Kommentarer på Dag 25: Budskap i saltöknen


Ett politiskt budskap i saltöknen där bokstäverna är stenar. Personen verkar avse hatobjektet Bernie Sanders.

Mormonernas Utah är religiöst och republikanskt. Det förstår man utan att ens prata med någon- de stensatta meddelandena i saltöknen säger allt.

Från att ha varit borta en tid har saltöknarna kommit tillbaka när jag nu närmar mig Salt Lake City (ca 200 000 invånare) och springer längs södra ändan av Great Salt Lake. Det märks att jag närmar mig en storstad, trafiken har tätnat. Från I80 ser jag en typ av "klotter" jag aldrig sett tidigare. Man har lagt ut mörka stenar på det kritvita saltet och skrivit diverse budskap.

Mest är det religiösa texter, typ God bless you. Men här finns också politiska budskap- presidentvalskampanjen pågår och i Utah var det Ted Cruz som vann stort över Donald Trump, som bara blev trea bland republikanerna. Bernie Sanders vann över Hillary Clinton men demokraterna går inte hem i Utah. Det förstår jag av hattexterna i saltöknen.

Första dagen på egen hand, alltså utan följebil, gick tungt. Jag var trött, det var varmt och jag besvärades av mygg (hur kan myggor kläckas i saltvatten?). Dagens behållning blev  en mysig hemmakväll på motellet med stortvätt, tv-tittande,  och tidigt sänggående. Normalt kommer jag under ett coast to coast aldrig i säng före midnatt men det verkar ändå som om jag klarar mig med ett par timmar mindre sömn än normalt.

'

Jag har slutat med handtvätt på rummet, enklare och bättre att köra allt i maskin. Finns inte tvättmöjligheter på motellet brukar det finnas en laundromat tvärs över gatan.

Dagens distans: 47 km

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Thorbjörn S - 2016-05-15 07:18:28

"Fuck Th Bern" verkar vara ett vanligt förekommande begrepp over there. Om man får tro Google.
Du är väl ordentligt insaltad nu?
Lycka till på resan mot ostkusten.

#2 lelle - 2016-05-15 10:07:02

Apropå stavning. No galss containers permitted..(skylten på väggen).

#3 Klas-Peter Suneson - 2016-05-15 11:51:12

Det Amerikanska valkampanjen är med svenska mått,- smutsig!
Ett byk, som borde blir ren. Därför är din bild med tvättmaskinen väl "teimad"

Ensam är stark!!
Keep on running!.

#4 sverker - 2016-05-15 13:31:53

har du nån koll på hur många som gjort/gör denna crossover på 500 mil?
jag har jobbat som stugvärd i STF och de som gått de två-tre milen mellan stugorna ansåg sig ofta vara hjältar. det lades en led från Kungsledens slut vid Grövelsjöns fjällstation hela vägen ner till Rom - med märkt led och stugor - fast Ã?stersjön med färja är att föredra. när jag nu frågar STF vet de inget om detta.
Via Imperi gick från Rom till Stettin. Man ser den tex vid Lützen. Tar du några tillskott - magnesium tex?

#5 Lars Söderberg - 2016-05-15 16:47:02

Bra jobbat Björn 1/4 avklarad. Jag har några funderingar. På bilderna ser det ut som du har solsken nu när du springer i saltöknen. Blir du inte bländad eller irriterad i ögonen? Blåser det inte upp damm som gör att du blir torr i munnen och kladdig på kroppen? Vet att du har lösningar på allt.
I morgon är en ny dag och nya äventyr. Lycka till !

#6 Björn - 2016-05-15 17:23:06

#Thorbjörn S: Först trodde jag det var en felstavning eller obscent budskap. Fick fråga vad "Bern" betydde. Men det är alltså en hatkampanj mot Bernie Sanders. Saltet har inte yrt runt, så inte så insaltad.
#Lelle; Du är observant.
#Klas-PetervEnsam må vara stark men jag är liksom alla andra av beroende av att det finns snälla människor runt omkring mig.
# Sverker: Ja någorlunda. Enligt (otillförlitlig) statistik ca 300 har gjort det boch varje år är det en handfull personer som springer/går, de flesta med support. Nej, inga kosttillskott.
# Lars: Har inte irriterats av solen, salt eller sand men borde nog ha solglasögon. Däremot har jag en löparkeps som jag tycker skyddar bra. Just idag regnar det men jag ska börja med solglasögon.

#7 Gunilla E och Anette C - 2016-05-15 18:03:16

Hej. Vi känner inte dig men via Linda F i San Fran så har vi fått nys på dig. Anette och jag är systrar o bor i Växjö. Jag känner inte Linda heller eg men Anette har träffat henne o nu skickar både Anette och jag mail till Linda med jämna mellanrum sedan några år tillbaks. På så vis vet vi att du är i USA och kör maraton var dag... eller. Ska nu följa din blogg (gjorde inte det förra pret men lovar nu att göra det var dag i sommar. Hejja!

#8 Jan Suneson - 2016-05-15 18:45:19

# Lars
Både Björn och jag såg hägringar ute i öken. Det var riktigt otrevligt. Några UFO såg vi dock inte.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg