Kommentarer på Dag 69: Väckt av polisen!


Här mitt i Eagle i skydd under en paviljong slog jag nattläger. Nattsömnen blev dålig- utanför pågick ett festande långt in på småtimmarna, det åskade och regnade och klockan 03 blev jag väckt av polisens strålkastare i ögonen. I bakgrunden motellet jag skulle ha bott på men det var fullbelagt.

Första campingnatten blev en mardröm. Jag råkade ut för allt elände men slapp i alla fall myggen . . .

Jag var visserligen mentalt förberedd på att det nog skulle bli camping i Eagle (2 000 invånare). Det fanns ju en stor park och vädret var vackert. Men väl framme i Eagle efter en synnerligen svettig löpning började problemen torna upp sig:

* Det pågick en stor festival i stan, 54:e Kettle Moraine Days. Tusentals personer var ute och roade sig just där jag skulle campa. Först klockan 02 skulle allt vara över.

* Jag fick höra att ett åskoväder skulle dra in klockan 02. Den väderrapporten stämde på pricken!

* Hade ingen aptit och fick lämna nästan all mat jag beställt på en restaurang. En vänlig ung kvinna tyckte synd om mjg och betalade notan.

Natten blev precis så illa som jag befarat. Festivalområdet gick ju inte att vara på så en sommarpaviljong mitt i centrum fick bli mitt lilla krypin. På restaurangen blev jag erbjuden att sova i deras källare fram till stängningsdags klockan 02 men sedan skulle jag ut.

Fuktigt och varmt var det i min sovpåse, jag svettades kopiöst, eldflugor surrade runt mig, det sköts raketer och brändes av smällare och på restaurangerna var det ett hiskeligt liv. Mitt fiffiga liggunderlag som knappt väger något gav inget skydd mot plankorna. Sedan kom regnet- och kylan. Jag frös som en hund, blev blöt och fick klä på mig bättre. En sömntablett blev räddningen.

Klockan 03 väcktes jag av ett skarpt ljussken i ögonen.

-Is it the police? Jo, det var polisen.

Jag drog min historia om "I´m a Swedish long distance runner and I´m jogging coast to coast . . .

Poliserna måste snabbt ha insett att det hade att göra med en ofarlig stolle. Jag hann inte ens berätta att jag gjort över 70 procent av distansen. . .

-Godnight sir, sa dom och jag kunde fortsätta min sömn.

På morgonen var mycket i packningen fuktigt. Så det fick bli tvätt av samtliga kläder på Super8 i Milwaukee. Jag säger: aldrig mera camping!

En av veteranbilarna på väg till söndagens parad i Eagle.

Det där med att aptiten försämrats oroar lite. Jag försöker få i mig så mycket som möjligt men det är svårt när det är så varmt och fuktigt. Däremot dricker jag oerhörda mängder cöla och sportdryck.

Politiska diskussioner försöker jag undvika. Men när folk hör att jag är från Sverige kommer ofta vårt sjukvårdssystem upp, Bernie Sanders framhåller ju Sverige som ett föredöme i det avseendet. På en bar längs vägen frågade en knutte mig:

- Brexit?

Jag sa något om att att jag inte gillade beslutet, att alla vinner på samarbete och nationalism har vi bara dåliga exempel på från Eüropas historia. Det var som att trycka på en knapp. Knutten och hans spätta var nämligen Trump-anhängare. Muslimer, mexikanare, ja allt pack skulle ut, gränserna stängas och "Make America Great Again!". Och när han frågade vad jag tyckte om Barack Obama sa jag att han är populär i Europa, samma med Hillary Clinton. Då gick också spättan igång på alla cylindrar. Men dom bjöd mig ändå på colan!

Dagens distans 52 km

Keep on running!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Gunnar - 2016-06-27 08:10:13

Kämpa på Björn

#2 Erik - 2016-06-27 08:41:59

Jag upphör aldrig att förvånas över de som levt i folkhemmet inte ser vartåt det barkar. Nationalism är naturligt och de krig vi genomlidit de senaste århundradena har berott på internationella bankirers planer för världen. Ã?ven om vi inte tar vara på vår nation och vårt folk så kommer andra att ta hand om sina. Till slut blir det som för vita i Sydafrika: en mardröm.

Inget ont om dig specifikt, Björn, det är bara ett fenomen som gör mig mycket nedslagen och som jag känner att jag måste ventilera ibland för att orka.

Du valde nog fel ställe att campa på. Fanns det ingen gräsplätt?

#3 In med vetenskap i sället för hatet - 2016-06-27 09:02:16

"Nationalism är naturligt" hahaha vilken tönt du är!

Vi som HAR kunskap vet bättre, en första lektion bjudes här:
http://www.bradshawfoundation.com/journey/

Vilka nationer tror du fanns på den "resan"? hahaha

#4 Erik - 2016-06-27 09:14:12

Någon form av sammanslutning är nödvändig, och nationer har funnits i tusentals år. Som sagt så kommer vi inte ha någon framtid om vi inte tar vara på våra intressen.

#5 In med vetenskap i sället för hatet - 2016-06-27 09:29:39

Om du vill se nationalismen i verkligheten kolla in när AIK möter Djurgården, där har du nationalisterna som slåss och hatar!

Vilka intressen....hahahahaha

Sekt Demokrater (SD)bara brinn.......upp...

#6 Tomas - 2016-06-27 09:57:20

Du maxar ju mycket under detta coast to coast.
Viktigt är att du absolut får en bra sömn utan sömnmedel .
Nu var väl detta ett undantag men kan i värsta fall få ödesdigra konsekvenser.

#7 Erik - 2016-06-27 10:07:30

Håll hoppet och humöret uppe, bättre dagar kommer!

#8 Jan Suneson - 2016-06-27 10:25:31

Var det också fullt på Roadeway inn i Mukwonago 15 km längre fram?
Erik dina SD åsikter passar inte in här

#9 Per S - 2016-06-27 11:15:57

En fråga till Jan Suneson - finns det ingen typ av moderatorfunktion så att du eller någon annan kan ta bort kommentarer från de som nyttjar denna fina blogg som arena för politiska kommentarer? Dessa personer borde ta sina kommentarer till ett annat forum.

Björn - kämpa på!

#10 Uffe - 2016-06-27 11:22:17

Som alltid lika spännande att läsa om Björn.

Kämpa på Björn!!

#11 Markus Björnström - 2016-06-27 11:50:01

Kämpa, Björn!
Better days ahead.

#12 Klas-Peter Suneson - 2016-06-27 16:51:58

Mat och sömn måste vi alla ha, särskilt Du som avverkar fem - sex mil löpning, - varje dag! Hoppas Du får ordning på tarmfloran (kan det ha varit jordgubbarna?) Att motellen längs vägen alltid har ett litet kyffe reserverat för "the running bear" att sova i. Vi är med dig! Keep on running!

#13 Viktor - 2016-06-27 17:26:04

Heja Björn!

#14 Malte P - 2016-06-27 17:54:20

@Klas-Peter Suneson

Tror snarare på hormon hamburgarna :(

http://www.lantbruk.com/lantbruk/usas-kottexportorer-vill-salja-hormonbiff-till-eu

#15 dr Erik - 2016-06-27 18:15:37

Hej!
Jag vill börja med att påpeka att detta inte är den Erik som framför nationalistiska åsikter i inlägg ovan, utan den Erik som jobbar som läkare och skrev ett litet inlägg angående saltbalans för några dagar sedan. Gillar inte titlar, men får väl skriva så för att skilja ut mig från det nättroll som du haft oturen att råka ut för.

Jag tycker du gör en helt fantastiskt insats, Björn! Samtidigt blir jag lite orolig när du fortsatt inte mår helt bra. Om du hade varit hemma i Sverige, hade jag rått dig att gå till närmaste vårdinrättning så att man kunde en översiktlig undersökning och ta lite blodprover, framförallt med avseende på saltbalansen i blodet, då även matleda kan vara ett tecken på att den är ur lag. Jag vet av egen erfarenhet att detta inte alltid är så enkelt eller billigt i USA, men om jag vore i dina kläder, skulle jag överväga att försöka få till ett läkarbesök. Nu har jag mest varit i större städer på öst- och västkusten, så jag vet inte riktigt hur det ser ut i de trakter du befinner dig, men oftast verkar även små orter ha ett "doctor's office" eller någon form av allmänläkare, och på större orter finns ofta "lättakut" med generösa öppettider. I storstäderna har till och med en del apotek läkarmottagning vissa tider. Kanske kan man "sponsra" ditt projekt med en hälsokontroll?

Hoppas verkligen att det ordnar till sig!

#16 Arnold - 2016-06-27 20:22:23

sicken kämpe du är Björn - att du orkar - du behöver ju vila men får inte det - trots det kämpar du på - allt heder åt dig ! - att du träffar på såna korkade sTrump-anhängare det är typiskt USA - följer dig och tänker på dina strapatser ! KEEP ON RUNNING !

#17 Ove - 2016-06-27 20:27:14

EU är bra. Men Sverige är ofta en udda, naiv och politisk korrekt liten fågel i denna flock och följer ofta inte rådande konsensus.

#18 Tomas - 2016-06-27 20:53:00

Följ Eriks råd ovan om hälsokoll.
Dumdristigt att nonchalera obehagen.

#19 sverker - 2016-06-27 23:11:00

men på färjan blir det väl litet avkoppling? hur lång tid tar den?

#20 Björn - 2016-06-28 00:21:47

Oj vad massa politiska inlägg det blev. Den här bloggen handlar bara om löpning så det vore bra om vi håller oss någorlunda till ämnet. Som gammal journalist vill jag ogärna gå in och stryka inlägg (har nästan aldrig gjort det under de drygt tio år bloggen funnits). Alltid roligt med kommentarer och gör bloggen mer läsvärd.
--
#Erik#2: Javisst valde jag fel ställe men det var taket på paviljongen som lockade, det hade ju förvarnats om regn. Först tänkte jag lägga mig under ett träd i närheten, tur att jag inte gjorde det för då hade jag blivit dyblöt.
#Thomas; Helt rätt och det var ett undantag. Har inte tagit ett sömnpiller på hundra år (nu blev det dessutom bara en halv tablett). Ja jag följer "dr Eriks" råd om om matledan skulle bestå. Idag måndag när detta skrivs har jag en glupande aptit-fick efter spagetti med köttfärssås på Pizza Hut också gå lös på deras salladsbord. Lite löpning idag så jag var inte trött när jag satte mig till bords.
#Erik7#: Jag överdrev nog gårdagens svårigheter. Humöret och hoppet är prima!
#Jan: Ja, det var fullt även där. Men jag hade nog kunnat springa dit ändå, hade kanske blivit lite kortare.
#Markus: Absolut. Jag har egentligen bara haft bra dagar och denna dag, måndag i Michigan, är en i raden av bra dagar).
#Klas-Peter: Jag tror det är mer värmen som gjort att aptiten försämrats något.
#Dr Erik: Ska tänka på saken. Känner mig dock inte sjuk.

#Malte: Intressant läsning! Bara att hoppas att svenska konsumenter nobbar hormonbiffarna. Dock inte så säkert eftersom svenskar är rätt glada i dansk och tysk fläskfilé för 39 kr/kg.
#Sverker: Färjeturen tog ca 2,5 timmar och gav skön vila (och sömn).#21 Malte P - 2016-06-28 09:05:06

@ Björn men det finns väl inte hormoner i EU,s köttproduktion, där tar du fel!

http://www.svensktkott.se/om-kott/kottkvalitet/hygienisk-kvalitet---sakert-kott/antibiotika-och-tillvaxthormoner/

Just att slippa USA kött är ju vad förhandlingen handlar om. Men jag bryr mej inte personligen då jag är vegetarian, både för min egen häls men och för miljön då köttproduktionen i världen genererar ca 15% av växthusgaserna .

#22 Björn - 2016-06-28 15:39:08

#Malte: Jag menade bara att svenska konsumenter inte verkar bry sig om att man i bl a Danmark och Tyskland använder så mycket antibiotika i djuruppfödningen. USA är för genmanipulation så där berörs även vegetarianer.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg