Kommentarer på Dag 58: Katastroftema- nya videor och dataproblem


Wells i Nevada drabbades av en jordbävning 2008. På Jans video inspelad den 10 maj springer jag genom denna spökstad  med massor av nedlagda motell och förfallna byggnader, inget har byggts upp. Efter denna video kommer ytterligare några på katastroftemat- bla mina problem med en ketchupflaska . . .

Katastrof. Ja, en jordbävnig är dramatisk. Men för en coast to coast löpare kan mycket annat vara dramatiskt. Som t ex mina ständiga problem med datorn och fullbokade motell. Bägge sakerna inträffade idag.

Jag är beroende av gps, dator, kamera med mera. Datorn (Windows Pro 8 Surface) är klart viktigast, fungerar inte den, ja då är jag mycket illa ute. Imorse strulade laddningen till datorn och när jag hade 8 procents batterikapacitet kvar ringde jag webmaster, min son Nils, och meddelade att nu var det totalkris.

Nils kunde inte lösa saken men gav en del tips och lugnande besked. Det var något strul med adaptern och själva kontakten till datorn. Senare under dagen gick det att ladda men det är inte säkert att faran är över. Att få tag i en ny laddare i en butik i de trakter jag nu befinner mig i är omöjligt. Så jag har beställt en ny på nätet och förhoppningsvis sker leverans om cirka en vecka till mitt motel.

Jag skrev igår att problemet med det fullbokade och enda motellet i Grand Junction nog skulle lösa sig. Och det gjorde det! Det kan jag tacka Chamber of Commerce i Jefferson för.

Sheilah  Pound och Angela Pedersen fixade en Steve till mig- imorgon blir jag upphämtad på Super8 i Jefferson och körd till Grannd Junction dit jag egentligen skulle ha kommit (motsvarande antal km har jag redan löpt).

Down town Jefferson. Staden har 4 000 invånare, ett centrum byggt i en fyrkant med stadshuset i mitten. Från tornet spelade klockorna santa lucia- absurt i denna sommarhetta!

Dagens distans: 46 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2016-06-16 09:14:00

Vad var ketchupflaske problemet?
Allt på en gång....eller?
Det är bra att vara cool när det är hett väder och datastruligheter â?»
Du tycks lösa allt som behövs, imponerande med tanke på dags distanserna.
Kuta_Mera/b_å

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-16 09:15:58

Noli tangere circulos meos,!
Jag förstår oron. Mycket hänger på datorn! Utan tillgång till planeringen känns det vilset.Om Du inte redan har gjort det, kopiera planen till en USB-pinne San Disk 4 GB "reliable and secure storage soulution". Fast tejpad i vagnen kan det vara en trygghet. Pinnen väger knappast något. Vi som följer dig på avstånd ser helt andra hot. En stukad fot, en hälsena som inte vill vara med, eller en sömnig bilist. Men den som tänker så, missar äventyret. Nu går jag ut i trädgården och klipper gräsmattan. Keep on running

#3 Per - 2016-06-16 09:44:50

Vilken kuslig video. Lite domedagsstämning.

#4 Ragnar Suneson - 2016-06-16 10:26:53

Intressant video om jordbävningen. Måste ligga mycket researcharbete bakom att leta fram allt det gamla materialet. Ni missade väl inte den trevliga radiointervjun igår? Här är länken igen: http://www.kdsnradio.com/podcasts/newswed061516.mp3 Inslaget med björn kommer efter 1 min.

#5 Per S - 2016-06-16 10:45:21

Björn - du verkar ju ha en väldigt positiv syn på allting, att allt ordnar sig till det bästa.
Har du alltid den inställningen eller är du mera positiv under dina CTC-äventyr? Har det med din rutin att göra, du vet att det brukar ordna sig på något sätt? Kör hårt!

#6 sverker - 2016-06-16 11:18:28

positivt tänkande skapar med tiden en positiv värld - och tvärtom?
tragiskt med alla överviktiga! diabetes exploderar i USA! Trump beter sig faktiskt som en diabetiker - rastlös, otålig, plågad.....

#7 sverker - 2016-06-16 11:24:23

men melodin santa lucia är en neapolitansk sång som sjungs året om...
vår lucia är exotisk i klass med midsommarstång och surströmming. kräftor slänger man i Turkiet (eller säljer till oss).

#8 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2016-06-16 22:24:37

Du verkar verkligen hamna i händelsernas centrum mest hela tiden! Och du löser dem dessutom galant! Go with the flow! Heja dig!

#9 Björn - 2016-06-17 05:34:59

#b-å: Ja, det kom några videor efter Wells, bl a en när locket till ketchupflaskan lossnar när jag äter middag. Att ta det lugnt när problem uppstår är nog en bästa taktiken.
#Klas-Peter: Fick googla för att förstå uttrycket. Jag har lagrat viktiga dokument i "molnet" (dropbox.com) och kan komma åt dem från en gästdator. Sticka är också en bfa lösning.
#Per: Det var kanske musiken som bidrog till undergångsstämningen.
#Per S: Bra fråga, har nog aldrig fått den. Nej, jag har varit som folk är mest. Men efter USA-löpen har jag blivit lite lugnare, gladare och mer positiv, även i vardagslivet. Jag vet att det mesta brukar ordna sig och att folk är hyggliga i största allmänhet. Det är kanske den stora "nyttan" med USA-löpen. Sedan lever jag också mycket på erfarenheten. De flesta problem har man ju haft tidigare.
#Sverker: Visste inte det där om lucia, trodde bara melodin spelades i december.
#Ingmarie: Ja, är inne i ett bra flow. Oj, måste ha varit ett tag sedan jag kollade din blogg. Ser nu att du har ny webadress och nytt utseende, nära tio år på samma blogg är en lång tid. Får be webmaster att byta ut min länk till din hemsida.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg