Kommentarer på Dag 80: Lite bildning skadar inte. . .


Amanda Vandenvungert på muséet i Aylmer. I montern en skylt från Carnation, ett lokalt storföretag som var först med att kondensera mjölk på burk.

Springa, äta, sova. Ja, det är så dagarna ofta ser ut för mig. Men idag hann jag med lite kulturaktiviteter.

Efter ett lunchstopp på McDonlads i Aylmer (7 500 invånare) och intervju av lokaltidningen Aylmer Express stegade jag in på stadens museum. Luffaren behövde bilda sig. Aylmer Museum visade sig vara en riktig pärla. Har jag tid och ork brukar det bli ett och annat museibeök. Och jag brukar läsa alla historiska minnesmärken längs vägarna. Lite snappar man upp men annars är mina historiska kunskaper om USA och i synnerhet Kanada bristfälliga.

På muséet fick jag en privat guidning av Amanda Vandenvungert. Hon berättade bland annat om stadens stolta industrihistoria, att jag befann mig på klassisik tobaksmark och att det var här Imperial Tobaco hade en stor fabrik med 600 anställda men att den försvann 2005. Fortfarande ska en del tobak odls i området, jag spande längs löpvägen men såg inga tobaksplantor, bara majs, majs och lite sojabönor.

Det här var nog den mest svettiga dagen av alla, cirka 34 grader och en luftfuktighet på över 60 procent. Väl framme vid motellet tyckte man synd om mig, motellägaren bjöd in mig att sitta med när familjen åt middag. Förnämligt eftersom allt hade stängt i Dehli (4 000 invånare).

Morgondagen kan bli ännu tuffare- uppåt 60 km, risk för regn och dessutom ska jag försöka hinna med att tvätta alla mina kläder som blivit sura av den höga luftfuktigheten. Tidsbrist är det enda jag lider av.

Dagens distans: 54 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Arnold - 2016-07-08 10:19:19

Låter på hennes efternamn att hon är Holland-ättling - I Holland (eller Nederland som vi kallar det) heter man då Van Den Vungert men i USA måste man tydligen ha ett efternamn och inga spatier där emellan - intressant med sådana museumpärlor - hur mkt vatten går åt per dag nu när det är så fuktigt och varmt? Sicka distanser du springer - du är från en annan "löpplanet" Björn !

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-07-08 10:34:01

Här hemma kommer den ena regnskuren efter den andra. Temperaturen är inget att yvas över. Alltså vanlig svensk sommar. Här kan man inte odla tobacco. Men det ryktas om att det skall bli mycket blåbär i sommar. När Du kommer hem, kan det vara ett sätt att varva ner. Med en bärplockare i handen, stilla susande skog och en termos med kaffe! Keep on running!.

#3 sverker - 2016-07-08 11:23:04

walk kommer etymologiskt av valkare - folk som stod i kar med saltlake och trampade på hudar för att få dem mjuka - de blev åtminstone rena om fötterna. i TSM får vi lära oss sätta ner foten på mellanhälen och stortån + pektån - skön känsla faktiskt....

#4 Björn - 2016-07-09 04:48:41

#Arnold: Jag tror hon stammar från Belgien. De senaste dagarna har det varit mycket varm (en bit över 30) och fuktigt (60-70 %) så då har det gått åt mycket vätska, uppåt tio liter under själva löpningen, därefter eftersläckning på kvällen med någon liter. Ja, distanserna är långa, egentligen för långa. Med lite kortare distanser skulle jag dessutom få mera "fritid"- kommer ofta till motellen runt klockan 8 och då finns det inte så mycket tid över för annat än att förbereda morgonen och att blogga.

#Klas-Peter: låter lovande det
där med blåbären även om jag är mest intresserad av lingonen.

#Sverker: Förr fick man lära sig att inte ändra fotisättningen, så som du sätter ner foten är det mest effektiva och naturliga sättet, hette det. Nu ska man springa på framfoten och tycligdn ockxå på mellanhälen. Jag vet inte vad jag ska tro men håller mig till den gamla skolan.

#5 sverker - 2016-07-10 18:36:34

Gordon Pirie predikade framfoten och tog fram en sko med Adi Dassler. Hans dotter
Joanne gick med i min klubb - Fredrikshof vilket jag tyckte var stort eftersom jag avgudade GP - 5000 meter är "min" sträcka....(sen blev hon professor på Handels.)
bröderna Brownee som brukar belägga 1-2 platserna på VM i Triathlon i Gamla Stan trippar på framfoten och faller framåt - mkt elegant....


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg