Kommentarer på Dag 9: Lyxhotell för luffaren


Stort och vräkigt på Clarion i Oneonta, New York.

 

Luffaren var nöjd med sitt hotellrum. Guldkranar, en gigantisk jacuzzi som nästan krävde stege för att komma i, soffa, fåtöljer, eldstad och en King Bed.

Ja, det svänger snabbt i hotellstandarden- igår charmigt 1800-talshotell till idag vräkigt och fult 2000-tals hotell i staden Oneonta (14 000 invånare). Visst, lyxigt i överkant  men samtidigt något sorgligt över hela skapelsen. Skrapade man lite på den fina ytan var det lätt att inse att här behövde flera slitna detaljer bytas ut.

Det här blev den kortaste dagen av alla, kanske den kortaste på hela touren, bara 33 km. Lätta dagar är annars inte alltid så lätta, man slöar till. Dagens ”stora händelse” var att dagstidningen The Daily Star ryckte ut med reporter och fotograf och intervjuade mig. Det måste ha varit Jim på Worcester Inn Hotel som tipsat tidningen. Reportern, Whitney Bashaw, tyckte jag gjorde ett proffsigt intryck, HÄR kan du läsa hennes artikel,

Jag är lite kluven till det hör med publicitet. Under de första löpen tog jag en del kontakter med tidningar men har slutat med det. Jag vet att jag kan få hur mycket press som helst (ja, nästan i alla fall om vi talar om lokalmedia). En rolig effekt är att jag plötsligt blir väldigt uppmärksammad ute på vägarna när tidningen kommit ut, bilar tutar och folk vinkar.

Jag skriver mycket om hur uppmuntrande och gästfria amerikanerna är mot mig. Ett exempel på detta var när jag idag reste mig från lunchbordet och skulle betala.

-Behövs inte, kvinnan därborta har redan betalat, sa serveringspersonalen. Uppenbarligen måste hon på något sätt ha snappat upp vad jag höll på med eller annars tyckte hon bara synd om mig. Jag hade inte talat med henne.

Oneonta var en charmig stad med ett levande centrum och många affärer längs  Main Street.

Nu väntar några regniga dagar. Tror ändå att jag ska vara rätt bra rustad. Skönt också att jag idag hunnit få en hel del uträttat förutom löpningen, bl a hotellbokningar och en stortvätt. Imorgon blir det troligen ett riktigt ”loppehotell”. Det svänger som sagt snabbt.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Bernt - 2018-04-25 08:24:33

Verkligen en trevlig artikel och bra bild! Mitt i ditt lätta steg - båda fötterna i luften! Grattis!

#2 Hannes (som sprang med dig i slutet av "Årets sista långpass" vid Alvik.) - 2018-04-25 08:51:08

Du är kung, Björn, ingen luffare. Klart att du ska bo lite bättre emellanåt!

#3 Tomas - 2018-04-25 09:04:51

Det ger ju trots allt lite extra krydda med publicitet.
I Amerika uppskattas udda inslag och du ser vilka ringar på vattnet det ger i bland annat gratis mat och du blir uppmärksammad för det du gör.
Luffarliv det tror jag du finner dig väl i emellanåt då du ju vet att du kan smälla på stort då och då ,som kontrast till det enkla.
Bra med alternativa livsvillkor när man själv bestämmer över dom som du .
Bra rapport

#4 sverker - 2018-04-25 10:01:35

Hotell är nog ingen lysande affär? Det var förr när det fanns handelsresande. Det är som i Sverige på 50-talet - lokaltidningen med fotograf och reporter. Det vi ser på TV är fantasier - detta är det äkta USA, en massa snälla människor.....

#5 Lars Söderberg - 2018-04-25 11:00:42

Efter att ha kämpat i motlut och motvind i en vecka är du värd att sova kungligt i en king bed.
Tråkigt att dom kommande dagarna väntas bli regniga.Tror dock att du klarar det utan problem.
Vi på hemmaplan följer dina strapatser med stort intresse.
Ser fram mot kommande rapporter.

#6 Peter Malmqvist - 2018-05-03 05:06:23

"Jag är lite kluven till det här med publicitet" är ett festligt uttalande, från en person som tillbringade hela sitt yrkesverksamma liv som journalist (vilket naturligtvis alla kan se, av dina texter). Du beskriver ett USA, som är otroligt intresseväckande, långtifrån media- och TV-bilden, med människoporträtt, små detaljer och stora vyer. Ditt "löpar-luffande" ger en bild av USA, som jag är säker på, få amerikaner känner till. Varför inte låta även de få ta del av detta? Släpp in lokaltidningarna i ditt luffande, igen! En galen svensk, som springer kors och tvärs i USA och gör resereportage - klart det är läsvärt! Keep up the good work!


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg