Kommentarer på Dag 65: Två delstater på samma dag!


Korsar Mississippifloden vid Dubuque.

Plötsligt händer allt; jag korsar Mississippifloden, springer in i Illinois och kort efter in i Wisconsin. Men morgonen var rena katastrofen.

Humöret var i botten efter frukosten på Quality Inn i Peosta. Paketet med laddaren till datorn hade inte kommit. Jo, det hade levererats enligt epostmeddelandet från Amazon men paketet fanns inte på motellet. Någon hade signerat mottagandet¨men vem denne person var visste man inte. Eventuellt har det skett en stöld. Där rök 50 dollar . . .

Det ösregnade och blixtrade när jag började löpningen. Och polisingripandet dagen innan gjorde att jag inte vågade springa på samma väg utan tvingades ta en omväg. Sämsta möjliga start alltså. Men det är då jag verkar fungera som bäst. Jag bara mal på för jag vet att det kommer att lösa sig.

Och det gjorde det. Plötsligt var jag framme i Dubuque och bron över Mississippifloden, sedan flöt allt på. Just att korsa Mississippi är alltid stort för en coast to coast-löpare. Det känns nästan som om löpet snart är över när den sista stora floden är avklarad. Ja, Misssissippi är mäktig. Den smala lilla cykelbanan uppe på bron skakade betänkligt när lastbilarna dundrade över. Dessutom såg man vattnet när man tittade ner på fötterna. Ingen passage för den med broskräck!

Varje delstat har sin speciella karaktär. Här i Wisconsin är det betydligt mer träd än i Iowa. Vackert, nästan som i Sverige. Backarna verkar också tuffare, brantare och längre. Men jag sprang upp för alla. Min nya backteknik med luslöpning uppför fungerar utmärkt.

Dagens distans: 64 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Rick - 2016-06-23 10:08:14

Hmm, en fundering kring saltet - varför inte återgå till "normal" frekvens på McDonalds, är både gott och nyttigt för dig. :-))

Nu när två tredjedelar är klart på ditt (sista?) C2C hur känns det inombords börjar du känna någon form av saknad för att det roliga snart är över. Det är ju faktiskt bara ett 30-tal dagar kvar av de runt 500 du kommer ha avverkat på dina fem löp när detta är över. Eller ger det bara inspiration till ett sjätte C2C, vilket vi alla läsare förstås hoppas.
Rick

#2 sverker - 2016-06-23 11:20:15

här ser ju ut som i Sverige och det bor väl många svenskar här? ska du ta färja över lake Huron? man måste nog ha ett rikt intellekt för att hålla sig uppe - jag tänker bra när jag springer....iakttar omgivningen - folkets vardagsliv är alltid intressant för en journalist?

#3 Jan Suneson - 2016-06-23 14:04:51

Om skall vara vitsig kan man ju säga att det var â?hoppfulltâ? trots omvägen och den försvunna laddaren.
Ã?r det någon som vet om man kan hämta ut paket i USA utan att legitimera sig?
Tyvärr var kartlänken på den intressanta etappen felaktig (gårdagens). Här är den rätta.
https://goo.gl/maps/KJ83DWop1dH2

Ni har väl inte glömt av â?gula gubbenâ?? Upplev gärna Mississippi passagen med honom och Björn
Här är en â?gula gubbeâ? tävling.
1 Vilken hastighet råder där Illinois skylten står?
2 Vad för slags bil kör in i Wisconsin?
3 â?Ett riktigt loppemotell i Shullsburg. Internet funkar bara utomhusâ? skriver Björn i ett mail till mig. Vilken färg har motellets tak?
â?Gula gubbenâ? är ett fantastiskt hjälpmedel. Han har med åren hittat många läskautomater och dolda övernattningar.

#4 Klas-Peter Suneson - 2016-06-23 15:18:21

Tråkigt med laddaren. Ett irritationsmoment som drar onödig energi.
Förhoppningen är att Du kompenserar det med att ha sprungit i två delstater, under samma dag. Bilderna vid delstats skyltarna signalerar tydligt, - hopp!
Mississippi floden är 373 mil lång. Om Du hade sjösatt en liten barkbåt i Itasca sjön, som är flodens källa, så tar det 90 dygn för barkbiten att nå Mexikanska golfen. Det innebär att Du springer fortare än den mäktiga floden! Det måste kännas fint.

#5 Björn - 2016-06-24 03:28:02

#Jovisst kan jag göra det. Sitter just nu och äter Nr1 Meal Large på McDonalds. . . Ja, det är möjligt att detta blir mitt sista coast to coast, däremot blir det nog en del långa löp i Europa. Det känns däremot inte ledsamt. Jag har aldrig känt mig tom eller saknat något när ett coast to coast är över. Det gäller att omedelbart återgå till vardagslivet, att leva på gamla meriter går inte.
#Sverker: Jag tar en snabbfärja över Lake Michigan till Michigan,
#Jan: 1) 45, 2) en sopbil 3) grönt Alla rätt?
#Klas-Peter: Tur att man i alla fall är snabbare än en barkbåt . . . Finns hopp om att jag får tillbaka en del av vad jag lagt ut laddaren. Eftersom jag hade valt expressleverans ingår tydligen någon försäkring, fick jag veta i dag av en man på US Post Office.

#6 sverker - 2016-06-24 11:17:39

är det sant att maxfarten på alla vägar i USA utom motorvägar är 70 km / tim?


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg