Kommentarer på Dag 4: Här sups det bakom ratten


Jag samlade ihop ett tiotaal miniatyrflaskor i plast på en kort vägsträcka ute på landsbygden. Populära spritsorter bland förarna är Smirnoff och Fireball.

Aldrig har jag sett så många spritflaskor längs vägarna. Förarna i Massachussetts måste supa en hel del.

I USA är det i största allmänhet ganska skräpigt längs vägarna. Jag har sett det mesta i den vägen men ett nytt fenomen är alla utkastade små spritflaskor. Ibland kraschar det under kärrans hjul, tur att flaskorna är i plast.

Rattfylleriet är ett stort problem men de ska ha minskat något. Ökar gör däremot bruket av marijuana bland förarna. Reglerna är något strängare här än i Sverige och nolltolerans gäller för ungdomar under 21 år. Säkert bra eftersom körkortsåldern är 14-17 år, vanligen 16. Statistiken säger att varje dag dör ca 30 personer  i alkoholrelaterade olyckor ute på vägarna.

Det är naturligtvis en risk att ständigt vara ute i trafiken. Igår var det t ex nära att en bil backade på mig. Annars tycker jag nog att trafikrytmen är lugnare än i Sverige och under alla dessa löpningar har det aldrig varit riktigt nära.

Jag brukar ibland skoja om att jag springer med en rollator, en lättviktare i racingklass med stora smala hjul. Därför hajade jag till när jag på ett köpcentrum i Northampton såg en skylt om "ultralight rollator  på 11 lbs (ca 8,5 kg). Kanske någit för nästa coast to coast?

Kunde inte motstå frestelsen och klev in i affären. Jodå, jag fick fotograafera ekipaget och känna på vikten. Men jag blev inte imponerad- alldels för små hjul och rollatorn var inte mycket lättare än min racingkärra.

-Återkommer kanske när jag 100 år, sa jag och steg ut ur butiken. När dörren gled igen hörde jag butiksbiträdet skrocka.

Dagens etapp blev kort, bara 28 km till ett enkelt motell utanför Northamton. Det var också första dagen jag sprang ensam, Bernt åkte hem på morgonen.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 b_å - 2018-04-20 08:43:21

Oh alla dessa fantastiska vykort från "over there" är en alldeles lysande start på dagen som jag ser det en typ av rapportering man inte ser så ofta längre.
Ser fram emot fortsättning så lycka till på en lång dags färd mot målet Björn :)

#2 Bernt - 2018-04-20 13:26:15

Tack Björn för inblicken i livet som c2c löpare och allt kul som hände på bara två dagar. Kommer säkert mycket roligt till bl.a. eftersom kännedomen om din världsrekordlöpning redan spridit sig. Knep on!

#3 Urban - 2018-04-20 14:26:43

Jag brukar resa en hel del i jobbet till syd/nord carolina och där är det stora problem med trafiknykterheten. Likaså i grannstaten Georgia. Jag ser alltid till att ha god tid på mig när jag skall bege mig till flygplatsen, då det alltid sker minst en eller två trafikolyckor på motorvägen som stoppar upp i bortåt en halvtimma styck.
Jag springer därför konsekvent på markerade gång och cykelbanor, och minimerar alltid tiden på riktiga vägar.
Härliga resevykort i alla fall. Ser fram emot dina reportage.

#4 sverker - 2018-04-20 19:53:51

har för mig att man straffas bara för rattonykterhet om det händer något i groggarnas land....

#5 Sven Ljungberg - 2018-04-20 20:04:21

Nu hänger jag med i händelserna.
Kör hårt

#6 Björn - 2018-04-21 04:35:43

Tack för alla kommentarer. De betyder mycket även för en ensamvarg.

#7 Tomas - 2018-04-21 10:18:04

Ja det är tråkigt att uppleva nonchalansen mot vår natur med all nedskräpning.
Skapar en respektlöshet som är djupt oroande.
När skräpet utgörs av alkoholhaltiga buteljer i trafikmiljö blir det än mer sorgligt .
Går naturligtvis att komma tillrätta med om man tar krafttag och "fördelar medicinen " mot fler åtgärder .
Ser fram mot trevliga reportage

#8 Gunilla Franzén - 2018-04-25 12:35:23

Hey over there..
Varför kan det inte tillverkas en pensiojogger? Ett praktiskt mellanting mellan rollator och babyjogger. Visst klarar vi oss med våra babymodeller, men jag är lite trött på kommentarerna "Var har du ungen?" Är tyvärr själv alldeles för opraktisk för att kunna tillverka en pensiojogger och Leif är ointresserad.
Keep on jogging, med eller utan roller


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg