Kommentarer på Dag 79: Gubbarna sjunger på sista versen


Shirley Simpson säljer en kartong jordgubbar till mig för fem Kanadadollar (ca 34 kr). Dyrt tyckte jag. Då gav hon luffaren som plåster på såren en ostbit och sirap- något att mumsa på på hotellrummet.

Min bror Ragnar, som varje dag troget översätter mina texter till engelska, får nog problem med ordvitsen i rubriken. "Gubbarna" skulle ju kunna syfta både på bären och mig själv. Men lugn- det är bara jordgubbarna som håller på att ta slut.

Jordgubbssäsongen är över i Ontario, Kanada. Synd, jordgubbar är annars bland det bästa jag vet att äta samtidigt som jag springer. Nu får det bli vindruvor och körsbär. Av jordgubbsförsäljaren Shirle Simpson på Talbotville Farm Market utanför St Thomas får jag veta att en andra säsong jordgubbar är att vänta redan i september, ja jordgubbar kan ibland odlas ända fram i oktober.

-Fast dom sena jordgubbarna är inte lika goda, säger hon.

Som svensk tycker man naturligtvis att svenska jordgubbar är i världsklass. Vårt klimat sägs göra bären extra söta. Men Kanadagubbarna smakade gott, trots det något sura priset.

Dagens värmevarning var överdriven, tycker jag. På eftermiddagen kom det dessutom lite svalkande regn. Imorgon är en ny värmevarning utfärdad.

Fitness center på Comfort Inn, St Thomas, Ontario, Kanada.

Jag bor på Comfort Inn i utkanten av St Thomas (38 000 invånare). Som många "fina" motell finns här ett fitnes center, det vill säga ett gym. Motellen borde dock skämmas över sina usla gym. Trånga utrymmen med i regel ett löpband och ytterligare något redskap- det är allt. Ofta är dessutom maskinerna trasiga eller annars använder motellen gymmen som förvaringsutrymmen. Nej, ska jag träna mina artrosknän får det bli på gymmen ute på stan. Men tyvärr hinns det sällan med.

Trotjänare som gjort sitt. På skyltarna fram på lastbilarna kunde jag läsa: "CMC Diesel", "White Super power" resp "Ford V8" .

Dagens distans: 55 km

Keep on running!

 
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-07-07 06:39:34

Du springer strax norr om sjön Erie. Då har Du inte så långt kvar till Niagara fallen! Den norska draken Harald Hårfagre seglar just nu väster ut på sjön, position 42° 21.1N, 80° 4.14W Det är ett annat äventyr som jag följer http://www.drakenexpeditionamerica.com/
Jordgubbarna i Bankeryd kostar nu 40 kr litern över disk. Men åker man upp till jordgubbsfältet och plockar själv, så får man ett kilo ( knappt 2 l) för samma peng. Keep on running!

#2 bureborn - 2016-07-07 07:22:24

Kanade låter trevligt, tycker jag. Kanske ett coast-to-coast där nästa gång? Men det kräver nog en större förkärlek för camping än du har. :-)
Har du tränat dina knän mindre den här gången än sist ? Inga känningar alls?

#3 sverker - 2016-07-07 08:41:00

är det mindre poliser längs vägarna här oppe? brottsligheten är betydligt lägre läser jag frånsett längst norrut i Winnipeg bland ursprungsbefolkningen? jordgubbspriset här är högre frånsett stånd på trottoarerna (dom har plockat själva?) där man kan komma undan med 25 pix. nu måste det kännas skönt? svensk sommar och så Niagarafallen! snacka om megawatt.......

#4 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2016-07-07 23:12:13

Ja de där "gymen" är i princip alltid inklämda i ett vanligt hotellrum (i bästa fall) och enbart för att de ska få mer poäng/stärnor...

#5 sverker - 2016-07-07 23:45:36

å andra sidan struntar de flesta som övernattar på ett motell totalt i att gymma - de slänger sig i sängen och äter sen frukost och sticker....

#6 Björn - 2016-07-08 19:06:50

#Klas-Peter: Oj, visste inte att jordgubbar är så dyra i Sverige.
#IBureborn: Inga känningar alls. Har tränat något mindre på gym än förra gången. Hinner tyvärr inte uppsöka gym ute på stan.
#Ingmarie; Har inte tänkt på det men mycket troligt att man har ett "gym" för att få en extra stjärna.
#Sverker: Nä, inte är det någon trängsel i motellens gym.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg