Kommentarer på Dag 64: Här finns ingen skugga


Ett av få träd längs vägen som gav lite skugga. När det är så här varmt stannar jag för att dricka och vill då komma bort från den gassande solen.

Hemma är sol och värme sällan några problem för löparen. Här med 30-40 grader är det en helt annan sak. Jag gillar visserligen värmen men att hitta skugga är nästan omöjligt.

Det var först i Nebraska träden började dyka upp. Träd är bra för dom ger löparen lite svalka. Men det har varit glest med träd i såväl Nebraska som Iowa och dom träd som finns är i regel kring boningshusen. Där vågar man knappt stanna till så det är faktiskt svårt att hitta platser för en power nap eller en längre paus för att dricka.

Mitt illamående igår berodde troligen på natriumbrist. Jag inser det när jag läst signaturen Eriks intressanta kommentar på det förra blogginlägget. Erik är läkare, läs vad han skriver! Jag har börjat äta mera salt, jag får ju inte i mig så mycket nu när jag dragit ner på den salta hamburgermaten. Idag hade jag inga problem trots mycket kraftig svettning (får vrida ur tröjan med jämna mellanrum).

Iowa må vara vackert men det ska bli skönt att imorgon lämna denna delstat som har Amerikas sämsta vägar. Jag har visserligen inte varit i alla delstater men sämre hwy:s har jag aldrig sett. Problemet är att det ofta saknas asfalterade vägrenar, dessutom är vägarna i allmänt dåligt skick. Idag tvingades jag ständigt ut i gruset, dessutom är det grovt grus, inte bra när man springer med en kärra med smala däck.

Suck, stoppad igen av en nitisk polis. Mitt brott? Jag sprang utanför vita linjen när det var bilfritt.  Där får man aldrig vara. Sådana är bestämmelserna- vägarna är till för bilarna. Så det var gruset som gällde för mig. För första gången fick jag visa leg.

Anslagstavla på Sinclair bensinstation i Earlwille, IA. KLicka på bilden för att läsa texten!

Ett erbjudande jag kan motstå- har inte ont efter 62 dagars löpning och 340 mil, ett dagssnitt på ca 55 km. Bilden från Hwy 20 utanför Dyerswille, IA.

Dagens distans: 55 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-06-22 09:35:48

Snart räcker inte Europa som jämförelse. När pojkarna var aktiva i internationell segling, hände det att Mor och jag tog bilen från Bankeryd till Cascais, Portugal: Med Laser på taket och SSF:s rib på ett släp bakom. Det var långt! 333 mil. Det är ungefär så långt som Du nu har sprungit. Mycket imponerande! Där ute på landsbygden fungerar Du tydligen som en "pin samlare" . Den enskilde amerikanske polismannen måste hela tiden visa att han är aktiv. Skriva rapporterar om stora och små händelser/förseelser/brott, i annat fall blir han av med jobbet. I Sverige har vi en annan Polis policy, på gott och ont. Den populäre Leif G.W Persson, kallade oss gärna för "Latoxar". Keep on running!

#2 sverker - 2016-06-22 12:11:15

men se trafikpolisen som en trygghet! var rädd om njurarna - när urinen är mörk som cocacola är det fara å färde! gör du aldrig några läkarkontroller under färden?
järnbrist? du har sprungit varje dag och i snitt ca 5 mil? intressant att USA är så glest befolkat? det är ju beboeliga trakter för det mesta?

#3 Helene - 2016-06-22 18:42:21

Mycket intressant det Erik skrivit om hyponatremi.Jag drabbades av det för ett år sedan

#4 Roger crosspappan - 2016-06-22 19:06:52

När sonen kör cross långa svettiga sommardagar tar vi extra salt både han och jag när huvudvärken kommer efter lunch. Vi öser upp en liten kon (en halv tesked kanske) med salt i handen och slickar i oss och sväljer ner med lite vatten. Efter en kvart är man pigg som en mört igen. Många är dom barn vi hjälp när alla går omkring och säger glöm nu inte att dricka mycket så kommer vi några timmar senare med saltkaret, :) Lycka till.

#5 Björn - 2016-06-23 07:59:54

#Klas-Peter: Ja, jag tror det ofta handlar om undersysselsatta poliser och en rapport är bra för statistiken. Senaste stoppet kanske var motiverat men det är just bristen på hjälpsamhet jag saknar. Svensk polis är mycket bättre i det avseendet.
#Sverker: Tyvärr, jag har ingen nytta av polisen, bara ett störande inslag. Nej inga läkarundersökningar, jag känner ju mig helt frisk. Det där med brun urin var länge sedan. Järnbrist? vet inte.
#Helene: Ja, det där var otäckt. Du höll ju på att stryka med.
#Roger: Ni gör säkert helt rätt. Och salt ska nog tas i måttliga mängder, i stora mängder är det ett kräkmedel.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg