Kommentarer på Dag 49: Varmaste dagen


36 grader men dessbättre ingen hög luftfuktighet.

Idag varmaste dagen, 36 grader,  och imorgon minst lika varmt. Jag klarar värmen relativt bra men 72 km imorgon till Columbus blir en svettig historia.
Hellre stekhett än kallt. Jag har frusit större delen under detta coast to coast och det var först i Nebraska det började bli behagliga temperaturer. Nu är det dock väl varmt och medvinden gör dessutom att det blir ännu varmare. Så imorgon åker ökenkepsen på, nacke och öron får då också skydd.
Idag var det ”bara” en mara att springa. Men jag underskattade värmen, hade med mig för lite vätska. Istället för att dricka var femte kilometer tvingades jag nu dricka var fjärde och mot slutet var tredje kilometer vilket resulterade i att kyltanken under kärran sinade. Men nu när jag är i Nebraska och inte i ödsliga Nevada, Utah eller Wyoming har jag mycket lättare att få tag i vatten. Räddningen blev en maskinfirma ute på vischan som hade en läskedrycksautomat.

I Central City fanns ett kommunalt bad. Skönt att ta en simtur efter en het dag ute på hwy 30. Föredömligt många livräddare och kolla tjejjen till vänster som håller ett öga på mig.
Du känner väl till Kalle Ankas kusin, turgubben Alexander Lukas? Jag är som han- har ständig tur i svåra lägen. För nog är är väl det här ren tur:
•    Tappade solglasögonen vid ett vätskestopp. Bestämde mig för att springa tillbaka (ett svårt beslut att ta), visste dessutom inte vid vilket stopp glasögonen ramlat av. Först hittade jag dem inte men på återvägen såg jag dem i gräset. Självförtroendet var åter på topp!
•    400 cyklister, som just nu cyklar tvärsöver Nebraska, hade slagit läger i Central City (2 900 invånare), stan där mitt motell låg. Ändå lyckades jag få ett rum på Rodeway Inn.
•    Motellet låg dessvärre i utkanten av stan och det var långt till en restaurang. Skulle jag tvingas gå? Nej, fick skjuts både till och från restaurangen av cyklisternas egen shuttle service.
Dagens distans: 43 km
Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-06-09 07:02:15

En vinnare måste också ha tur med sig! 49:an var tydligen en behaglig dag.
Sådana önskar jag dig flera.
Keep on running

#2 Bernt Hedlund - 2016-06-09 07:22:49

Grattis till värme, turdag och mer än halva klart. Bra att du inte har några känningar fast du inte gymmar. Jag sprang maran utan känningar så nu har jag börjat planera för äventyrslöpning. Ha det bra och spring fint.

#3 Anders - 2016-06-09 15:05:07

Ja, det var många badvakter. Kanske beror det på att man stämmer varandra till höger och vänster för minsta lilla incident?

Vet du förresten varför de flesta amerikaner har så få växter i sina trädgårdar eller ens staket/häckar/murar som avgränsar tomterna? Oftast är det ju bara en massa m2 gräsmatta inhängnad med ett fult stängsel eller plank.

#4 Anders i Omaha - 2016-06-09 23:50:57

Lika varmt, om inte varmare idag och de närmsta dagarna här i östra Nebraska. Hoppas drickan räcker till nu!

#5 Björn - 2016-06-10 06:00:11

#Bernt: Ja, gymmandet är eftersatt. Ã?ven om en del motell har gym har de sällan just de redskap jag behöver för att stärka musklerna runt mina artrosknän. Hinner tyvärr inte uppsöka andra gym. Kul att du planerar för äventyrslöpning. Ett första steg är att skaffa en baby jogger. Håll ett öga på blocket. I höst kommer jag att göra mig av med två gamla baby jogger.
#Anders: Ja, kanske är det så men det är ändå väldigt bra att man har dessa livräddare. På kommunala simhallar och utebad i Sverige har vi väl knappt några?
#Anders: Ja, det är en riktig iakttagelse; inga staket och lite växter i villaträdgårdarna. Avsaknaden av staket är ju märkligt- här finns ju
taggtråd överallt, t o m i öknarna, och förbudsskyltar. Inga växter beror säkert att det tar tid och amerikanen vill ha snabba lösningar. Men en fin gräsmatta vill man ha.
#Anders i Omaha: Ja, startade med full tank. Och så fick jag vätska och frukt längs vägen av arrangörerna av cykeleventet across Nebraska.

#6 sverker - 2016-06-10 12:12:46

i svenska badhus står det att man ansvarar själv för sina barn - personalen är osynlig - livräddarna i USA på sina höga pallar har hjältestatus......och som sagt man kan stämma folk för allting....


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg