Kommentarer på Dag 83: Tillbaka i USA igen


Niagarafallen från Kanadasidan.

Det storslagna, dånet från forsande vatten som störtar drygt 50 meter ner och de tusentals turisterna. Besöket vid Niagarafallen infriade alla förväntningar.

Det här var kanske höjdpunkten på mitt femte coast to coast. Normalt är jag inte så förtjust i turistattraktioner men Niagarafallen måste jag bara se. Niagara och snabbfärjan över Lake Michigan var orsaken till att rutten gick genom Kanada.

Många fina- och dyra- hotell alldeles intill fallen. Här ligger priserna på ca 2 500 kronor /natten om det är en helg. Själv låg jag en bit utanför stan men dyrt även där.

Veckan i Kanada har varit tuff på grund av rekordvärmen och den höga luftfuktigheten. Hwy 30, som jag sprungit mycket på, har varit ganska trist- oändliga raksträckor, inget att se och få städer. Däremot har det varit intressant att prata  med lokalbefolkningen. Svenska flaggan fram på kärran känner många igen (det gör man inte i USA). Redan första dagen noterade jag att likheten mellan svenskar och kanadensare är större än mellan svenskar och amerikaner. Det har känts som om det nästan bara är språket som skiljer oss åt.

Gränspasseringen vid Rainbow Bridge i Niagara Falls gick smidigt. På USA-sidan fick jag visa passet och genomgå rena korsförhöret. Nej, man var jnte misstänksam mot mig- tjänstemännen gjorde vågen och ville veta allt om löpet.

Nu återsår bara två veckor innan jag är i mål i Boston. Men finalen kan bli tuff, Appalacherna återstår.

Passerade Eirekanalen. Kommer under flera dagar att följa denna 58 mil långa vattenväg, som förbinder de stora sjöarna med Atlanten.

Dagens distans 47 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 sverker - 2016-07-11 09:00:30

men hur kan kanalen vara så igenväxt? den ska ju vara en av de mest trafikerade kanalerna i världen? Bishop Hill-gänget åkte den här från New York 1846. det finns en cykelväg längs kanalen och där kan det ju inte finnas några backar? slussar? men du viker väl av mot Boston - över Appalacherna alltså? gruvstäder.....

#2 Urban - 2016-07-11 09:13:11

Hit tänker jag mig om ett par tre veckor. Kommer sedan ner till Boston, men tyvärr när du flugit hem redan. Hade varit kul att heja på dig på plats. Får provspringa några av dina många kilometrar där!
Intressant om Kanada, blir väldigt sugen på att besöka det. Jag hade en geografilärare på mellanstadiet som paddlade nerför någon av de stora floderna i norr under någon månads tid. Kanske vore en ny variant: spring-kanoting?

#3 bureborn - 2016-07-11 09:59:04

Fallen vekar onekligen vara en häftig upplevelse, och väl värda "deoturen" norr om gränsen.
Jag har två kolleger som båda bott i Kanada och som konstaterar detsamma som du: svenskar och kanadensare har stora likheter till kynnet. Men båda hävdar också att gästfriheten är större i Kanade än i Sverige.

#4 Sverker - 2016-07-11 10:29:12

Lockport - slussar alltså.

#5 Klas-Peter Suneson - 2016-07-11 11:36:26

Du är inte dålig Du!! Turist vid Niagarafallen, - och ändå 47 km avverkade. Det måste innebära att Du sög in intrycken av vattenmassorna och sprang vidare. Här vilas inte på lagrarna innan Boston!! Keep on running!

#6 Torgny - 2016-07-11 12:29:24

Jag har hört att Niagarafallen ska vara överreklamerat. Stämmer det? Vill kanadensarna snacka ishockey när de ser svenska flaggan?

#7 Ingmarie Nilsson(blog.yoging.se - 2016-07-11 20:53:23

Wow!!! Dit ska jag med en gång! Intressanta observationer du gör. Märkligt ändå att det är så stor skillnad på kanadensare och amerikaner, eller hur?

#8 Stefan - 2016-07-11 23:57:22

Erie Canal, Bruce Springsteen
https://www.youtube.com/watch?v=Koj5yGigFNU

#9 Björn - 2016-07-12 05:41:28

#Sverker: Skriver om kanalen i morgon.
#Urban: Har ännu inte träffat någon svensk, du kunde ha blivit den första. Däremot en norrman och idag ett tyskt par.
#Bureborn: Att överträffa den svenska gästfriheten är nog ganska lätt . . . Fast man är kanske hemmablind. Som turist uppfattar jag att folk är hyggliga i de flesta länder.
#Klas-Peter: Jag var säkert två timmar vid fallen, det fick räcka. Kön till sightseeingbåtarna var väldigt lång, hade kanske också varit kul att åka upp i ett utsiktstorn men jag var rädd att lämna vagnen.
#Torgny: Nej, inte överreklamerat. En fantastisk upplevelse att se, höra och komma så nära fallen och allt dessutom gratis. Annars vet man nog hur man ska suga ut varenda dollar från turisterna. Många har när det sett den svenska flaggan börjat snacka om gamla storheter som Salming, Sundin och Foppa men säger att även dagens generation svenska spelare (som jag inte känner till) är bra.
#Ingmarie: Ja, märkligt med skillnaden. Kanada har nog ett lillebrorskomplex till USA, ungefär som relationen mellan Norge och Sverige (fast nu är ju Norge det rikaste landet och behöer inte hävda sig hela tiden). Kanadensaren tycker jag har det svenska kynnet: lite reserverad, inga överdrifter, inte så hejig och entusiastisk, mera realistisk och går direkt på problemet, tassar inte kring het gröt. Naturligtvis väldiga generaliseringar, men så uppfattade jag det under min vecka i Kanada.
#Stefan: Tack. Dåligt wifi gjorde dock att jag int kunde spelanupp videon med Bruce Springsteen.

#10 sverker - 2016-07-12 21:47:13

trodde faktiskt Niagarafallen var större - och högre än 50 meter - hur många megawatt skulle det bli om byggde ett kraftverk i stället?

#11 Björn - 2016-07-13 05:57:23

#Sverker: Du hädar . . . (fast det är kraftverk i Niagarafloden, bara en liten del av vattnet leds till fallen)


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg