Bör vara möjligt för en duktig cyklist att hinna göra det under en semester. Mycket lättare att planera eftersom det inte är lika viktigt som för löparen var motellen ligger. Fast du ska nog inte som jag cykla halva distansen på motorväg . . .

@Ragnar: saltöknen var inte så hemsk som jag hade föreställt mig, dessutom mindre.

@Rick+R: Instämmer, det ser inte vackert ut när jag springer- ingen stolt hållning där. Jag har aldrig sprungit "snyggt" och det har blivit "fulare" med åren. Ja, att springa med kärra gör att hållningen blir ännu mer framåtböjd. Men det är så jag springer och jag tror det är försent att ändra på saken. Får trösta mig med att det ändå går relativt snabbt på tävlingar och är effektivt på ett coast to coast. Och så är det ju så att de som springer "snyggast" ofta inte är dom som springer fortast eller är mest uthålliga. Fast nog hade jag velat springa "snyggare". . .

@Klas-Peter: Du vet säkert att salt är livsviktigt för en löpare. Svettas man mycket måste saltet ersättas så jag blandar mina saltdrinkar och strör på lite extra salt på maten under ett coast to coast.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg