Kommentarer på Dag 55: Iowa ställer upp


MaryRuth och Abram Wilwerding kom ut från familjens hus och gav mig Gatorade och energikakor. Barnen går i tredje resp fjärdeklass och Abram berättade att han tycker om att springa.

I Persia (300 invånare) finns en restaurang/bar- den var stängd eftersom det var söndag, I Persia finns också tre läskedryckasautomater- alla var ur funktion. Det var i Persia jag skulle äta lunch och återhämta mig efter 32 km löpning i nära 40 graders värme . . .

Ja, läget var rätt kritiskt idag. Vätskeförrådet på kärran var nästan slut och jag hade bara några energikakor kvar. Jag var i desperat behov av mat och vätska för de återstående 25 kilometrarna till motellet i Harlan. Var skulle jag få tag i detta? Inte en människa ute på gatorna. Skulle jag tvingas knacka på i något hus och be om hjälp?

Eftersom jag är en turgubbe fick jag hjälp. Plötsligt kom barägaren i sin bil och jag dök på honom direkt. Jodå, han låste upp, bredde mackor till mig och serverade litervis med cola och fyllde kyltanken med is.

Och sedan kom hjälpen slag i slag. Bilar stannade, flaskor sträcktes ut och de 25 kilometrarna till Harlan var inte längre något problem. Jag tror att jag idag drack 13-14 liter under och efter löpet, möjligtvis nytt "vätskerekord". Förvånad att magen kan sluka så mycket.

Vackra men backiga vägar i Iowa. Jag tvingades göra ständiga stopp för att dricka.

Dagens distans:57 km

Veckans distans: 420 km (rekord detta löp)

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2016-06-13 08:13:45

Härligt att följa dej i ditt världsmästare löp!

Men springer du verkligen på vägrenen (som på bilden) ser ju rejält vanskligt ut med en jogger?

Och i dessa tider är det en lisa att få läsa om vänliga och gästfria medmänniskor i USA !

Kuta_Mera/b_å

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-13 08:45:14

Svensk massmedia rapporterar ingående om massakern i Florida. Därför är det skönt att se dig med de unga pojkarna. I bakgrunden gröna jordbruks fält, stommen i Iowas ekonomi. Enligt Wikipedia har Iowa angetts som en av de säkraste delstaterna. "American Heartland" , syftar säkert också på de många vänliga människor Du möter. Må det fortsätta! Keep on running.

#3 sverker - 2016-06-13 09:40:37

ser på Rune Larssons vagn - din är smartare - övertäckt och stora hjul rullar lättare?
dom här små ställena - folk kan ju bara hoppa i bilen och åka till närmsta stad? boendet är troligen billigt? och du ser ju jättepigg ut? hur är det med järn - blodplättarna krossas ju under fotsulorna? var funktionär på Swimrun - Ingmari Nilsson var med - en halvmara runt Brunnsviken - 4000 meters simsträckor, parvis ihopfästa med kort lina.....vet inte om du passerar Alta - Alfta - grundat av folk från Bishophill har jag för mig - jag har en släkting som slog sig ner där.

#4 Björn - 2016-06-14 08:11:14

#b-å: Nej, det är bara vid möten jag tvingas gå ut i gruset, främst vid möten med långtradare.
#Sverker: Rune har/hade en äldre vagn, visserligen en Baby Jogger, men min är av nyare modell och har lite större hjul. Jag har även två äldre vagnar som jag sprungit i USA med men den nya modellen är klart bättre. Och att ha ett regnskydd är också en fördel.

#5 sverker - 2016-06-14 11:19:19

ärligt talat - är det tillåtet springa på körbanan?

#6 Björn - 2016-06-14 15:07:40

Du har rätt, bilarna har företräde. Möter du en bil ska du kliva av vägen, i alla fall vara innanför den vita linjen. Alltså andra regler än i Sverige.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg