Kommentarer på Dag 60: Finns det ett barn i vagnen?


Officer G O Goode trodde mig inte och beordrade att lyfta på regnskyddet för att kolla att det inte fanns något barn i vagnen. Kollegan Mark Mills höll tyst men log.

Idag hände det igen: Polisen stoppar mig eftersom man tror att jag har ett barn i vagnen. Men idag var man extra nitisk. . .

Det har tidigare hänt massor av gånger att polisen rycker ut när bilister rapporterat om att en galning är ute och springer i hettan med ett barn i en barnvagn. Nu var det första gången under detta löp jag blev stoppad med den förklaringen. Men nu var polisen ovanligt nitisk. Man verkade tro att jag verkligen hade ett barn i vagnen. Min skylt med jättebokstäver "COAST TO COAST" hade ingen inverkan.

-Men tror ni verkligen jag har ett barn i vagnen? frågade jag och såg det komiska i situationen.

-Jag måste vara helt säker eftersom jag ska lämna en rapport, sa den ena polisen och jag hörde nu på tonläget att han var på reträtt.

-Men du kan ju se genom regnskyddet att det inte är något barn där bakom, försökte jag.

-Jag ska inte röra något . . .

Efter att jag lyft på härligheten och officer G O Goode äntligen övertygats om att det inte fanns något barn i vagnen följde en massa förklaringar och inlindade ursäkter om varför han ändå var tvungen att stoppa mig.

Nåväl, vi skildes i bästa samförstånd och polisen fick mitt visitkort. Och att jag tog en bild under själva "ingripandet" hade de inget emot. Bloggen skulle de kolla. Tackar, ytterligare nya läsare!

Under detta löp har jag annars blivit stoppad ovanligt få gånger. Och vid de flesta tillfällen har polisen uppträtt korrekt även om ingripandena eniigt mitt förmenande varit onödiga. I Sverige har jag under snart 40 års löpande nästan aldrig blivit stoppad. Kan det kanske vara så att polisen har för lite att göra i USA och för mycket i Sverige?

Stannade till för lunch vid Reed-Niland-Corner i Colo, IA. Mack, café och motell är från 20-talet och byggdes av Charlie Reed (jag talade med hans son son, John Niland). Detta bilmecka fungerar också som museum.

Har jag sprungit fel? Nej, finns en stad med namnet Nevada (7 000 invånare)

I staden State Center (1 500 invånare)  pågick den 58:e Annual Rose Festival. Jag köpte en bägare med is som kunde smaksättas med diverse såser. Kärran väckte viss uppmärksamhet.

Sverker, en av de flitigare kommentatorerna här på bloggen, undrar om jag får en massa punkteringar när jag måste springa ut i gruset på vägrenarna vid möten. Svaret är nej. När nu över 60 procent av sträckan är avverkad kan jag räkna till en handfull punkteringar. Så få har jag aldrig haft. Varför kan man undra. Jag har hur många som helst oanvända slangar och har släpat på ett däck under hela resan. Har väntat på en punka för att kunna sätta på det nya däcket, får nog snart sätta på det ändå.

Dagens distans: 59 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Per S - 2016-06-18 08:05:22

Björn - Mr Goode var dock inte mera förödmjukad av situationen än att han lät dig foto honom och hans kollega! Starkt jobbat och kämpa på!

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-18 08:38:39

Att springa Coast to Coast, är en främmande tanke för det absoluta flertalet amerikaner. För betraktaren är Du en udda figur. Om man dessutom tror att Du har ett barn i vagnen, så är det inte så konstigt att Du blir stoppad. Se det som en del av din säkerhet. Bra att Du syns! På det sättet får du eskort. Att polisen är nyfiken hör till. En from förhoppning är att de meddelar sina kollegor längre fram utefter vägen, men om jag förstår det rätt, så är den polisiära kommunikationen mellan delstaterna inte den bästa. Genom Bankeryd cyklar nu tusentals cyklister på sin Vätter runda. Gråväder med regnskurar. Annat var det för ett år sedan, när Du som träning sprang de 30 milen runt sjön.. Keep on running

#3 Thorulf Arwidson - 2016-06-18 13:47:31

Min största beundran för en föresats att bli den första personen som sprungit över den amerikanska kontinenten. Det är något enormt som du nu genomför. När jag följer dig dag för dag tänker jag på den amerikanska boken â?Bold Spiritâ? som kom ut 2005 och ganska länge var en bästsäljare i USA. Den finns inte översatt till något annat språk. Hela titeln är Bold Spirit: Helga Estby's Forgotten Walk Across Victorian America Paperback. Författare är Linda Lawrence Hunt. Jag läste den med stor behållning och rekommenderar dig och alla andra att läsa boken när höstmörkret kommer här i vår land. Jag har tidigare skrivit en liten resumé av bokens berättelse. De två kvinnorna gick i fotlånga klänningar och de tvingades att gå på syllarna utefter järnvägsspåren eftersom det 1896 inte fanns några vägar. De övernattade många gånger under bar himmel.
Helga Estby, föddes 1860, död 1942, och hennes 19-åriga dotter, Clara, var norska invandrare i USA. De blev kända för att de 1896, då Helga var 36 år gammal, fotvandrade över hela den amerikanska kontinenten. Detta gjorde de för att försöka erhålla ett pris som satts upp av tidningen New York World. Priset var av 10 000 dollar vilket de behövde för att kunna behålla familjens gård. Den var belägen i den östra delen av delstaten Washington. Priset skulle betalas ut till den första kvinna som gick till fots över den amerikanska kontinenten och den tävlande fick bara ha med sig 5 dollar vid starten. Efter att gått drygt 630 mil anlände det till New York City några dagar före julaftonen 1896. De fick dock inte några pengar eftersom donatorn bakom priser menade att de inte hållit tiden som var angiven till sju månader. De hades stora svårigheter att ta sig hem till västkusten. Helga, som var född i Norge, hade fött åtta barn när hon 36 år gammal gav sig ut på den långa vandringen med sin dotter. På ålderns höst skrev hon troligen ned sin berättelse från fotvandringen, men manuskriptet brändes av två av hennes döttrar. De var kritiska mot att hon gick den där lång marschen utan att få något i utbyte.

#4 Thoruf Arwidson - 2016-06-18 14:05:03

Jag menade naturligtvis "den första personen som sprungit FEM GÃ?NGER över den amerikanska kontinenten. Ursäkta mig.

#5 Thorbjörn S - 2016-06-18 14:33:43

Heja på Björn, fantastisk prestation, varje dag, varje mil, varje steg. Inte för att jag vill gå händelserna i förväg men som framgår av kartan börjar du närma dig allt mer tättbebyggda trakter och storstäder. Jag undrar hur du tänker runt detta? Hur är din plan? Ã?r det något särskilt du vill undvika? Ã?kar osäkerheten i de möten som uppstår med människor? Och ligger rutten in i Kanada denna gång, det ser så ut?
Kämpa på!!!

#6 sverker - 2016-06-18 14:38:00

se det som en trygghet att polisen stoppar dej! (polisen sysslolös? I Sverige kommer ju brottslingarna ut hela tiden igen medans i USA är de inne för gott?) det finns en tub med tätningsmedel som man sprutar in i slangen samtidigt som den fylls med luft, men den är visst inte så tillförlitlig? tragiskt med norskan. du borde väl få en ny babyjogger för reklamen - den verkar ju superbra?

#7 Björn - 2016-06-19 06:33:10

#Per S: Förvånad att polisen gick med på att jag fotograferade.
#Klas-Peter: Ja, du har säkert rätt, du har ju dessutom jobbat som polis. I Sverige har jag inget emot polisen men här har man en helt annan attityd; inte serviceinriktad och tyvärr ofta en fastsättarmentalitet, dvs man söker fel.
#Thorulf: Mycket intressant! Var nära att köpa boken häromåret.
#Thorbjörn: Ja, storstäder försöker jag undvika och har nog lyckats med detta denna gång. Kommer framöver att springa rätt mycket på"frontage roads", lite trafikerade vägar intill Interstate. Ja, jag kommer att springa i Kanada eftersom jag vill se Niagarafallen. Kommer också springa hela Boston Marathon-banan. Körschemat hittar du under fliken "info om Björn och löpet" under själva kartan. Nej, möten med människor blir allt lättare. Tyvärr har jag kanske varit lite "för mycket" i USA så jag reagerar inte längre lika lätt på udda företeelser.
#Sverker: Ja, det är nog så man ska se polisens arbete. Men jag gillar den ändå inte trots att jag inte har något att frukta. Nej , något slime i slangarna blir det inte, har aldrig funkat. På Baby Jogger är man inte intresserad av löpare som använder vagnen till andra ändamål den är avsedd. Men visst är det en bra vagn, kanske den bästa. Vilken barnvagn skulle klara två USA-löp med full packning. För säkerhets skull springer jag nu med en ny vagn.

#8 sverker - 2016-06-19 07:22:12

ja dom brukar ju skrika erkänn till en gripen för att spara in advokat och rättegångskostnader. när jag gick Poppius hade jag Sigge Ã?gren som lärare och fick en uppgift skriva om medborgarvittnen som var Sigges idé...

#9 Sandra Huemann-Kelly - 2016-06-21 05:46:40

Nice to meet you at Niland's Cafe - glad you enjoyed your stop. The best of luck on your journey! Cheers


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg