Kommentarer på Dag 81: Skilda världar


På det här B&B i Cauyga, Ontario, Kanada blev jag idag mottagen med totalt ointresse . .

. . .medan på det här i Petrolia häromdagen mottagen som en kung.

Trött, hungrig och törstig efter 60 km löpning i pressande värme anländer jag till ett förbeställt B&B i Cayuga, Ontario. Värdparet behandlar mig som om jag vore luft- inte en fråga ställs och någon kvällsmat är det inte tal om.

Tänk vad olika man kan bli behandlad. Jag begär inte att folk ska applådera över vad jag håller på med. Men nog kunde väl det pensionerade värdparet  i alla fall av ren artighet ställa någon fråga när en svensk coast to coast-löpare för första och enda gången checkar in på deras B&B. Nej, under total tystnad och ointresse visas jag till mitt rum på andra våningen i deras villa. Ändå hade jag sagt vad jag gjorde, att jag sprungit 60 km och var hungrig.

Kvinnar tinar för ett ögonblick upp när hon visar mig badrummet.

-Kanske vill du ha salt i badkaret efter löpningen?

-Nä, salt ska löpare ha innanför kroppen, inte utanför, svarar jag surt när jag inser att här har jag inget att hämta.

När betalningen ska göras upp och det ska bestämmas när och vad jag ska serveras till frukost öppnar maken för första gången munnen.

-Kanske vill du ha pannkakor?

Kvinnan klipper då av. Pannkakor kan naturligtvis inte göras bara till en gäst, förstår jag. Suck, jag som var så sugen på pannkakor . . .

Nåja, kanske kan makarnan bli lite mera pratsamma och serviceminded vid frukosten imorgon. Men nog var det skilda världar mellan de två B&B. Och även på det mom and pop motel jag bodde på igåri Delhi. Där blev jag inbjuden till middag eftersom restaurangerna stängt. En sådan service skulle aldrig ett kedjemotell ge.

Idag mitt ute på bonnvischan möter jag för första gången en joggare. Kontrasten mellan oss båda är enorm men ändå har vi väl något gemensamt? Nej, joggaren passerar utan att notera mig. Också ett märkligt beteende. Däremot blir det tummen upp från många bilister. Så dagen var inte så kass som det kan låta.

Tobaksfält utanför staden Delhi. Tyvärr var tobaksmuséet stängt.

Dagens distans: 60 km

Keep on running!

PS paret hade tinat upp något till frukosten . . .
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2016-07-09 07:05:26

men de blev väl litet chockade när du dök opp? sen vaknade dom - vill du ha badsalt i badet?
pannkakor till frukost? kanske litet blyga? fick du tvätta kläderna?

#2 Klas-Peter Suneson - 2016-07-09 08:03:33

Ã?ver allt finns människor som lever i sin egen lilla värld, även om det verkar konstigt att de samtidigt öppnar sitt hem med ett B&B. Ã?ven bland joggare stöter man på de som stoppar öronsnäckor i öronen för att förhindrats omgivningen att påverka dem. De är svåra att nå!
Har man dessutom en Iphon i näven, utgör de dessutom en trafikfara. Under 78 dagars intensiv löpning, är det inte så konstigt att Du stöter på även dessa. Keep on running


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg