Kommentarer på Dag 88: Ã?r detta Sveriges största löparblogg?


En bild från dagens löpning- ofta milsvid utsikt, vackert men jobbigt att ta sig upp för den ena backen efter den andra.

Är det så intressant med en 68-årig gubbe som springer tvärsöver USA? Ja, uppebarligen för bloggen är kanske Sveriges mest besökta löparblogg med tusentals läsare varje dag.

För några veckor sedan rankade Cicision AB bloggen som en av de populäraste löparbloggarna i Sverige. På deras ”Bloggtoppen” intog jag plats nummer sex, i topp kom förre SvD-medarbetaren Petra Månström, som av Cicision beskrivs som ett ”löparess”.  Jag har legat lågt med den där ”nyheten” eftersom jag är rätt skeptisk till undersökningen.

”Bloggarnas placering på topplistan grundas på en metodik som utgår från inlänkar, relevans , hur ofta bloggen uppdateas, antal läsarkommentarer samt aktivitet och delning i sociala medier” skriver Cicision. Samtliga parametrar väger lika tungt.

Jag blev lite nyfiken på hur företaget gått till väga och frågade hur många besökare de tio bloggarna hade. För mig är just besöksantalet det viktiga, ungefär som upplagan för en tidning. Cicion vägrade dock att lämna ut några siffror. Jag höll på och lirka en vecka och till sist fick jag ett någorlunda besked om de andra bloggarnas besöksantal.

-Bloggarna i den här uträkningen  sträcker sig upp till 45 000 besökare per månad. Men de flesta ligger under 10 000 per månad, svarade Jonathan Sjöström.

Eftersom min blogg haft över 50 000 besökare de senaste månaderna och ofta 3 000- 4 000 dagliga besökare är den störst på bloggtoppen. Men är den också den mest besökta löparbloggen i Sverige? Kanske, men jag vet inte eftersom besöksantal på bloggar inte är offentliga. Någon som har tips på hur man kan kolla besökssiffror?

Nåväl, roligt i alla fall att min blogg som har journalistiska principer, är reklamfri och utan sponsorer har så många läsare. Dessutom skriver jag ju bara om löpning. Och någon tävling i bloggandets ädla konst är det ju inte . . .

---

Just nu springer jag i ganska kuperat landskap och det blir värre framöver. Var ändå stark idag men nådde inte Super8 i Onedia före solnedgång. Kan nog blåsa faran över vad gäller loppbetten- de är borta! Jag är också glad över att jag igår inte sprang till Eldbridge- motellet hade bommat igen. Märkligt att man ändå har på telefonsvararen och skylt utanför som visar att det är öppet.

Dagens distans: 67 km

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2016-07-16 08:03:50

Många uppskattar din blogg! Vi får ta del av ett "äventyr", genom ett, - för flertalet okänt USA, till platser som få har hört talas om, som nu i dag "det fashionabla Super8 i Onedia". Visst har Du passerat turistmål, men det är inte det som fascinerar bloggläsaren, utan din löpning genom den amerikanska landsbygden, där du bjuder på en professionell journalistisk förmågan att skildra skeendet. Tack!
Vetskapen om att Du har många följare är inspiration till - Keep on running.

#2 Kerstin Juneberg - 2016-07-16 09:39:37

Mitt bästa morgonnöje är att läsa om dina äventyr!

Lycka till med resten av löpandet!

#3 Richie - 2016-07-16 15:19:29

Dean Karnazes bör " gömma sig" nu när gubben-Sunesson springer tvärsöver Amerika!

#4 Malte Persson - 2016-07-16 16:42:09

@Richie du vet inte vad du snackar om:https://en.wikipedia.org/wiki/Dean_Karnazes

#5 Sandra portillo - 2016-07-16 18:59:18

I just had the honor of meeting this amazing man. My husband and I were at McDonalds in New Hartford where Björn stopped. I was privileged to get a picture and shake his hand. We pray for your safety on your trip from SF to Boston.we will be watching every day.

#6 Richie - 2016-07-17 14:41:50

Bäste Malte!
Tydligen har du missuppfattat mig totalt!? Ditt sätt att komentera låter ngt otrevligt, vill dock inte säga ngt som kan låta hårdare!
Min stora beröm och beundran till våran duktige Björn,hatten upp för den otroliga prestationen! Karnazez är en av värdens bästa ultranaratonlöpare men Björn är större i min värd! Det var bara det jag ville säga ocg du bör " backa tillbaka" med din otrevliga komentar! Detta är inte plats där man ska vissa sina egna frustrationen!

#7 Malte - 2016-07-17 20:00:00

re:#6. Så när jag med en länk bevisar att du har fel går du på personangrepp! Resultaten talar tydligt, men du kan tycka vad du vill! Men din sista mening tja.........
Med Vänliga Hälsningar :)
Malte P.

#8 sverker - 2016-07-18 10:35:56

Björn håller säkert med om att Karnazez är bättre? i ultramaror går det undan men däremot kan ingen slå Björns fem coast to coast? Ingen har gjort nåt liknande.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg