Kommentarer på Dag 41: Colorado!


Ett hopp med blandade känslor. Colorado tillhör inte mina favoritstater.

Jag är i Colorado. Men det blir en fransysk visit. LIka bra det, för Colorado är delstaten jag helst undviker.

Min aversion beror på två saker:

* Ingen annanstans har jag blivit så illa behandlad och så oftad stoppad av polisen som just i Colorado. Vid förra löpet hotade till exempel en polis att kasta mig i fängelse.

* Starkt kritisk mot den fria synen och bruket av marijuana. Det kryllar av butiker som säljer marijuana- bara i Denver finns det en butik på var 90:e invånare. Här i Julesburg, där jag just nu befinner mig, är dock försäljning förbjuden, däremot inte att röka om det sker i hemmet.

Nåja, ändå är jag här. Varför? Svaret är: av rent logistiska skäl. En sväng in i Colorado gjorde att jag kunde hitta ett motell, annars hade det blivit camping eller som under löp nummer 3, en Steve.

'

Stängd krog i Lodgepole (300 invånare), Nebraska. Här andades det mesta förfall.

När jag stannar till på den lilla bensinstationen i Lodgepole, Nebraska, för att köpa en kaffe och en glass tittar kvinnan bakom disken på mina såriga läppar.

-Ta den här salvan, den hjälper. Jag bjuder dig på allt.

This is America! 

Imorgon återvänder jag till Nebraska och kära gamla hwy 30. Nebraska är förresten den enda delstatenn där jag aldrig blivit stoppad av polisen. Just nu har dom fullt sjå med att kontrollera att bilister från Colorado inte för in marijuana till Nebraska. Minsta lilla bypolis har tvingats skaffa en knarkhund.

Dagens distans: 72 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Jan Suneson - 2016-06-01 17:58:05

I går var det 70 km igen. Hann du fram till â?skunk motelletâ? innan skymningen? Lyssnar du någon country musik längs vägen? Nya skor har du fixat men hur är det med däck och slangar? Jag såg att Nebraska är en delad stat då det gäller tidszoner så klockomställningen blir väll någon stans mellan Paxton och North Plate?

#2 Björrn - 2016-06-02 02:41:01

Jodå, hann fram i tid eftersom jag startade redan 07.15, hade lätt medvind, soligt och nerför (som vanligt här i Nebraska). Motellet var inte så illa som befarat, 42 dollar, dock ingen frukost men den hade jag knyckt med mig från Sidney. När jag kommer till Gothenburg ska jag skifta däck. Slangar har jag osedvanligt gott om och jag har hittills haft väldigt få punkteringar, dock en igår och Nebraska är värsta staten vad gäller punkor. Får kolla upp det där med tidszon men snart är det en ny. Min gps på kärran har gått sönder, måssste försöka skaffa en ny. Batterier till stora gps:en har motellfamiljen i Gothenburg beställt till mig. Detta skrivs från Dennys i Ogallala.

#3 Klas-Peter Suneson - 2016-06-02 10:56:08

Jobbet formar individen. När jag tjänstgjorde i Gamla stan och ofta hade tillsynen av turisterna vid vaktavlösningen på Stockholms slott, så märkte man det tydligt. Vid de tillfällen som vi på VD 1 Nicolai på grund av av personalbrist, fick kalla på piketen, var kommissarien orolig. "De kan inte hantera vanligt folk! "


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg