Kommentarer på Dag 42: Min utrustning faller samman


Elektroniken håller inte måttet. Jag har haft otur (?) och tvingats byta ut en massa tekniska prylar under detta coast to coast.

Först var det min Tom Tom gps löparklocka som krånglade. Ny köptes direkt i San Francisco. Sedan var det kameran som inte riktigt höll måttet- ut med den och in med en ny. Därefter var det dags att köpa en ny uppsättning batterier till gps:en jag navigerar med (Zumo 660LM ATL). Dessa specialbatterier finns inte i butiker utan fick beställas på nätet och ska nu levereras till Comfort Inn & Suits i Gothenburg där jag snart kommer att bo ett antal dagar.

Som om det inte vore nog med detta blev idag gps:en jag har på kärran obrukbar, en Garmin Edge 200. Det var en av knapparna som slitits ut. Även i de övriga fallen handlar det om förslitningsskador.

Vad jag lärt mig under alla dessa coast to coast är att agera snabbt. Utrustningen måste vara i tipp topp. Det gäller även kroppen men där går det ju inte att byta ut delar, istället får man försöka vårda det som finns och dessbättre kan ju kroppen reparera sig själv.

Hittills har bara ett par skor bytts ut. Denna gång hade jag med mig tre par och alla var i ganska gott skick. Nästa skobyte kommer att ske om någon vecka. Även däckbyte på kärran är på gång. Jag har haft med mig ett reservdäck och detta kommer att sättas på vänster bakhjul (trycket är störst där eftersom jag har störst tyngd på vänster hand) medan framdäck och höger bakdäck byter plats. Det annars så kritiska tillståndet på slangfronten är mycket gott- jag hade med mig sex reservslangar och har hitills bara haft fyra punkteringar. Nebraska är annars ökänt för "stickys" (små taggar från en växt längs vägkantarna) så det blir säkert mycket lagande framöver. Även solglasögonen har havererat, hann aldrig användas, men idag köptes nya.

South Platte River, Ogallala, i kvällssol.Floden förenar sig med North Platte River och bildar Platte River som rinner genom hela Nebraska och löper ut i MIssourifloden.

Dagens distans: 56 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2016-06-02 07:34:31

Gothenburg grundades av svensken/hälsingen Olof Bergström. han jobbade på Union Pacificjärnvägen och sålde land till svenska emigranter som han lockade över. visst är det så att det går lättare med hårt pumpade däck? gäller i alla fall cykel.

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-02 11:15:09

Du är en riktig test pilot! Om tillverkaren av alla de prylar Du räknar upp, hade haft förhandsinformation om ditt projekt, så hade de säkert önskat att Du var försedd med bättre prylar. Vår äldste son kontrollerar delar som SAAB bygger åt JAS 39 Gripen och Boeing 787 Dreamliner. Där är funktionen under alla förhållanden a & o. Men det kostar!
Tur att kroppen återhämtar sig och fungerar dag efter dag. Med beundran!
Keep on running

#3 Bjørn Gulliksen - 2016-06-02 16:31:28

Har du testet Stans No Tubes-systemet for unngå punktering ? Ser ut som om du kan få tak i det i North Platte, Kearney og Grand Island om du passerer de stedene.
http://www.notubes.com/USDealer.aspx

#4 Anders - 2016-06-02 16:49:43

Jag hämtade min nummerlapp till Stockholm Marathon idag. Vad är en mara jämfört med ditt coast to coast? 0,8 procent! Och du kämpar i 105 dagar! Djupt imponerad! En fråga: Lyssnar du på musik, radio eller något annat? Keep on running!

#5 Arnold - 2016-06-02 19:23:52

När sker skobyte Björn? dagligen? hur går det för artrosknät? intressant vilken "startvikt" du hade och vikt när du kommer fram ...

#6 Torsten - 2016-06-02 19:34:14

Hej Björn, glad att du tar dig fram trots diverse problem med elektroniken. Själv har jag gjort slut på 2 Garmin GPS klockor. Ofta blir det problem med att kontakter kommer i kontakt med saltet i huden och det uppkommer kryp strömmar. Elektronik korten ärgar och funktionen blir därefter. Jag sköljer alltid av öppna kontakter. ha en god fot sättning, jag följer dig dagligen!

#7 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2016-06-02 22:01:34

men jösses! Det där Ã?R otur för jag vet ju hur noga du är med allt. Hoppas allt håller ihop nu!

#8 Torgny - 2016-06-02 23:21:57

Förvarar du elektroniken i vattentäta plastpåsar?

Frankrike och Tyskland har drabbats av kraftigt regn med jättestora översvämningar som följd - de värsta på över 100 år. Ã?ven i delar av Texas har man drabbats av massiva översvämningar.

Har du någon plan för dylika vädersituationer? Hur gör du vid t. ex. åskväder eller kraftigt hagel? Storm?

#9 sverker - 2016-06-03 00:09:45

innan Benjamin Franklin uppfann åskledaren plågades präriebönderna av ständiga blixtnedslag, inte minst i Colorado. man blir en åskledare ensam ute på slätten.....

#10 Björn - 2016-06-03 00:40:00

#Sverker: Absolut, det rullar lättare med hårt pumpade däck. Punkarisken är också kanske midre. Gothenburg harnjag varit i masor av gånger- fattas bara, jag som är född i riktiga Gothenburg, d v s Göteborg! Ang åskledare: ska inte behöva bli någon, fint väder har utlovats hela veckan.
#Arnold: Ja, det ska verkligen bli intressant att se om jag tappat vikt. Befarar det, ändå äter jag så mycket jag kan. Med artrosknät är det prima, d v s inga känningar alls. Tyvärr kommer jag inte åt gym så ofta jag vill och de som kan finnas på motellen är inte bra. Jag har tre par skor och skiftar varje dag skor när jag sprungit halva sträckan.
# Torsten: Vad som förvånat mig är att batterierna (Lithium-ion) till min stora gps inte klarar så många uppladdningar. Normalt ska man ju ha en strömkabel kopplad till cigarettuttaget men ett sådant har jag ju inte. . .
# Ingmarie: Ja vi säger att det är otur, försöker vara så noggrann jag kan.
# Torgny: Ja, datorn hade jag tidigare i ett vattensäkert plastfodral innan jag tappade det, nu i en Lidl-påse. Jag har tidigare pajat två datorer på grund av väta. Detta tror jag inte ska behöva hända igen. Jag har sufflett på kärran, så jag känner mig rätt trygg. Cykel-gps:en som nu ska bytas ut är vattensäker, samma med den stora handhållna gps:en. Visste inte det där med översvämnigar i Texas. Försöker hänga med i nyheterna här men har tyvärr för lite tid.

#11 sverker - 2016-06-03 18:27:05

Olof Bergström var en känd profil och i sitt andra gifte blev det en operasångerska från Göteborg. Han sköt hennes älskare men friades och dog utblottad och alkoholiserad i Tennesse....

#12 undrare - 2016-06-03 18:36:01

sverker har du tråkigt??.........................

#13 Björn - 2016-06-04 06:23:33

#Torgny: Du frågade också om jag hade någon plan för svåra vädersituationer. Svaret år nej men jag kollar alltid väderrapporten på morgonen. Vädret (och trafiken) är annars mina största faror. Jag råkade ut för hagelskurar i Nevada och hade inget att skydda mig med. Jag försöker i alla fall att inte ta några onödiga risker och skulle nog ta en vilodag om vädret är för dåligt.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg