Kommentarer på Dag 82: "En tiger i tanken"


Som svensk blir man lite nostalgisk när man ser att flera av de bensinmärken som försvunnit i Sverige fortfarande finns kvar i Kanada. Norska Statoil köpte Svenska Esso 1986 och då försvann varumärket.

Kommer du ihåg Essos reklamslogan från 60-talet: "in med en tiger i tanken"? Jag kommer tänka på den när jag springer  i Kanada, här lever bensinbolagens klassiska varumärken kvar. Fast själv hade jag ingen tiger i min tank, jag var snarare soppatorsk.

Jo, jag hade visserligen Gatorade i tanken under kärran men vad vad hjälpte det när den andra tanken, magen, var tom? Ett tänkt lunchstopp efter 23 km vid en lanthandel blev inte av, affären hade bommat igen. Jag sprang och jag sprang och jag sprang med det dök inte upp någon restaurang. Jag hörde att det skulle finnas en järnaffär längs min färdväg och där kunde jag få en Coke och en Snickers. Ingen vidare lunch . . .

Jag nobbade chokladen men tog en Coke och sprang vidare på tom tank. Först efter 42 km kunde jag stanna till i Pelham vid restaurangen The broken Gavel. Den brutna klubban visade sig vara en finrestaurang och med spagetti och köttbullar kändes det som om jag fått in en tiger i tanken. Återstående två mil in till Niagara Falls gick relativt lätt.

Passerar bron över Wellandkanalen. Den här viktiga vattenvägen förbinder Lake Ontario med Lake Eire. Kanalen är 43 km och stod klar 1829.

Imorgon ska jag se NIagara Fallen. Spännande!

Dagens distans 62 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-07-10 07:23:50

Omgivningen runt de mäktiga vattenfallen, borde vara ett eldorado för restauranger. Niagra Fallen är ju ett av världens största mål för turister. Men det är nog inte så många som kommer springande från San Francisco! Tur att din kropp tydligen har förmågan att gömma undan lite i en "reservtank". Ta god tid på dig i morgon. Avvakta med ditt, - Keep on running!

#2 sverker - 2016-07-10 07:59:29

intressant med födointaget - ofta säjs det ju att man ska smälta maten även innan träning? men jag brukar känna det skönt med litet mat i magen innan löpningen...
sen stoppar folk i sig såna här gel, men det är heller inget du sysslar med?
igår magnusladulåsloppet på adelsö - i slutet åska och skyfall men regn har du sällan drabbats av?

#3 Arnold - 2016-07-10 16:38:48

JA imorgon får du vatten så det räcker .... Fysiologisk måste du vara i praktform - ditt hjärta måste vara stort och ekonomiskt - du kommer nog inte att drabba av hypertoni dvs högt blodtryck - vad brukar du ha för vilopuls Björn? 30-40 slag/min? Du borde vara ett intressant "objekt" för vetenskapsmän/-kvinnor - aldrig någon som har frågat dig om du vill vara med på test eller likn.? Inte mkt kvar till slutmålet nu Björn ! håll ut och "keep on running"

#4 sverker - 2016-07-10 18:46:52

jag har puls på dagtid - alltså inte på sängkanten på morgonen 45-50.
nu är det roligaste kvar - vägen ner till Boston! Vilken fest! nu borde Du ha eskort och gratis logi på lyxhotell? har Du ingen kontakt med amerikanska löpare? klubbar?

#5 Björn - 2016-07-11 22:50:43

#Sverker: Ingdn gel här. Har lätt för att springa omedelbart efter att jag ätit. Ingen kontakt med några löparklubbar, har inte haft tid.
#Arnold: Vilopuls runt 42. Ingen har kollat mig, tror inte att jag är särskilt unik.

#6 sverker - 2016-07-12 05:18:22

ja där ser man! för att travestera Ingemar Stenmark: dä ba å spring.........


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg