Kommentarer på Dag 57: Triggas av svårigheter


Bara någon minut efter att denna bild tagits bröt ett fruktansvärt åskoväder ut. Den ena bilisten efter den andra ville plocka upp mig men jag fortsatte löpningen, kände mig urstark och kunde öka hastigheten från 9 till 12 km/tim.

-No problems! No problems, skrek jag till bilisterna som stannade på Hwy 30 och ville ge en dyblöt löpare lift in till Carroll. Det ösregnade och blixtrade men allvaret i situationen stimulerade mig bara.

Möjligen är jag som starkast när det verkligen gäller. Jag har märkt det på de riktigt långa och backiga etapperna, också när det varit enormt varmt och nu idag under ett, ja faktiskt två åskoväder. Jag skärper till mig, får en adrenalinknäpp och det känns som om jag gör det mesta rätt. Jag tog egentligen inga risker- blixtarna var aldrig nära mig och regnet kändes faktiskt skönt. Men omgivningen uppfattade nog saken helt annorlunda. Vad folk inte visste var att jag innan pratat med Higway Patrol och fått ett löfte om att de skulle undsätta mig om jag fick stora problem. En och annan polisbil passerade mig också och jag kände mig därför trygg. Det här var faktiskt en av de få gånger polisen hjälpt mig. . .

Janine L. Kock, editor och Publisher på veckotidningen The Observer, som bevakar vad som händer i de små "städerna" Arcadia, Westside och Vail. Blir jag kanske nästa veckas toppnyhet? I bakgrunden hennes syster Barb Wuestewald som läste korrektur, en syssla som försvan från de svenska dagstidningarna för många år sedan. Redaktionen fungerade också som butik och sålde kontorssvaror.

Dyblöt anlände jag till Westside för att äta lunch på bensinstationen där. Regnet hade precis upphört (jag skulle senare bli dränkt ytterligare en gång). Ryktet om min ankomst hade nått lokaltidningen Observer och ut fån redaktionen rusade två kvinnor. Jag verkade vara hett nyhetsstoff i Westside. Bara någon timma innan hade jag blivit intervjuad ute på vägen av lokalradiostationen KDSN, "Leading West Central Iowa" (kdsnradio.com). Senare på Walmart i Carroll kom folk fram till mig sedan de hört intervjun.  Här är intervjun:

http://www.kdsnradio.com/podcasts/newswed061516.mp3

På Observer berättade Janie L Kock att det finns 300 lokaltidningar i Iowa och att hennes tidning hade 1 300 prenumeranter. Roligt att lokaltidningsjournalistiken lever i USA. I Sverige är den döende.

Nu är det nerförsbacke hela vägen till MIssissippi.

Morgondagen kan bli problematisk. Motellet i Grand Junction var fullbokat. Men det löser sig säkert. . .

Dagens distans: 47 km

Keep on running
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2016-06-15 08:18:50

innan Benjamin Franklin uppfann åskledaren plågades präriebönderna av ständiga blixtnedslag i de typiska röda höladorna med sina brutna tak. en människa på en slätt är en "bra" åskledare. under fjällvandring kom jag rakt in i ett åskoväder med hagel - lade mej platt i en grop (som vattenfylldes). Colorado är värst så här hade Nicola Tesla sitt laboratorium där en stor kula fångade upp blixtar. man kan alltså utvinna en del elektricitet ur blixtarna.

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-15 08:47:50

59,52 % är nästan 60. Ã?ven om vattnet får nedförsbacke hela vägen, så får Du fortsätta att kämpa dig upp på de riktigt långa och backiga etapperna. Men känslan är den att Du har nått en "divide-punkt". Det är inte bara lokaltidningar i Iowa. följer dig.. Vi är många som med blixt och dunder önskar dig lycka. Keep on running

#3 Torgny - 2016-06-15 21:22:29

Lyssnade på den korta radiointervjun. Det märks att du nu varit i USA ett tag, din engelska flyter på riktigt bra. Händer det att du glömmer bort svenska ord?

#4 Patrick Bjurström - 2016-06-15 22:45:53

Tänker när jag läser dina rapporter på hur bra vi har det här på Söder i Stockholm, fint sommarväder, sol och strax under 20 grader, perfekt för löpträning. Jag lyssnade också på intervjun med dig. Kul att du blir uppmärksammad, något som ju inte direkt förunnades Erik Bengtson på hans Coast-to coast-tur. Jag ska faktiskt hälsa till dig från Erik. Jag har aldrig träffat honom, men han skickade mig ett brev efter att han hade googlat på ditt namn, upptäckt vad du just nu håller på med, och till sin egen förvåning hittat våra kommentarer om honom. Jämfört med dig Björn är vi alla förvisso småhandlare, skrev Erik. Ytterligare ett kul sammanträffande: jag lunchade på Moderna Museet med en annan löparkompis, Peter Fredriksson, inte direkt någon småhandlare han heller med 2.15 i Boston Marathon som merit. Peter berättade att Erik Bengtson och han faktiskt deltog i samma maratonlopp i Boston, då ovetande om varandra. Att springa långt kan vara lite ensamt ibland, men en del givande kontakter ger det.

#5 Björn - 2016-06-16 06:48:28

#Torgny: Nej, svenskan glömmer man inte men det gjorde filmstjärnan Anita Ekberg på sin tid.
#Patrick: Erik Bengtsson har jag tyvärr aldrig träffat men däremot Peter Fredriksson, en hårding under gruppträningen som sprang i från alla som kundee kunde hålla hans tempo. Klagar inte på värmen men det låter onekligen behagligare i Stockholm. Idag dessutom hög luftfuktighet och tröjan fick vridas ur flera gånger.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg