Kommentarer på Dag 43: Skilda världar


Dyrt och dåligt. Park Motel i Sutherland, Nebraska var ett av de sämsta motell jag bott på. Naturligtvis ingen frukost men förvånasvärt inte heller wifi. Observera att varje motellgäst dock hade ett eget "garage" men jag ställde kärran inne i rummet trots att den knappt fick plats där.

Kedjemotellen i USA håller generellt hygglig standard och är relativt billiga. Annorlunda är det med "mom an pop motels" (familjeägda motell, ofta i småstäder). Jag bor just nu på ett av de värsta jag sett.

Standarden kan variera väldigt inom samma kedja. Men det finns ändå en miniminivå och det känns tryggt. Jag brukar välja mellanklass eller strax under lyxklass i de fall jag har några valmöjligheter. Det innebär 60-100 dollar per natt, frukost, wifi, kaffebryggare på rummet, ibland pool och gym och i regel fräscht och snyggt.

Igår bodde jag som en kung på Comfort Inn i Ogallala till priset 42 dollar inklusive skatt (jag fick en bra rabatt). Idag bor jag som sagt på Park Motel i Sutherland (1 300 invånare). Priset är 58 dollar och egentligen är det inte mycket mer än tak över huvudet jag fått. Verkligen skilda världar. Nåja, glad att jag slapp campa.

Varför har ni inte wifi? frågade jag motellkvinnan. Det här var nästan det enda av de cirka 400 motell jag bott på i Amerika som saknat internet.

-Det går inte att installera här, jag har försökt, svarade hon.

Jag tror inte på den förklaringen. Jag fick  ändå uppkoppling på baren intill. Motellkvinnan berättade att hon bott i Sutherland i 23 år men visste inte var man kunde få uppkoppling. Baren, som är en av få mötespunkter i Sutherland, hade hon besökt två gånger. Skilda världar.

Skaffade solglasögon idag- borde ha haft dem för länge sedan. Väderprognosen har utlovat flera soliga dagar.

Vägarbetena stoppade inte mig, fick ha hwy 30 för mig själv flera mil.

Dagebs distans: 54 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-06-03 11:46:13

Det är inte alla som hittat rätt i tillvaron. Få är de som har en hwy 30 för sig själv!
Från ett sommarvarmt Bankeryd.
Keep on running

#2 sverker - 2016-06-03 19:10:47

är det verkligen telefontrådar på stolparna? till höger är det väl en järnväg? ibland kommer man att tänka på han i filmen Psycho med sitt motell - Anthony Perkins. min teori är att folk sparar pengar - lägger inte ner ett öre på underhåll - till skillnad från Sverige där man inte gör annat......

#3 Arnold - 2016-06-03 20:57:21

Vad tänker du på mest under c-to-c-loppet`? vad säger frugan om makens bortavaro?

#4 Björn - 2016-06-04 03:53:29

#Sverker: Jo, det där är telefon- eller eltrådar. Annars följer järnvägen hwy 30 och här går många godståg. För två år sedan var det mest koltåg, nu knappt några på grund av miljörestriktioner kring kolet. Däremot är det fler vanliga godståg med containrar jämför med tidigare.
#Arnold: Det jag tänker på mest är hur långt det är kvar till motellet. Du må tro att det är mycket räknande hit och dit; nu har jag gjort en tredjedel, nu är det bara en halvmara kvar etc. Det låter ju sjukt men det bästa är när dagens löpning är över, jag får vila, äta och sova. Men visst kan det vara trevligt att också springa. Annars är nog den stora behållningen att prata med folk längs vägen. Jag har hundraprocentigt stöd från min fru, hade jag inte det skulle det vara omöjligt att genomföra detta. Att vara "på rymmen" och ha dåligt samvete är inga bra förutsättningar. Nu när vi bara har ett barn hemma är det lite lättare för min fru än när hon fick ta hand om fem.

#5 Ulrika - 2016-06-04 06:29:55

Det är så spännande och intressant att läsa om ditt löparäventyr genom usa. Har själv en dröm att genomföra ett coast-to-coast nån gång i framtiden, så din blogg ger verkligen ännu mera inspiration. Hoppas att allt går väl under de återstående etapperna!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg