Kommentarer på Dag 74: "Rånad" i Hartland


Tidsbrist gör att dagens rapport blir kort. En felspingning gjorde att en redan lång sträcka blev ännu längre. Men jag är nu i så god form att jag bara skrattade åt misstaget.

Jag befinner mig nu i Hartland, Michigan, där det bara finns ett motell (Best Western). En sådan situation utnyttjar motellen maximalt- priset var skyhögt (nära tusen kronor) trots att jag ändå fått rabatt. Tyvärr var jag var piskad att bo här. Priset i motellets tvättstuga var också det högsta jag någonsin betalat.

Idag såg jag på tv Amerikas långdistansstjärna, Galen Rupp, vinna 10 000 meter i de amerikanska OS-uttagningarna. Kommentatorerna flåsade upphetsat:

-Han tränar 145 miles (ca 23 mil) i veckan!

Dom skulle väl falla av stolen om dom visste att en 68-årig svensk pensionär just nu springer väsentligt längre . . .

Dagens distans: 67 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 K - 2016-07-02 09:13:54

Men Björn visst är det som så att du tidigare har skrivit att du blir långsam efter Coast löpen, därför passade du på att sätta en bra mara tid innan(Malaga?).

Så mil-mängden är absolut inte allt för att bli snabb, utan kvalitén på träning är nog viktigare än att samla mil!

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-07-02 09:14:04

Jag googlade på Galen Rupp, hittade honom på facebook. En ung man. Tindrade av förväntan inför OS i Rio. Trösta dig med vetskapen om att dina distanser är betydligt hårdare än elitidrottarens. Jämförelsen haltar!
Om man skulle ställa en Formula 1 bil, mot en vältrimmad standard bil, där uppgiften var att köra sträckan San Francisco - Boston. F1 kör ca 30 mil på två timmar, med flera depåstopp under vägen. Stora service team sköter fullblodet, betalda av fabriksmärket. Standardbilen klarar hela 500 mil själv, utan särskild service, hänvisad till enkla motell, där alla kostnader ligger på enskilde deltagaren. Ã?vertygad om att standardbilen går vinnande ur den tävlingen. Jämförelsen haltar! Vi är med dig!
Keep on running.

#3 Björn - 2016-07-03 05:41:26

#K: Så är det. Det här är ingen bra maratonträning, man blir långsam. Därför sprang jag i våras en mara i Milano. Apropå milmängd: Galen Rupps 23 mil i veckan är inget att hetsa upp sig över, snarare lite för en elitlöpare på den nivån. Mina 35-40 mil är är däremot extremt mycket, särskilt med tanke på att jag är pensionär.
#Klas-Peter: Kul liknelse! Fast elitidrottarnas tillvaro är hårdare än min.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg