Kommentarer på Dag 12; Jag är i Pennsylvania!


Det fanns ingen skylt med texten "Welcome to Pennsylvania" så jag fick istället hoppa utanför mitt hotell som låg precis på gränsen.

Nytt längdrekord idag: 67 km. Och ny delstatsgräns passerad: Pennsylvania.

Ja, idag flöt löpningen på mycket bra. På pappret svåra dagar blir sällan så besvärliga som man tror. Å andra sida brukar dom lätta dagarna bli extra jobbiga. Undermedvetet verkar kroppen ställa in sig på vad som väntar.

Appalacherna visade sig idag från sin bästa sida. Backarna var inte så branta, jag hade faktiskt svagt nerför de sista 2-3 milen. Vägen följde den mäktiga och vackra Susquehanna River, USA:s 16:e största flod och totalt 747 km lång.  Imorgon kommer jag att korsa floden fyra gånger. Detta har fått min bror Jan att göra en kort slide show om broarna som du kan se HÄR. Det verkar klia i hans fotofingrar- Jan ska ju vara följechaufför de två sista veckorna och då blir det nog lite proffsigare med rörliga bilder.

Vackra gamla trähus längs Main Street i Owego, NY.

Ris och Kinamat. Det var vad som upptog mina tankar idag. Jag kan ju inte bara äta pizza och mat från snabbmatskedjorna. Så jag svängde in på ett tämligen öde köpcentrum utanför staden Owego och beställde in favoriten; biff med broccoli. Servitören fick bära in extra risskålar- jag äter som en häst! Maten var rena raketbränslet. Dessbättre har jag aldrig problem med att springa när jag är proppmätt.

Den andra tanken idag- ja man tänker inte så mycket ute på vägarna- var att försöka hinna fram till hotellet innan det blev mörkt (lyckades nästan) samt att hitta delstatsskylten som markerar gränsen mellan New York och Pennsylvania. Det fanns ingen skylt så jag fick ta den obligatoriska hoppbilden utanför mitt hotell som låg i Pennsylvania, precis på gränsen. Jag är inte färdig med New York utan kommer de närmaste dagarna att springa i såväl NY som PA.

Tyvärr missade jag att ta bilden på min största beundrare. När jag nästan var framme stannade jag till vid en hus och frågade en man var jag kunde finna en delstatsskylt. Han var som alla amerikaner hjälpsam. När det slank ur mig ”you are talking with a world record holder in coast to coast running” fick mannen formligen fnatt. Han tryckte min hand hårt, gjorde glädjetjut, bad mig att stanna kvar och rusade in i huset. Jag trodde han skulle hämta sin kamera men istället kom han ut med sin favoritkeps som jag fick signera med en tuschpenna.

Keep on running!
Kändes denna post intressant och värd att kommentera går det bra här

#1 Klas-Peter Suneson - 2018-04-28 07:53:38

Härligt Björn!
67 km! Lika långt som från Jönköping till Hjo! För oss en rejäl cykeltur.
Vackra hus! Särskilt det gröna. Ser välvårdade ut. Här hemma hade man säkert diskuterat om de skulle få bli K-märkta. Kul att Du får sådant mottagande utefter vägen. Ger energi som Du behöver och förtjänar! Bravo!!

#2 sverker - 2018-04-28 10:33:00

den här fjällmarschen TranTre 150 mil på skidor under 50 dygn - då fick dom klara sig på 3.650 Kcal frystorkat. Den störste berättade att han hallucinerade om nödprovianten - den här chokladbiten ni minns? Tält och skidor - start i Transtrand 1 mars 1978.Vintern innan var jag STF-stugvärd på Storrödtjärn och när jag gick av varnade samerna mej att fortsätta - snön bar inte framåt dagen och jag sjönk igenom ca 1,5 meter snösörja - övernattade på en stugtrappa - det var nära här kan jag säja. Som extra blev myskoxhjorden som höll till på fjället längre fram - jag blev rädd att de skulle anfalla - renarna kalvade och tjurarna är farliga då.
Till slut landade jag på Siljeströms Pensionat i Tänndalen. Känslan var som kanske för Björn som når sitt hotell efter en regnig och blåsig dag på Appalacherna?

#3 Ragnar - 2018-04-28 12:33:17

Kul idé med slide showen. Bra komplement till Björns bilder. Har själv aldrig hört talas om Susquehanna River, så det var ju trevligt att se landskapet han har framför sig.

#4 sverker - 2018-04-28 13:06:59

samerna har cirka 200 olika snötyper och 8 årstider: detta var i april och då var det Sieblehth-lopme = bottenlöst slask. Jag hade en inspektör från Turistföreningen med men hon stannade kvar i Tännäs - folk ropade efter mig den obotlige lille optimisten...

#5 Patrick - 2018-04-28 16:04:13

Bllderna påminner mig om min kommentar nyligen om dina arkitekturbilder. De här trähusen är onekligen snyggare i mina ögon än skyskrapan du fotade i Albany. Annars tycker jag inte generellt att moderna hus alltid är fulare än gamla. Det är kul att följa din resa även bildmässigt. Jag lyssnade nyss på en gammal favoritlåt, Homeward bound med Simon & Garfunkel där en rad lyder ungefär "each town looks the same to me, the movies and the factories". Men nog finns det variation!

#6 Arnold - 2018-04-28 17:04:57

Fantastiskt Björn ! 67 km verkligen inget "kattpiss" - finns det folk som joggar med dig? Inga poliser som stoppar världsmästaren? har du fixat tillstånd att kunna kuta på Highway? Fina bilder på dessa hus - vilken tid och stil härstammar de ifrån?

#7 b_å - 2018-04-28 19:08:53

Vilka dagar (6.2 Park Run ju) och ändå har du tid och ork att leverera dessa reportage, imponerande!

Kämpa På :)

#8 sverker - 2018-04-28 20:29:57

dessa skutt - Napoleon Solomon - tidigare i min klubb tar 220 kg i benpress - var i onsdags på en kurs på Riksidrottsförbundet och en ledare från Hellas hade en 15-årig tjej som tar 350 kg - ofattbart... man ligger och pressar upp en platta med fria vikter på sidorna.

#9 Björn - 2018-04-28 20:36:30

#Sverker: Oj, det var dramatiskt. Ja, känslan du beskriver känner jag igen.
#Patrick: Tack, det kommer säkert fler bilder på vackra (och fula) hus.

#10 sverker - 2018-04-28 21:00:26

Svenskar i farten? Husen har vår gamla uppfinning takfjäll på fasaderna. Mycket bra idé med exklusivt förbokat boende - kontrasten komma in från ett rent helvete till ett varmt bad och sen softa.....wow.

#11 sverker - 2018-04-28 21:19:22

takspån heter det och de ska vara intjärade. USA är fullt med roliga små trähus av alla sorter. Svenskar och skandinaver finns mer upp mot nordväst - detta är gamla kväkarbygder.

#12 Björn - 2018-04-29 04:50:18

#Arnold: Vet inte när husen är ifrån men jag gissar 1890-1910. "Bara" fyra polisstoppningar, alla harmlösa. Nej några tillstånd behövs inte. Här och fram till Wyoming är det förbjudet att springa på motorväg (Interstate).


Kommentarer är inaktiverade för så gamla inlägg