Kommentarer på Dag 78: Värmevarning i radion


Ryan Patterson höll på att klippa gräset på villatomten när jag passerade. Han tyckte att jag borde ha en Kanadaflagga fram på kärran och jag höll med. Fick dock tacka nej med hänsyn till flaggans storlek. Däremot blev det chips, banan och en kall öl (dracks senare på motellet eftersom öl är dålig sportdryck). Ryan jobbar på restaurang i grannstaden London,  har irländskt påbrå- hans farfar bodde inte så långt ifrån där han nu bor.

I radion varnar man för att det kommer att bli varmt. Barn och äldre bör hålla sig inomhus och alla bör undvika motionsaktiviteter. Själv springer jag på som inget hänt . . .

Jag verkar klara värmen väldigt bra. Är det något man kan träna sig till eller är det medfött? Jag vet inte. Hellre varmt än kallt, är min inställning. Men visst påverkas också jag av värmen och det går lite långsammare. Imorgon ska det bli uppåt 35 grader, ja det kommer att kännas så när man väger samman temperatur och luftfuktighet.

Luftfuktigheten är lurig. På vissa sträckor känns allt normalt men sedan smäller det till med enorm fuktighet. Jag får vrida ur tröjan stup i kvarten, dricka efter varje 2-3 km. Men idag var det inga problem, det kändes som hela Kanada stod bakom mig. Man gick formligen man ur huse och gav mig kall Gatorade, vatten och iste. Jag tackade och tog emot men fick till sist säga:

-Jag har tillräckligt med vätska men det skulle vara gott med något salt att äta. . .

Och vips har jag en chipspåse i näven!

Nyklippt och fin bland en massa käringtand.

 Nyligen insåg jag att jag ser ut som en övervintrad hippie. På mina coast to coast ”brukar” jag klippa mig i Iowa men det blev inte av den här gången. Med tanke på att jag nu varit ute i 76 dagar och att jag inte var nyklippt när jag åkte till USA har håret blivit ganska långt. Kanske är det mitt ovårdade hår poliserna hakat upp sig på? Nåväl, idag blev det av, i Watford (3 700 invånare) rullade jag in med kärran på en frisersalong. Besöket väckte viss uppmärksamhet och det var inte brist på samtalsämnen . . .  Inte superbilligt, 22 Kanadadollar inklusive dricks, men långt under ssvenska priser. Överlag tycker jag det mesta verkar billigare i Kanada än i USA.

I Watford stannade jag till för lunch och klippning.

Dagens distans 55 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-07-06 10:39:22

Det är många som uppskattar i din blogg! Vi får ta del av så många små, för flertalet okända platser. Slumpmässiga möten med alldagliga människor, som Du på ett enkelt och självklart sätt berättar om. Nu Srathroy, Ontario, Kanada. Så en bild på dig, en löpare som ser oberörd ut, efter 417 mil! Mitt i ett hav av käringtand (Lotus corniculatus). När vi var barn, plockade vi käringtand och lade som en krans, på frukostbrickan till Mors födelsedag den 13 juni. Min relation till just den blomman, är därför nostalgisk. Keep on running.

#2 sverker - 2016-07-06 21:53:33

vilken fest! det går ju som tåget? smart lägga rutten via småstäder. nu vet vi vad en kropp tål - har just varit på spinning på friskis&svettis på s:t eriksgatan - passerade dina kvarter och handlade på ICA s:t Eriksplan - låter det lockande?

#3 Björn - 2016-07-07 06:49:05

#Sverker: Ja, det låter lockande. Ã?r ofta på F&S Sankt Eriksgatan men "mitt" gym är Norrtull, det bästa F&S inom tullarna.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg