Kommentarer på Dag 26: Det blir mycket tufft


Jag ska över bergen i bakgrunden. De har samma höjd som Sveriges högsta fjäll. Kebnekaise. Bilden visar en spårvagnslinje i Salt Lake City.

Morgondagen kan bli mycket tuff. Men jag riktigt längtar efter den eftersom jag känner mig i bra form.

Jag har haft några ganska lätta dagar så nu är det slut på sötebrödsdagarna. En 65-kilometare väntar på måndag. Jag ska till Coalville, en fd gruvstad uppe i bergen med 1 300 invånare och märkligt nog ett Best Western hotell. Jag skall klättra cirka tusen meter och upp på cirka 2 200 meter.

Dagens korta etapp råkade bli några kilometer längre än beräknat eftersom jag lagt in fel adress i gps:en. Slarvigt! Dessutom blev jag stoppad av Utah highway Patrol vilket sinkade mig. Den här gången tog jag stoppet med en klackspark och det var aldrig tal om någon "ticket". Nej, trots en massa stopp har jag aldrig fått böta under ett coast ro coast.

Great Salt Lake har en yta stor Vänern,  Sveriges störst sjö men maxdjupet är bara tio meter. Eftersom sjön saknar avlopp är salthalten hög, varierar mellan 5-27 procent.

Dagens distans 42 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2016-05-16 08:24:54

Härligt Björn! ^.^
Du skriver att du aldrig fått böta, innebär det att du inte får springa på highway?
Du verkar vara i en fin fin form både psykiskt och fysiskt, så är det väl när man längtar till "mördarbackarna"
Kuta_Mera/b_å

#2 Jan Suneson - 2016-05-16 08:56:06

Det går säkert bra till Coalville. Du startar ju klättringen på en högre höjd än i Sierra och bör vara fullsmockad av röda blodkroppar.
Själv var jag uppe på 2151 m Donner Passet. Bilkörningen i mycket tung trafik var jobbig.

#3 sverker - 2016-05-16 10:20:31

inga tillskott alltså - men går du till en doktor och kollar dina värden under vägen? det är väl intressant veta blodtryck och blodvärde tex? jag tar omega-3 bland annat. blodkropparna krossas under fotsulorna så man kan ju ta blutsaft tex? nu har vi kallt och regn i Stockholm.

#4 Björn - 2016-05-16 14:48:37

#: b-å: Jag håller mig (för det mesta) till trafikreglerna och har kollat upp dem delstat för delstat fram till Nebraska. I de västra delstaterna får man t ex springa på Interstate (men ungen gör det), i Kalifornien dock restriktivt och highways/freeways nära stora städer kan vara förbjudet. Det är dock riskfritt ur bötessynpunkt att bryta mot reglerna. Jag har t ex talat med en polis som jobbat hela livet inom Highway Patrol i Colorado som aldrig bötfällt någon cyklist/gångare. I hela Nevada, större delen av Utah och i hela Wyoming springer jag på I80. Trafikreglerna finns på respektive vägmyndighets (DOT) hemsida men de flesta coast to coast-löpare, dvs amerikaner, känner inte till dem. Som vit europé tror jag att jag har en fördel.
# Sverker: Inte heller det gör jag. Men ifjol isamband med att jag behövde ett läkarintyg för att springa Malaga Marathon undersökte jag mig, dock inget EKG.

#5 Klas-Henrik Adergaard - 2016-05-16 18:08:33

Hej! Vi (familjen och jag) upplever att dina inlägg under detta coast-to-coast är alltför korta. Det är ju jätteintressant att följa dig och vi ser fram emot varje dag vi får följa dig här på bloggen. Mer text och fler bilder, tack :)

Bästa hälsningar,
Klas-Henrik m familj

#6 Katherine Adams (Kathy) - 2016-05-17 00:40:10

Hi, I'm a friend of Linda Feldman. I live in Bountiful, Utah. I'm not sure but by your photo you may have already past us. If you need a place to stay and we are not to far south of you, you are welcome to stay with us. 801-497-1960 cell.
I have enjoyed watching your run.
Keep on Running....Kathy and Lane Adams

#7 Tommy Nordlander - 2016-05-17 05:20:18

Bilden på Salt Lake är jättefin! Man blir lugnad och ödmjuk i sinnet av den. Som en målnng.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg