Kommentarer på Dag 44: Tar sikte på vattentorn och silor


Ser du vattentornet i fjärran? Ett vattentorn betyder bebyggelse och kanske också ett matställe, en affär eller åtminstone en läskedrycksautomat för en trött löpare.

Jag gillar platta, gröna Nebraska med alla sina små städer och samhällen. Här tar man sikte på ett vattentorn eller en silo i fjärran.

Nebraska är en jordbruksstat. Det märks inte minst på grund av alla silor som finns vid infarterna till samhällena. Man ser dessa vita kolosser tidigt dyka upp och varje gång förvånas man över hur långt det är fram till dem. Samma gäller vattentornen, man kan behöva springa en mil innan man är framme. Under tiden rinner snålvattnet till, jag kan fantisera om att det nog finns en restaurang där framme. Ofta känns det som om jag är konstant hungrig.

Det är inte bara olje- och gruvstaterna som har dåliga tider just nu. Priserna på jordbruksprodukter inklusive kött är låga och bönderna klagar. Det råder överproduktion, bl a på grund av att Kina köper mindre. Torkan brukar annars vara ett återkommande problem i Nebraska men i år har det regnat bra.

Idag korsades floden North Platte utanför staden med samma namn. North Platte har 25 000 invånare och har USA:s största rangerbangård.

Löpningen går förvånasvärt bra. Medvind/sidvind och inga backar bidrar till det men all tidigare höghöjdsträning hjälper nog också till. Jag är helt skadefri, känner mig inte sliten och jag följer till punkt och pricka mitt körschema. Kan det bli bättre?

Nu är jag nere på strax under tusen meters höjd. I morgon hoppar jag för femte gången framför skylten till Gothenburg. Jag är redan i min "hemstad", fick en Steve, men det är först på lördag jag springer in i Gothenburg, staden som grundats av en svensk (Olof Bergström).

Bor som en kung på Comfort Suites i Gothenburg. Att komma till ett bra motell är ofta det jag ser fram emot mest under en lång löpdag. Vila, mat och lite lyx håller modet uppe.

Dagens distans: 52 km

Keep on running!
 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2016-06-04 07:38:54

ja Nebraska är verkligen en jordbrukarstat och man har haft en kraftig nedslaktning av mjölkkossor pga prisläget. OB kallade Platte River Valley världens bördigaste efter Nildalen! Nu ska jag ner till Skeppsbron och stå funktionär på maran.

#2 Arnold - 2016-06-04 10:02:02

Björn glöm inte att smörja in dig med solkräm nu när du springer i värmen. Hur ser dagen ut då du kommer "hem" till Gothenburg? vet de där om det att svensken återkommer? Finns det fler såna svensk-orter du kommer att passera? hur mkt hjälp får du hemifrån?

#3 Jan Suneson - 2016-06-05 00:29:22

Ja det kan man verkligen kalla skillnad på boende men ändå är de gamla â?Rune Motellenâ? längs de gamla â?high-waysâ? en förutsättning för att göra ett Coast to Coast. Utan dem hade Björn behövt fixa minst 30 mer â?Stevarâ?
Björn kommer att bo bra på Comfort Suites Gothenburg under 3 dagar. Priset på Trivago är runt 1000 kronor eller som på ett bra hotell i en svensk småstad men då är frukosten bättre.

#4 Björn - 2016-06-05 23:09:20

#Arnold: Solkräm är är på alla dagar, även de regniga. Nej, inga pukor och trumpeter nörnjag rullar in i Gothenburg men familjen jag ska besöka vet naturligtvis om min ankomst. Nu har jag egentligen ingen hjälp hemifrån, går helt för egen maskin. Tror inte jag kommer att pasera några andra svenskorter.

#5 Klas-Peter Suneson - 2016-06-06 05:14:45

Dags etapperna tar. Det rullar på, maskineriet behöver bränsle! Du har ju ingen "dromedar puckel" att förvara energin i, så det är inte så konstigt att Du hela tiden längtar till matbordet. Bra att Du känner dig stark och att referaten ger kraft framåt. Men det är nog inte fel att ställa sig på vågen för att få bekräftat att Du inte krymper
Keep on running


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg