Kommentarer på Dag 59: Vackert men svårsprunget


Från där jag står och upp till backkrönet i bakgrunden var det sju kilometer. Iowa är (ö)känt bland löpare för sina "rolling hills" och dåliga vägar.

Des Moines River, en biflod till Mississippifloden. Hade gärna velat svalka mig här men att bada i okända vatten är livsfarligt (fick senare höra att floden är mycket förrädisk). Så innan jag tar mitt första dopp ska jag innan höra med folk på plats.

Smala vägrenar på hwy 30 i Iowa. Det är på millimetrarna kärran får plats mellan gruset på vägrenen och räfflorna innangör den vita linjen.

Dagens distans: 57 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-06-17 09:27:23

Det är så intressant att följa dig! Jag får så många unika bilder av den amerikanska landsbygden! Sedan tittar jag om det finns något på Googel Earth. Zoomade in Aquatics Center, Ames, kanske kan vara säkrare än floden.
Här hemma, är den absoluta majoriteten förbered att följa fotbollen Sverige - Italien i EM Frankrike.kl 15. Vinna eller försvinna! Keep on running

#2 Ragnar Suneson - 2016-06-17 09:55:30

Någon skojade om att du är selfiens mästare (en av sönerna?). Ja, visst är du det! Fantastisk bild! Så exakt du fångat vägens slingrande. Annat än dessa miljarder av meningslösa selfies folk lägger ut på nätet.

#3 bureborn - 2016-06-17 11:01:46

De där vägrenarna kräver helt klart millimeterprecision. Tur att du fått till drygt 3000 kilometers vagnhanteringsövning so far på detta löp. :-)

#4 Erik H - 2016-06-17 13:18:22

Man behöver inte åka till USA för att uppleva slingrande vyer/älvar. Själv längtar jag till semestern och att få vandra efter Kaitumälvens slingrande lopp. Det ger också en frihetskänsla som jag antar att du känner eller ...?
Att du bara orkar dag efter dag. Imponerad av din vilja.

löparhls,erik

#5 sverker - 2016-06-17 13:40:36

blir det punkor på de vassa stenarna? landskapet blir bara bättre och bättre. du demonstrerar hur tryggt det är på den amerikanska landsbygden? gissar att det svischar förbi polisbil efter polisbil (och dom har koll på dej så klart?)...

#6 Lars L - 2016-06-17 16:44:22

Du ser rejält solbränd ut, hoppas du råkar ut för lite lagom moln framöver.
Jag lär mig lite om Nordamerikas geografi varje dag jag kikar på kartan, t ex att Toronto ligger vid en sjö och inte vid havet:-) Det finns ett Toronto Waterfront marathon som ser läckert ut på deras propagandabilder, jag gillar när det är vackert där jag springer. Hoppas du kan njuta av naturen, du har ju gott om tillfälle kan man säga:-)

#7 Björn - 2016-06-17 21:15:33

#Klas-Peter: Det blev tydligen försvinna
för Sveriges del om jag förstått saken rätt. Då får svenska folket hålla tummarna för en annan svensk , . .
#Ragnar: Lite problematiskt med en massa bilder på mig själv, kan bli för många och jag försöker hålla igen lite.
#bureborn: Ja, konstigt vad man kan träna sig till en massa färdigheter. Trots att det var så smalt på vägrenen prickade jag rätt nästan hela tiden.
#Erik: Att springa 5 mil om dagen vänjer man sig vid. Möjligen kan det vara svårare att hålla uppe motivationen. Jag har ju ett körschema som jag måste följa (har råd att ta någon vilodag om det skulle krisa) och jag tycker det känns tryggt att ha lite piskan över sig.
#Sverker: Punka och poliser blir möjligen morgondagens bloggämne.
#Lars L: Ja, solbränd blir man och det är minst två insmörjningar per dag av solkräm som gäller. Toronto kommer jag inte att besöka men däremot Montreal efter att barnen mött mig i Boston och vi gör en avstickare till Kanada. Ja, nog njuter man av naturen här. Idag springer jag på Lincoln hwy som är en glest trafikerad väg parallell med hvw 30.

#8 sverker - 2016-06-17 22:13:08

det är fantastiskt vad gott om plats det finns i USA trots en befolkning som är världens tredje största? hur mycket av marken är statlig? om de vill minska statsskulden kanske KIna köper en bit?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg