Kommentarer på Dag 67: Glad midsommar!


Efter att ha löpt cirka en mara tog jag eftermiddagsfika med jordgubbar. Även långt ut på landet kan vägslänterna se ut som rena parker. I bakgrunden ett majsfält.

Ingen sill, ingen nubbe men gubbe, det vill säga jordgubbar. Midsommarfirandet missar ogärna en svensk coast to coast-löpare. Men jordgubbarna fick sköljas ner med sportdryck!

Midsommar är en allmän helgdag i Sverige. Det är då vi (fast kanske inte just jag) dansar kring lövad stång, har blomsterkrans i håret och dricker mer starkvaror än vanligt. Alla dom där traditionerna lät jag bli idag på midsommaraftonen. Hur skulle det se ut om löparkepsen byttes ut mot blomsterkrans? Garanterat hade jag suttit i jailet och du hade aldrig fått läsa den här texten. Men mattraditionerna höll jag på, i alla fall jordgubbarna. Men nog smakar svensk gubbe bättre än Kalifornisk?

I Amerika är midsommarafton vilken arbetsdag som helst. Så här hade den stora matbutiken i Monroe, Wisconsin, inte bullat upp med lax, sill, jordgubbar etc. En tradition verkar amerikanen i alla fall hålla på- fylleriet. Jag har noterat att praktiskt taget alla kvällar då jag gått från motellet till en restaurang åker ungdomar runt i sina bilar, har fönstren öppna och fyllskriker. En gångare som jag får en massa glåpord. Gapigast av alla är unga flickor. Sorgligt att se och höra. Dagtid får jag aldrig några glåpord.

Badger State Trail, Monrore, WI.

Dagens löpning gick på nästan helt trafikfria småvägar ute på landet, i början på en vacker ”trail”. Att hitta rätt, det vill säga finna den kortaste och bästa vägen, är inte så lätt även om jag studerat kartan innan, dessutom har jag en gps där jag växlar mellan gång- och bilfunktion. I praktiken blir sträckan lite längre än tänkt. Det gör att jag snart måste kallibrera räkneverket här på bloggen. Det visar just nu att jag avverkat 70,97 procent av totalsträckan, troligen lite för högt.

Dagens sträcka var egentligen för lång men det är motellen som styr. Tur då att jag var i bra form så jag kunde tackla alla backar, dom var nämligen många. Det går dock inte så fort, jag håller runt 9 km/tim men sista fem kilometrarna ökade jag till 10 km/tim, det vill säga 6-minuterstempo. Det måste ha varit jordgubbarnas förtjänst!

Sugar River, Albany, WI.

Rock River, Janesville, WI.

Härlig midsommar även här, som ni hör. Men midsommardagen kan bli en rysare för mig. Jag har nämligen inget motell. Mitt andrahandsalternativ var också fullbokat liksom övriga motell i området. Kanske tvingas jag i morgon bitti springa på måfå och hoppas att någon vänlig privatperson öppnar sitt hem för luffaren. Känns inte alls bra. Och att ta ett dubbelpass på cirka 12 mil för att nå nästa bokade motell gör jag inte. Jag har sett andra coast to coast-löpare göra sådana dumheter och resultatet har blivit att de senare tvingats bryta på grund av skada. Jag säger som tidigare: det ordnar sig säkert  . . .

Dagens distans: 67 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Pelle - 2016-06-25 08:29:47

Det ser rätt skönt ut i Wisconsin. Varför inte campa? Du har ju ändå släpat med dig utrustning för det och mig veterligen har den knappt använts på något c2c?

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-06-25 09:26:59

Nästan sju mil, -jordgubbarnas förtjänst! Det kunde vara ett bra försäljnings argument, som borde generera dig fri tillgång, på den korta stund Du finns kvar i matbutiken i Monroe, Wisconsin. Själva åkte vi upp till gården Gigeryd på andra sidan Risbro dammen för "självplockning" av våra gubbar. söta fasta och fina.
Ã?ven här har vi sol och värme. Keep on running

#3 Torsten Olsson - 2016-06-25 11:24:18

Glad midsommar. Jordgubbarna har är fina men man passade på att dubbla priset från i förrgår!. Här är det 26 grader och bra löparväder. Lycka till i morgon, hoppas du får tak över huvudet i natt.

#4 sverker - 2016-06-25 16:46:32

jamen Amerika är på rätt väg? fylleriet är ju basics på midsommar - den imbecilla hedniska högtiden med penissymbolen midsommarstången? monstersträcka men jag har alltid trott att människokroppen är ett mirakel och det ädlaste i idrotten är V-I-L-J-A-N ! jag gjorde Söder Runt på timman och det var inte vilsamt så jag kan föreställa mig.......


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg