Kommentarer på Dag 8: Här lever landsortshotellen


Anrika Worcester Inn Hotel. Utmärkt wifi, god mat och billiga rum.

Vad många gamla fantastiska hotell det finns i de små landsortsstäderna i Amerika! Idag tog jag in på anrika Worcester Inn Hotel.

Hotellet är från 1850 och är ett av de äldsta i regionen. Fasaden är riktigt pampig och bevarad i ursprungsskick medan det mesta av inredningen försvann vid en renovering för tio år sedan. Det är ändå så att man känner historiens vingslag.

Jag fick en lång pratstund med hotellets ägare, Jim. Han sitter och äter kycklingvingar inne på restaurangen där det finns två andra gäster när jag anländer på kvällen. Jag vill veta ”allt” om detta hotell och Jim är pratsam. Han ser ganska skröplig ut, intill står en permobil och på disken hänger hans käpp.

Jim tillsammans med traktens veteraner som varje morgon äter frukost runt den utformade bardisken i hotellets restaurang. Jag fick sitta med och höra alla historier- bland annat en där 44 brandmän 1974 skadades då  en järvägsvagn lastad med brandarlig vätska exploderade. Två av brandmäbnen fanns med vid bordet, den ene med benprotes.

-Hotellet är äldre än jag, skrattar Jim  Jag är 70 och tog över över för tio år sedan.

Hur går affärerna? frågar jag.

-Ingen vinst ännu. Fick en stroke för några år sedan men jobbar 10-12 timmar om dagen. Jag är också i mejeribranschen.

Vad är det för gäster som kommer till en så här liten stad?

-Många yngre som hälsar på sina föräldrar som sålt bostaden i New York och nu vill njuta av lugnet på en liten ort. Jag skulle gissa att hälften av befolkningen här i Worcester inte är född i stan eller har någon annan anknytning hit. Att pendla till New York tar bara 2,5 timmar och hotellpriserna här ute är inte i New York-klass.

Jim är gift och har fem barn. Frun, som bor i deras hemstad Amsterdam, också i delstaten New York, kommer på besök två dagar i veckan. Jim har haft ett bra jobb som resande i mejeribranschen men berättar att han aldrig varit utomlands. Och han är inte ensam om det.

-Många är fattiga i USA. Och många tycker att det räcker med att se vad som finns här. Men visst är det inskränkt, jag känner folk som inte sett något annat än den här stan.

Jag beställer också in kycklingvingar med B&Q-sås. Jim har roligt åt mig när jag försöker äta dem med kniv och gaffel.

-Du måste äta med fingrarna, skrattar han.

Lättare sagt än gjort, jag kan inte förmå mig att äta med fingrarna så det blir några Snickers senare på hotellrummet.

Jim berättar att han har planer på att sälja hotellet. Jag frågar vad han vill ha.

-Du kan få det nästan gratis, bara 400 000 dollar, viskar han.

Idag kom värmen till New York. Första varma dagen i år, upplyste ett äldre par som höll på att rensa i sin trädgård. Skräpet la dom på en kärra dragen av  en Husqvarna trädgårdsmaskin. Åsynen gjorde mig glad, jag pekade på svenska flaggan.

-Det är en bra maskin, sa mannen som verkade känna till att Husqvarna är ett svenskt märke.

Dagens distans blev kort, bara 46 km. Å andra sidan var backarna ingen barnlek.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Ulf - 2018-04-24 08:28:05

Det vore kul om du kunde lägga in rutten på kartan.

#2 Per S - 2018-04-24 08:53:51

Björn - förbokar du alla hotell? Behöver du i så fall betala i förväg? Om du bokar i förväg och betalar i förväg, vad händer då om du skulle få problem under vägen, t ex skulle bli skadad eller sjuk och behöver stanna någon extra dag? Då stämmer ju inte planeringen och bokningarna med löpningen. Hur hanterar du hela denna hotellbokningslogistik?

Kör hårt!

#3 Arnold - 2018-04-24 09:11:06

Roligt att följa dig igen Björn ! och ffa alla reportagen du skriver - intressant! tänker på dina strapatser när det tar emot ibland och då känns det lättare att kuta! Önskar dig all lycka till på färden - kommer att kolla världsmästaren varenda dag,

#4 Sten Åke - 2018-04-24 10:17:16

Det fantastiskt att följa dig på din löpar resa
Jag har följt dig på de andra löpar turer
Hoppas allt går bra o lycka till

#5 sverker - 2018-04-24 10:38:30

som sagt amerikanerna är öppna - svarar snällt på alla frågor. Det är väl lägre skatter för företag - vad är momsen egentligen? Gaffeln kom sent - innan spetsade man med kniven. Egen sked hade man med sig när man samlades runt grötfatet. Det var Europas fattiga som massutvandrade och började med två tomma händer.

#6 Bernt - 2018-04-24 12:21:29

Bra sprunget! Det är väl skönt att sträckorna varierar i längd.
Läst klart Kristina Pakten bok, Den Rädde Löparen; En kamp mellan det onda och det goda. Spännande och med flera gemensamma nämnare. Tex boendefrågan, matställen och poliserna. Hur ligger det till med polisstatistiken? Första dagen vart vi väl stoppade tre gånger och andra en, hur många sedan i torsdags.....

#7 sverker - 2018-04-24 12:28:57

hon sprang alltså ensam genom Iran med en babyjogger - tjejer ska alltid vara värst...

#8 mona - 2018-04-24 16:53:20

Kristina Paltén

http://bokbloggerskan.blogspot.se/2018/04/den-radda-loparen-kristina-palten.html

#9 Jan Suneson - 2018-04-24 21:19:11

Jag hade gärna tagit in på Worcester Inn Hotel och hålan skulle jag nog ha älskat.
Jag besökte den idag med ?Gulan Gubben? och gjorde den här lilla Slide Shown.
Använd ?Gula Gubben? på Google Maps när du följer Björn
https://www.youtube.com/watch?v=D6u4qi1-mRs

#10 sverker - 2018-04-24 21:46:41

olyckan var uppe i Illinois - i Decatur, "sojabönsstan" kallad. En tankvagn krockade med en godsfinka på bangården. Det kan hända mycket - tänker på Tomteboda med sina trasiga stängsel.....hon i Iran sprang 184 mil.

#11 Björn - 2018-04-25 02:59:21

#Ulf: Har tyvärr inte tid eller möjlighet att göra en karta med rutten. Men här får du två länkar som i grova drag visar den:
Boston-Gothenburg, NE: https://goo.gl/maps/4dXgWTRSr732
Gothenburg-New Port, OR: https://goo.gl/maps/gNu2t5phVvu

# Per: Ja, brukar ligga någon vecka i förväg. Mycket jobb. Det mesta bokas på nätet och i regel är det avbokningsbart. Mindre motell får jag ringa (gör det över Skype). Lite läskigt eftersom de kräver alla alla siffrorna på kortet för att debitera om jag inte kommer. Jag brukar bluffa genom att medvetet kasta om någon siffra på kreditkortet. Ja, det kan bli problem om jag ligger efter i schemat, har dock lite luft.
#Arnold; Roligt att du kommit igång med din löpning.
#Sverker: Kan inte det där med skatter. Blir alltid övverraskad av att man får betala mer än vad som står på prislappen. Momsen varierar från delstat till delstat. Ang tågolyckan tror jag inte det var i Illinois utan i delstaten New York.
#Jan: Ser att du övar inför kommande filmningar. Vi får fundera ut några bra manus.

#12 sverker - 2018-04-25 09:55:41

jag har en lista över alla explosioner i MA - ingenting 1974. Den här i ILL hade 7 döda och 33 skadade. Skimming vid hotellbokning förekommer - skulle aldrig drömma om att lämna ut säkerhetskoden.


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg