Kommentarer på Dag 86: Värsta krisen hittills


Kära Bloggläsare

Björn närmar sig med stormsteg Boston men tycker ni inte att det har gått alltför lätt för honom den här gången? Inga egentliga kriser som förra gången när vårfloden i Colorado höll på att spola bort både Björn och kärran. Okey det har varit en mindre tornado i Nebraska (det är det alltid). Vätske- saltbristen i Idaho har nog oroat mig mest, men kan inte jämföras med brun urin i Georgia. Vi läsare har med åren invaggas i trygghet – det här klarar Björn och tyvärr ett spänningsmoment mindre.

 

I går fick jag ett mail från Björn där han bad mig att kolla upp en lämplig plats och tidpunkt för en intervju i P4 extra på måldagen fredagen den 22 juli. Programmet sänds mellan 13 och 15 i Sverige och då är det tidig morgon i Boston. Alltså intervjun måste göras på morgon från det sista motellet. Jag gick in i Björns körschema för att kolla namnet på motellet. Jag såg då att något inte stämde. Motellet var visserligen ett Econo Lodge motell men inte rätt. Min puls ökade. Det tog minst en timme innan jag insåg att Björn hade hoppat över två etapper dag 92 och dag 93 eller ”vunnit” 113 km.

Phileas Fogg vann en dag på sin jorden runt resa. Två dagar sent till Boston är ju ingen katastrof men ställer till stora problem för väntande barn och press m.m. En dag sent är inte bra men bättre. Efter några timmars kartarbete insåg jag att jag inte skulle lyckas att minimera olyckan till en dag. Näst sista etappen skulle bli 80 km och sista dagen runt 70 km. Efter midnatt skickade jag iväg det tråkiga budskapet till Björn, att han inte skulle komma till Boston förrän på söndag. Jag la mig ganska missnöjd och hade svårt att somna och tankarna malde.

Både Björns och mina tankar måste ha arbetat i samma banor. Kanske kunde man vinna en dag på etapperna 14 juli – 20 juli. Det är ett hästarbete och man måste ha lite tur med motellen. Normalt ritar man 2 till 3 etapper på en dag nu var det sju dagar som skulle bli sex och fyra ”nya” motell skulle hittas och fem avbokas. Ingen etapp fick bli längre än 70 km.

Jag hade tur (läs är ganska skicklig på kartplanering) då jag har skött den delen på Björns tidigare turer. I år ville Björn försöka själv och jag gjorde bara planeringen till Salt Lake City. I början kollade jag lite i smyg men eftersom allt gick riktigt bra så slutade jag när Björn kom till Nebraska. Jag har visserligen ”sprungit” vissa sträckor med ”gulla gubben” men inte som tidigare år. Jag hade nog kunnat ha gjort samma misstag som Björn (ett klassiskt men svårupptäckt fel).  

Nu springer i alla fall Björn i mål lördagen den 23 juli någon gång runt 15. Jag kan tyvärr inte vara där men han kommer att applåderas av barnen Erik och Sigrid och säkert av all lördags shoppande på Boylston Street.

Efter en uppvärmning på 16 km springer Björn exakt Boston maran. Varför inte själv springa de sista 42,195 kilometerna?

https://goo.gl/maps/rJiRojikdY42

Vilken tur att du upptäckte detta! skrev Björn i sitt senaste mail. Men hade det inte varit mer spännande om jag inte hade upptäckt det?

Jan Suneson

Bror och tillförordnad kartritare

Ps
En dag efter Björns målgång rullar cyklisterna i Tour de France in på Champs-Élysées. Den enda idrottsprestation som kan jämföras med ett Coast to Coast

________

Regnet gjorde mig inte blötare- den höga luftfuktigheten gjorde att jag var dyblöt av svett hela dagen så regnet var bara skönt.

Ja, det här är nog värsta krisen under detta coast to coast. Jag har inte koll på läget, känner mig stressad och motellbokningarna är ett sammelsurium.

Nu gäller det verkligen att bita ihop. Jag har anat att allt inte stod rätt till eftersom jag ofta sprungit längre än vad körschemat angett. Men att det handlade om 11 mil jag "hoppat över" är en kalldussch.

Men jag ska fixa det. Allt har hittills ordnat sig så det gör det säkert nu med. Snacka om äventyrslöpning- imorgon har jag dessutom inget motell. Blir det camping, kyrka eller polisarrest?

Downtown Rochester, NY (210 000 invånare)

Dagens distans: 59 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-07-14 07:42:51

Va ni skräms!!
Trodde att Björn snavat, brutit handleden, blivit av med kärran eller renat av kollapsat.
Det ni sedan målar upp är ju "bara" en planeringsmiss. På en blåsig semestersegling på den svenska västkusten får man räkna med en eller två dagar hit eller dit. Det är absolut ingen kris för en löpare med målsättningen att avverka 505 mil. Till och med den berömde Phileas Fogg missade en dag på sin resa Jorden runt på 80 dagar, - så stilla Er, det löser sig.
Keep on running!

#2 sverker - 2016-07-14 08:50:57

men finns det inte dropin - vandrahem tex? förr var det ju vanligt att man bara klev in på ett hotell - om fullbelagt hängde en skylt i fönstret.....jag har bott på många sunkiga hotell och hyresrum har jag ibland dumpat efter en natt - detta är ju det mest typiska i den angelsaxiska kulturen - man flyttar, man byter jobb......man kan fråga i en affär tex om dom vet nåt.

#3 Björn - 2016-07-15 04:57:39

#Klas-Peter: Förstår att problemen uppfattas av utomstående som bara en planeringsmiss. Men eftersom det här löpet är mera en mental än en fysisk utmaning är det stora problem. Ska utveckla saken i dagens text.
#Sverker: Vzndrrahem har jag inte sett under min färd. Ett fullbelagt motell och om det dessutom är enda motellet i stan innebär stora problem. Och motellägaren som har fullbelagt är inte det minsta intresserad av att hjälpa en strandsatt resenär.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg